Andrzejb Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Maja 2017 Mam termogenerator Anova do Sous Vide, ktory utrzymuje stala temperature krazacej wody tak dlugo na ile sie czasownik nastawi . Czy ktos to uzywa z szynkowarem??? https://anovaculinary.com/ Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejb Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Ok wlasnie skonczylem wedline z kurczaka (1.1 kg wsadu) 2 godziny w Sous Vide w temp 80 C srednica 10 cm...otworzylem wieczko zeby wsadzic termometr i bylo 72 C w srodku.Wystudzilem w kapieli z lodem i teraz jest w lodowce do jutra.Mysle ze ta metoda gwarantuje ze szynkowar bedzie w odpowiedniej temperaturze tak dlugo jak potrzeba. Temperatura nie moze byc wieksza czy mniejsza bo jest nastawiona na optymalna."Set it and forget it" nastaw i zapomnij...Jesli masz doswiadczenie z tym systemem prosze o obserwacje. Andrzej PS Dzieki to Miro za szybka pomoc kiedy potrzebowalem Edytowane 13 Maja 2017 przez Andrzejb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Października 2017 Krótkie i konkretne pytanie.Skoro temperatura ustawiona na termoregulatorze jest wyższa niż wewnątrz szynkowaru to czy urządzenie tak naprawdę nadaje się do zadania do którego zostało kupione czyli "nastawić i zapomnieć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.