Maxell Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Maja 2017 Chyba już najwyższy czas, aby kilka osób z forum się skrzyknęło i zaczęło produkować dobre i sprawdzone wędzarnie z komorami drewnianymi. Myślę, że popyt byłby ogromny, gdyż takich urządzeń brak na rynku. Ze swej strony deklaruję reklamę na naszych wszystkich portalach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Maja 2017 Maxell, komora nie jest problemem... Co z paleniskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosman Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Maja 2017 Wysyłka w paczkach jak z ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Maja 2017 Co z paleniskiem? Klient otrzymuje pełną dokumentację do wykonania we własnym zakresie a ekipa dowozi komorę na miejsce i na miejscu ją montuje. Można zamówić pełne wykonanie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Maja 2017 Myślę, że koszt będzie zbyt wysoki... transport, montaż, ludzie... ale życzę powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Maja 2017 Proponuję na początek pełną dokumentację z projektem trzech wersji wedzarni. Wykorzystanie i zastosowanie odpowiednich surowcow do budowy, przeznaczenie wg. gabarytow i bezpieczny wybór miejsca z uwzglednieniem warunkow atmosferycznych. Czyli wszystko co wpływa na jakość. Oczywiscie znajdzie się mnustwo podróbek i naśladowców, więc certyfikat, zastrzezony produkt WD i punkt zamowien musi być realizowany przez WD.pl za odpowiedni % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Maja 2017 sam pomysł dobry - ale jak ma być jakość - to niestety będzie drożej niż z desek np. z palet - może lepiej sprzedać po taniości dobry projekt ...... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Maja 2017 Kiedyś o tym myślałem ... nawer starałem się namówić kolegę Riccardo który ma stolarnie na taką produkcję ale rozeszło się "po kościołach".Tak jak pisze Waldek jak materiał dobry to niestety wbrew pozorom wcale tanio nie wychodzi Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Wy to macie problemy a optymizmem to potraficie wręcz zabić . Jest 2-3 stolarnie które to tz komory zrobią według wytycznych Wędzarniczej Braci (i ich adresy można znaleść na stronie ) jest Klient który jak chce to sobie zamawia u nich (a nam nic do tego za ile , kiedy , z czego bo to umowa między nimi) . I wszystko graMy tz Wędzarnicza Brać mamy satysfakcje że pomogliśmy skontaktować chcących , i promujemy Stronę i dobre rozwiązaniaStolarnia bo zarobi parę groszyKlient bo nie musi szukać sprawdzonego wykonawcy , kupił sprawdzone rozwiązanie . I Wszytko gra panuje miłość pokój i rock end roll Edytowane 12 Maja 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Maja 2017 Nie mam problemu z optymizmem, ale z mentalnością klienta.Klient chce produkt dobrej jakości wart 1000 zł, ale zapłaci góra 300 zł.Też podobnie jak inni o tym myślałem, ale mentalności nie da się przeskoczyć.To potem nie dziwi fakt, że kupują badziewie z All... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Maja 2017 koszt będzie zbyt wysoki... transport, montaż, ludzie domek prefabrykowany -4 lata temu - zleciłem budowę domku ( ok 100 M2)na działce ( całoroczny z zezwoleniami) - firma bardzo solidna - terminowa - jakość bez zastrzerzeń - w tym roku chciałem im zlecić budowę domku ok 270 m2 - i rozmawiać nt 22 domków pasywnych - niestety już nie robią - za duża konkurencja - a oni mieli naprawdę rozsądne ceny - szef firmy mówi - ludzie chcą tanio a nie dobrze Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Maja 2017 Miro o key tylko dajmy im tz klientowi i wykonawcy szanse (chociaż na wymianę poglądów) . Bo tak zaczyna to przypominać trochę dowcip o odpowiedzi Boga na skargę ze w totolotka nie wygrywam Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Maja 2017 a optymizmem to potraficie wręcz zabić Real Bracie Real Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Maja 2017 @Maciekzbrzegu, od paru lat codziennie przerabiam następujący schematdzwoni klient z prośbą o wycenę budżetową towaru X do dużej inwestycji ... pytanie-co to ma być dobre czy tanie ... ?-Panie najlepsze-jakie wyposażenie ?-bajery rowery wodotryski ... wszystko co macie Potem przychodzi realizacja i tzw "wykonawca" -Panie co możemy zrobić z tą cena ? -no wie Pan niewiele klient zażyczył sobie to , tamto siamto -a ile będzie kosztowało bez tych bajerów ?