Skocz do zawartości

Grillowanie u Muskiego


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

nie jestem fachowcem ale na grillu elektro albo opalanym weglem/brykietami, czyli tradycyjnie, nie wyjdzie ta kielbasa soczyscie..
a założysz się ? :D   Dla mnie jednym z trudniejszych elementów do grillowania to pierś z kurczaka ,  przegrzebki i krewetki..... filet z kurczaka przeciągniety  jest jak suchy wiór , a przeciagniete krewetki =kosz , przegrzebki =240st + 1 min z każdej strony  :thumbsup:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

A czy kolega Muski jest pewny zakladu.?
  :D  ;)  jasne :thumbsup: ​

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja mogę przecinać
ZGODA nawet dla poświecenia ugrilluję kilka rodzajów kiełbasek  :D  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

To ja poleje!
Ok  idę nastawić naleweczki  ;)  :rolleyes: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja wezmę kije do golfa bo jak gramy w bridża to na boisku chyba ...

Jest jedna prosta zasada grilowy pilnuje grilla nie pije i nie robi tego z doskoku ;)

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja wezmę kije do golfa bo jak gramy w bridża to na boisku chyba ...
Robert chyba na kilka stolików  :facepalm: ​A jest nas już pięciu  :thumbsup:  - sporo kiełbasek musze zrobić - super :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

A o co.?
Propozycja ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

może jakiś pospolity trunek np. Ballantine's Finest 1l - tak cały kartonik ? 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ty wiesz Waldek co Franc za taki kartonik kupił ?
A dzisiaj to była by przebitka ! :thumbsup: 
[Dodano: 03 maj 2017 - 19:19]

 

 

Co bys powiedzial na cos co sie nie tlucze.?
  np.?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jesli ja przegram, wysle Ci prawdziwa szynke Serrano z trzymakiem oraz nozem. Oczywiscie mowa o Originale..

[Dodano: 03 maj 2017 - 19:24]

:) np. rozpałka do wędzarni.... :laugh: :laugh: :laugh:

Mam reraz elektryczna ale jak potrzebujesz to podaruje Ci kilka kostek.. ????

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jesli ja przegram, wysle Ci prawdziwa szynke Serrano z trzymakiem oraz nozem. Oczywiscie mowa o Originale..

:clap: :clap: :clap:  Gregtom, szacunek :yes:

 

 

 

Mam reraz elektryczna ale jak potrzebujesz to podaruje Ci kilka kostek..

:) Da wstreczku* :thumbsup:

 

* Do spotkania/zobaczenia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

propozycja jest bardzo dobra - ale trzeba by przywieźć ze sobą -  chyba nie wyobrażasz sobie by kiełbaski były suche i wiórowate - a propo podpałki - węglowego webera wywiozłem na działkę - do gazowego nie potrzeba - ma piezo =To zapraszam w następną sobotę :thumbsup:  :D  


[Dodano: 03 maj 2017 - 19:47]

Bestia czeka :D 

post-70549-0-91250000-1493833447_thumb.jpg

post-70549-0-26855400-1493833465_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W tym roku musialem odwolac dwa przepiekne zloty/spotkania, bo to urodziny, choroba a teraz komunie..

 

Mam jeszcze kilka waznych terminow w bliskim czasie, wiec ciezko bedzie OT tak sie spotkac..

 

Moze by tak w Zakopcu na III zlocie, rozstrzygniemy spor a Ci "Pokrzykiwacze" ktorzy mieszaja sie w dyskusje, beda mieli obowiazek uczestnictwa w spotkaniu..

 

Jak wygram, to bedziesz sluzyl jako "Cortador de Serrano" dla wszystkich Gosci przez jeden wieczor oraz polewal Twoje wlasne, slynne nalewki..

 

Co Ty na to.?

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak wygram
Bracie drogi - to też jest wyjście - ale bestię do Zakopanego ciągnąć :facepalm:  to ze 100 kg waży :facepalm:  a na jednorazówce - też wyjdą soczyste (to nie to wprawdzie)   wiesz o tym doskonale - ale taka szyneczka -to świetna atrakcja zlotowa  :thumbsup:  :clap: 
[Dodano: 03 maj 2017 - 20:20]

Dzieki  Bee Gees- za wydzielenie :thumbsup:  :clap: 


[Dodano: 03 maj 2017 - 20:26]

 

 

a Ci "Pokrzykiwacze" ktorzy mieszaja sie w dyskusje
  To nie pokrzykiwacze - To Przyjaciele :thumbsup:  :D i spotkanie z nimi to będzie przyjemność :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No przeciez wiem ze to fantastyczni ludzie i znam kilku osobiscie oraz z rozmow tele..

????????????

 

Moze poprosimy organizatora zlotu, aby wniosl nasz dysput jaka jedna z atrakcji zlotowych.

Beda ona objeta mini produkcja bialej surowej, jej tradycyjnym ugryllowaniem oraz ocenie wzgledem naszego sporu, czyli suche, wiorowate kontra soczyste.. ????????????

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

jaka jedna z atrakcji zlotowych
To piękne ,że chcesz zlotowiczów poczęstować szyneczką  - piękny gest - już Cie lubie :hug:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

ZGODA nawet dla poświecenia ugrilluję kilka rodzajów kiełbasek     
 

 

 

 

To ja poleje!

 

To ja się zgłaszam do jury.A co. :D  

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.