Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Grillowanie u Muskiego


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#121 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • ***SUPER VIP***
  • 981 postów

Napisano 17 cze 2019 - 03:06

Pięknie! Polędwiczka na medal!  Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny. :facepalm: :(



#122 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9292 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 17 cze 2019 - 05:08

Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny.

A jakie błędy popełniłeś?

Masz jakiś pogląd na ten temat?

Chodzi o mięso, czy sos ...



#123 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7087 postów

Napisano 17 cze 2019 - 06:25

spieprzyłem królika w śmietanie
Co sie stało? Wiesz każda porażka jest większą nauką niż zwykły sukces - toteż pytam by w przyszłości unikać błędów  :thumbsup:  

#124 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 484 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 17 cze 2019 - 12:45

Grillowana poledwiczka
cudowne pędraczki :) 

#125 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • ***SUPER VIP***
  • 981 postów

Napisano 18 cze 2019 - 04:46

 

Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny.

A jakie błędy popełniłeś?

Masz jakiś pogląd na ten temat?

Chodzi o mięso, czy sos ...

 

 

 

spieprzyłem królika w śmietanie
Co sie stało? Wiesz każda porażka jest większą nauką niż zwykły sukces - toteż pytam by w przyszłości unikać błędów  :thumbsup:  

 

Dziękuje za oferty pomocy, ale naprawdę nie chce zabrudzać kącik Waldka.  W skrócie, trochę eksperimentowałem,  zamiast dusić królika przez pierwszy etap w bulionie z przyprawami, parzyłem go sposobem sous vide przez 2 godziny, 65C.  Następnie dodałem śmietanę i godzinę w piekarniku w 165C.  Był twardy i gumowaty.  Miał to być "młody" królik, ale w końcu wydało się ze to stary skoczek, miał półtora roku. 



#126 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7087 postów

Napisano 18 cze 2019 - 08:08

nie chce zabrudzać kącik Waldka
Traktuj to jak rozmowa przy grillu  :thumbsup:  :D , a każda wymiana doswiadczeń nawet w innych tematach - zawsze wzbogaca naszą wspolną wiedzę - a tej nigdy nie jest za mało  :thumbsup:  

#127 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11263 postów

Napisano 18 cze 2019 - 14:08

Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny. :facepalm: :(

 

Nie martw się Krzysiu.Na drugi raz nie będziesz eksperymentował tylko zastosujesz dobry sprawdzony przepis. :D



#128 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7087 postów

Napisano 07 lip 2019 - 17:48

Lekkie falbanki z indyka i szaszłyki z ananasa

Załączony plik  IMG_20190707_151257.jpg   65,51 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_20190707_151300.jpg   82,25 KB   8 Ilość pobrań



#129 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5170 postów

Napisano 07 lip 2019 - 19:53

Czy na te falbanki jest jakiś konkretny przepis?



#130 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11263 postów

Napisano 07 lip 2019 - 20:28

Jak znam Waldka to piekło na wejściu i na wyjściu. :laugh:

P.S

Wybacz Waldziu ,ale nie mogłem się powstrzymać. :D



#131 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7087 postów

Napisano 08 lip 2019 - 06:18

Czy na te falbanki jest jakiś konkretny przepis?

Pierś z indyka pokrojona w  płaskie paski - marynata : olej ryżowy , odrobina sosu sojowego , kilkanascie  kropli cytryny , 2 ząbki czosnku z praski, trochę startego imbiru ok 1 płaskiej łyżeczki ( mniej więcej)  gałązka kolendry trochę zgniecionej dla wydobycia smaku i przed nadziewaniem na szpadki wyjęta . ( marynowanie ok 3 godzin)

 

 

to piekło na wejściu i na wyjściu.

nie to łagodne 

 

nie mogłem się powstrzymać.

:thumbsup:  :clap: i dobrze :D czasem lubię z pazurem - wszyscy to wiedzą  :thumbsup:  co nie znaczy zawsze  ;)


Użytkownik Muski edytował ten post 08 lip 2019 - 06:19


#132 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7087 postów

Napisano 20 lip 2019 - 16:40

Troche drobiu

Załączony plik  IMG_20190720_154037.jpg   109,8 KB   7 Ilość pobrań

i coś do drobiu 

 

Załączony plik  IMG_20190720_153317.jpg   101,23 KB   7 Ilość pobrań

 podpieczony kalafior

Załączony plik  IMG_20190720_153254.jpg   70,64 KB   7 Ilość pobrań

i sałatka z obsmażonej 2 min cukinii



#133 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 23 lip 2019 - 11:02

drobiu
 jaki to kawalek ? mowiac szczerze nie jestem fanka drobiu z gryla szczegolnie jesli jest z koscia,,  jednak w tym roku robilam podudzia kurczaka bez kosci i zdecydowanie jestem na tak , 

marynata i 2 dni lezakowania ..tylko przyprawa gotowiec bo tak to jest jak sie nie jest u siebie  :)



#134 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7087 postów

Napisano 23 lip 2019 - 11:12

jaki to kawalek ?
To są 3 całe ( oczywiście wypatroszone :facepalm: )perliczki  obkładamy boczkiem by zbytnio nie przypiec delikatnej skóry ( z tak naprawdę każdy wcina ten boczek - pyszny chrupiący :facepalm: )  

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#135 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 23 lip 2019 - 15:06

:thumbsup:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych