januszfeniks Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 27 Października 2018 która technika jest lepsza.. tak cały czas patrzę i patrzę i się zastanawiam i różnie to oni właśnie robią ale chyba też iglo postawięTak igloo - różnica jest nieznaczna - ale łatwiej jest zdjąć skorupę soli . A płakał a napłakał sie że tylko mu kawa została i boczek... Myślałem se bida jaka czy co że tak narzeka A tu zaglądam a tu BOCZEK!!!! Jeszcze jaki Bidy nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 27 Października 2018 Zupa PHO ze świeżą wołowiną -ulubiony barekWyjątkowo smaczne Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 27 Października 2018 Ty sadysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 27 Października 2018 Coś wspaniałego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Cieszę się, że znalazłem fanatyków azjatyckiej kuchni. Również lubię próbować różne smaki, ale ten prezent od kolegi z Wietnamu mi nie podszedł zupełnie. Z pudełka zniknęły może ze 3 sztuki, fanatykowi wyślę za pokryciem kosztów wysyłki. Po co mam to wyrzucić. a tu wyjaśnienie mojego wietnamskiego kolegi, co to jest : "To jest tradycyjne i pyszne dań w Wietnamie (po Wietnamsku: Ô Mai). Wybierają najlepsze owoce (np. Śliwka albo morele) na drzewie. Następnie mieszają ich z cukrem, imbirem, solą i innymi przyprawami. Warzono je po długim czasie z ezoteryczną technologią." Powiedzmy, że kto pierwszy ten lepszy Aaaa, jak ktoś ze Śląska, to można odebrać w Tychach lub Chełmie Śląskim. Edytowane 27 Października 2018 przez tysovia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 28 Października 2018 Pho Bo! (wymawiamy coś jak "fur ba", tylko "r" coś jak francuskie "r") Lubię zupy ale ta jest jedna z moich najwięcej ulubionych. W Wietnamie jadłem ta zupę na śniadanie i obiad i jestem szczęśliwy ze nie daleko domu mam kilka restauracji gdzie podają fantastyczne Pho Bo. Robimy także w domu od czasu do czasu. Ale dziwna rzecz. Najsmaczniejsze Pho Bo które jadłem to nie w Saigonie, ale w Brazylii, w małej restauracji w Sao Paulo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 28 Października 2018 Bo przepis może być jeden, tylko ręce różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 28 Października 2018 Walduś gdzie takie zupki Pho serwują wygląda apetycznie :D Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 28 Października 2018 gdzie takie zupki Pho serwują 4,5 km od domu - w pierwszej fotce podałem nazwę- musimy się umówić Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 28 Października 2018 Walduś gdzie takie zupki Pho serwują wygląda apetycznie Krystian może się kiedyś wybierzesz i mnie po drodze zabierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 28 Października 2018 i mnie po drodze zabierzesz? świetny pomysł Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 28 Października 2018 Walduś gdzie takie zupki Pho serwują wygląda apetycznie Krystian może się kiedyś wybierzesz i mnie po drodze zabierzesz? Pewnie że tak Alinka Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 28 Października 2018 Pewnie że tak Alinka Superjuż się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 29 Października 2018 A ja wczoraj jadłem taką zupkę w Lubartowie. W Phuc Phuc. Zupa Pho Bo z polędwica wołową. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 29 Października 2018 Po obejrzeniu reportażu w Kuchni+ na temat zupy Pho i ja postanowiłem jej spróbować. Wietnamska restauracja znajduje się przy głównej ulicy, którą bardzo często jeżdżę , ale nigdy nie byłem zainteresowany wietnamskim jedzeniem, dopiero ta zupa zmieniła moje nastawienie. Po Wszystkich Świętych na pewno jej spróbuję . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 29 Października 2018 jadłem taką zupkę postanowiłem jej spróbować prawdą jest ,że pomiędzy różnymi restauracjami i barkami w jakości tej zupy jest przepaść. Mam akurat tą możliwość, że tam gdzie kupuję ( jak nie chce nam się jej gotować - trochę trwa i trzeba gar ) jest dla tzw swoich - a oni się znaja na tych smakach Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteorolog Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Witam. Mój kolega Wietnamczyk w swojej restauracji gotuje przepyszną zupę. Jedna z tajemnic to 7 rodzajów mięsa i 7 godzin na małym ogniu. Do gotowania od początku trzeba na około 2-3 litry rosołu wrzucić średniej wielkości gwiazdkę anyżu. Cudowny zapach i smak. Pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2019 przez meteorolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Pewnie że tak Alinka Krystian no to kiedy jedziemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) kiedy jedziemyNo właśnie ? Sobota? i trzeba dość wcześnie bo po 14 pozamykane Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 9 Stycznia 2019 No właśnie ? Sobota? i trzeba dość wcześnie bo po 14 pozamykane Waldziu, ja niestety w soboty pracuję.Zostaje niedziela, poniedziałek, środa i czwartek Te dni mam wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Jedna z tajemnic to 7 rodzajów mięsa Jakie to rodzaje mięsa są ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 9 Stycznia 2019 poniedziałek, środa i czwartek W niedzielę mają nieczynne - pozostaje środa lub czwartek - nie wiem jak Krystian ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteorolog Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Jedna z tajemnic to 7 rodzajów mięsa Jakie to rodzaje mięsa są ? Dwa rodzaje wieprzowiny i wołowiny, kaczka, kurczak i zdaje mi się indyk. Napewno była kość z schabu z dość dużą ilością mięsa. Ja w domu tyle nie daję, kaczka kość ze schabu i wołowinka czasem kurczak domowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Jedna z tajemnic to 7 rodzajów mięsa Jakie to rodzaje mięsa są ?Dwa rodzaje wieprzowiny i wołowiny, kaczka, kurczak i zdaje mi się indyk. Napewno była kość z schabu z dość dużą ilością mięsa. Ja w domu tyle nie daję, kaczka kość ze schabu i wołowinka czasem kurczak domowy.Podaj proszę ten swój przepis jak Ty robisz Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 12 Stycznia 2019 poniedziałek, środa i czwartek W niedzielę mają nieczynne - pozostaje środa lub czwartek - nie wiem jak Krystian ?Waldku ja jestem jak najbardziej na tak z tym że nie w tym tygodniu.. bedę miał maly zabieg więc za kółko bedzie ciężko wsiąść.. Ale jestem chętny więc Alinkę mógłbym zgarnąć po drodze ???????? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.