Mam termogenerator Anova do Sous Vide, ktory utrzymuje stala temperature krazacej wody tak dlugo na ile sie czasownik nastawi . Czy ktos to uzywa z szynkowarem???
Andrzej
Napisano 11 maj 2017 - 01:24
Mam termogenerator Anova do Sous Vide, ktory utrzymuje stala temperature krazacej wody tak dlugo na ile sie czasownik nastawi . Czy ktos to uzywa z szynkowarem???
Andrzej
Napisano 13 maj 2017 - 04:31
Ok
wlasnie skonczylem wedline z kurczaka (1.1 kg wsadu) 2 godziny w Sous Vide w temp 80 C srednica 10 cm...otworzylem wieczko zeby wsadzic termometr i bylo 72 C w srodku.
Wystudzilem w kapieli z lodem i teraz jest w lodowce do jutra.
Mysle ze ta metoda gwarantuje ze szynkowar bedzie w odpowiedniej temperaturze tak dlugo jak potrzeba. Temperatura nie moze byc wieksza czy mniejsza bo jest nastawiona na optymalna.
"Set it and forget it" nastaw i zapomnij...
Jesli masz doswiadczenie z tym systemem prosze o obserwacje.
Andrzej
PS
Dzieki to Miro za szybka pomoc kiedy potrzebowalem
Użytkownik Andrzejb edytował ten post 13 maj 2017 - 04:34
Napisano 02 paź 2017 - 11:39
Krótkie i konkretne pytanie.
Skoro temperatura ustawiona na termoregulatorze jest wyższa niż wewnątrz szynkowaru to czy urządzenie tak naprawdę nadaje się do zadania do którego zostało kupione czyli "nastawić i zapomnieć"?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych