Skocz do zawartości

Czy ktos uzywa termogeneratora Sous Vide z szynkowarka.


Andrzejb

Rekomendowane odpowiedzi

 Ok 

wlasnie skonczylem wedline z kurczaka (1.1 kg wsadu) 2 godziny w Sous Vide w temp 80 C srednica 10 cm...otworzylem wieczko zeby wsadzic termometr i bylo 72 C w srodku.

Wystudzilem w kapieli z lodem i teraz jest w lodowce do jutra.

Mysle ze ta metoda gwarantuje ze szynkowar bedzie w odpowiedniej temperaturze tak dlugo jak potrzeba. Temperatura nie  moze byc wieksza czy mniejsza bo jest nastawiona na optymalna.

"Set it and forget it" nastaw i zapomnij...

Jesli masz doswiadczenie z tym systemem prosze o obserwacje.

 

Andrzej

 

PS 

Dzieki to Miro za szybka pomoc kiedy potrzebowalem 

Edytowane przez Andrzejb
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.