-no jakieś 35% taniej.-o to już jest OK ...A potem przychodzi realizacja i tzw "podcieranie d....y szkłem"Kolejny telefon od wykonawcy-Panie niedoszacowaliśmy jestesmy pod kreską i z nożem na gardle co możemy z tą cena zrobić?-No już naprawdę niewiele -Panie a gdyby to zamiast nierdzewki było z czarnej i w ocynku a zamiast z Niemiec z Chin to ile by to kosztowało ?-No ale miało być dobre -No tak ale wie Pan teraz musi być tanie i dobre .... Ręce opadają bo ten schemat powtarza się u mnie 5-6 razy w tygodniu - podejrzewam ze u Waldka jest dokładnie tak samo i nie ma znaczenia czy to ogromna firma czy osoba prywatna ... tak to dzisiaj działa Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 12 Maja 2017 -No tak ale wie Pan teraz musi być tanie i dobre .. Nie ma rzeczy dobrych i tanich, jak ktoś tego nie rozumie, to musi na własnej skórze się przekonać, że "biednego nie stać na tanie rzeczy" i że "skąpy dwa razy traci". W rezultacie powinien wrócić ale że mu głupio to kupi gdzie indziej, oczywiście jeżeli jest gdzie kupić tak samo dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 12 Maja 2017 Sam pomysł ok - ile to już takich było... Myślę, że niejedna osoba już taki miała... Co do samej realizacji... - uważam, że będzie to totalny niewypał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 12 Maja 2017 podejrzewam ze u Waldka jest dokładnie tak samo co tu podejrzewać - handlowcy co kilka dni przychodzą z takimi właśnie perełkami - bo firma niedoszacowała ( czytaj - wygrała przetarg po taniości) - a wycena jest zgodna z ofertą Robert to opisał . Oczywiście w dużej mierze jakość i wieloletnie gwarancje na szczęście przemawiają do rozumu --- dlatego jest temat wędzarni jakościowej - lub najtańszej - wygra ta za 150 z Aledrogo z póżniej jakoś będzie - niestety biznes to twarde realne zasady - daję dobre ale to niestety kosztuje Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 12 Maja 2017 Ja zacząłbym od przenośnej wędzarni, bo o takie sprzęty jest najwięcej zapytań, mam na myśli skrzynki z rurą i małym paleniskiem.Projekt w głowie jest oparty o własne doświadczenia z szafkami. Wędzarnia przenośna, opalana drewnem, palenisko pośrednie/deflektor, wędzenie węgorzy w całości . Szukam tylko cały czas kogoś, kto to zespawa z nierdzewki czy kwasówki. Jeśli jest ktoś chętny do współpracy i zrobienia czegoś pożytecznego dla WB, to zapraszam na PW. Duża wędzarnia też jest do zrealizowania, firmy kurierskie wożą wszystko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 12 Maja 2017 Szukam tylko cały czas kogoś, kto to zespawa z nierdzewki czy kwasówki Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz... Liczyłeś orientacyjny koszt takiej wędzarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 12 Maja 2017 Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz... nie jest to wcale złe - sprzedać też sztuka - a wykonawca też zarobi Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 12 Maja 2017 Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz... Niezupełnie ale to chyba oczywiste, że nie podam tu szczegółów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 12 Maja 2017 Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz...nie jest to wcale złe - sprzedać też sztuka - a wykonawca też zarobi Powiedzmy... Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz...Niezupełnie ale to chyba oczywiste, że nie podam tu szczegółów. Nie widzę przeszkód... ale... chętnie poznam szczegóły - na PW Ponawiam pytanie... liczyłeś orientacyjny koszt takiej wędzarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 12 Maja 2017 Nie widzę przeszkód... ale... chętnie poznam szczegóły - na PW Myślę, że nie jesteś dla mnie odpowiednią osobą do współpracy. Koszt na tym etapie też nie jest ważny. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 12 Maja 2017 Nie widzę przeszkód... ale... chętnie poznam szczegóły - na PWMyślę, że nie jesteś dla mnie odpowiednią osobą do współpracy. Koszt na tym etapie też nie jest ważny. Z takim podejściem to Ty biznesu nie zrobisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Koszt na tym etapie też nie jest ważny.Prawda - kilkukrotnie robiłem prototypy wg własnych projektów - na etapie prototypu koszt samego wykonania był 10 krotnie wyższy od elementów normalnie póżniej produkowanych ... takie życie Edytowane 12 Maja 2017 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.