Skocz do zawartości

Chyba już najwyższy czas...


Rekomendowane odpowiedzi

Chyba już najwyższy czas, aby kilka osób z forum się skrzyknęło i zaczęło produkować dobre i sprawdzone wędzarnie z komorami drewnianymi. Myślę, że popyt byłby ogromny, gdyż takich urządzeń brak na rynku. Ze swej strony deklaruję reklamę na naszych wszystkich portalach.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Co z paleniskiem?

Klient otrzymuje pełną dokumentację do wykonania we własnym zakresie a ekipa dowozi komorę na miejsce i na miejscu ją montuje. Można zamówić pełne wykonanie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Proponuję na początek pełną dokumentację z projektem trzech wersji wedzarni. Wykorzystanie i zastosowanie odpowiednich surowcow do budowy, przeznaczenie wg. gabarytow i bezpieczny wybór miejsca z uwzglednieniem warunkow atmosferycznych. Czyli wszystko co wpływa na jakość. Oczywiscie znajdzie się mnustwo podróbek i naśladowców, więc certyfikat, zastrzezony produkt WD i punkt zamowien musi być realizowany przez WD.pl za odpowiedni %
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sam pomysł dobry - ale jak ma być jakość - to niestety będzie drożej niż z desek np. z palet :facepalm: - może lepiej sprzedać po taniości dobry projekt ......

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś o tym myślałem ... nawer starałem się namówić kolegę Riccardo który ma stolarnie na taką produkcję ale rozeszło się "po kościołach".

Tak jak pisze Waldek jak materiał dobry to niestety wbrew pozorom wcale tanio nie wychodzi :(

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wy to macie  problemy a optymizmem to potraficie wręcz zabić . 

Jest 2-3 stolarnie które to tz komory zrobią według wytycznych  Wędzarniczej  Braci (i ich adresy można znaleść  na stronie )  jest Klient   który jak chce to sobie zamawia u nich (a nam nic do tego za ile , kiedy , z czego  bo to umowa między nimi) . I wszystko gra

My tz Wędzarnicza Brać  mamy satysfakcje że pomogliśmy skontaktować chcących , i promujemy Stronę i dobre rozwiązania

Stolarnia  bo zarobi parę groszy

Klient bo nie musi szukać  sprawdzonego wykonawcy , kupił sprawdzone rozwiązanie .

 

I Wszytko gra panuje miłość pokój i rock end roll :D  :D 

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie mam problemu z optymizmem, ale z mentalnością klienta.

Klient chce produkt dobrej jakości wart 1000 zł, ale zapłaci góra 300 zł.

Też podobnie jak inni o tym myślałem, ale mentalności nie da się przeskoczyć.

To potem nie dziwi fakt, że kupują badziewie z All...

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

koszt będzie zbyt wysoki... transport, montaż, ludzie
domek prefabrykowany -4 lata temu - zleciłem budowę domku ( ok 100 M2)na działce ( całoroczny z zezwoleniami) - firma bardzo solidna - terminowa - jakość bez zastrzerzeń - w tym roku  chciałem im zlecić budowę domku  ok 270 m2 - i rozmawiać nt 22 domków pasywnych - niestety już nie robią - za duża konkurencja - a oni mieli naprawdę rozsądne ceny - szef firmy mówi - ludzie chcą tanio a nie dobrze :facepalm: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miro o key tylko dajmy im tz klientowi i wykonawcy szanse (chociaż na wymianę poglądów) . Bo tak zaczyna to przypominać trochę dowcip o odpowiedzi Boga na skargę ze w totolotka nie wygrywam :D  

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

a optymizmem to potraficie wręcz zabić
  Real Bracie Real  :D 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Maciekzbrzegu, od paru lat codziennie przerabiam następujący schemat

dzwoni klient z prośbą o wycenę budżetową towaru X do dużej inwestycji ... pytanie

-co to ma być dobre czy tanie ... ?

-Panie najlepsze

-jakie wyposażenie ?

-bajery rowery wodotryski ... wszystko co macie 

Potem przychodzi realizacja i tzw "wykonawca" 

-Panie co możemy zrobić z tą cena ? 

-no wie Pan niewiele klient zażyczył sobie to , tamto siamto 

-a ile będzie kosztowało bez tych bajerów ?

-no jakieś 35% taniej.

-o to już jest OK ...

A potem przychodzi realizacja i tzw "podcieranie d....y szkłem"

Kolejny telefon od wykonawcy

-Panie niedoszacowaliśmy jestesmy pod kreską i z nożem na gardle co możemy z tą cena zrobić?

-No już naprawdę niewiele :(

-Panie a gdyby to zamiast nierdzewki było z czarnej i w ocynku a zamiast z Niemiec z Chin to ile by to kosztowało ?

-No ale miało być dobre :(

-No tak ale wie Pan teraz musi być tanie i dobre ....

 

Ręce opadają bo ten schemat powtarza się u mnie 5-6 razy w tygodniu - podejrzewam ze u Waldka jest dokładnie tak samo i nie ma znaczenia czy to ogromna firma czy osoba prywatna ... tak to dzisiaj działa :(

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

-No tak ale wie Pan teraz musi być tanie i dobre ..

Nie ma rzeczy dobrych i tanich, jak ktoś tego nie rozumie, to musi na własnej skórze się przekonać, że "biednego nie stać na tanie rzeczy" i że "skąpy dwa razy traci". W rezultacie powinien wrócić ale że mu głupio to kupi gdzie indziej, oczywiście jeżeli jest gdzie kupić tak samo dobre.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

podejrzewam ze u Waldka jest dokładnie tak samo
  co tu podejrzewać - handlowcy co kilka dni przychodzą z takimi właśnie perełkami - bo firma niedoszacowała  ( czytaj - wygrała przetarg po taniości) - a wycena jest zgodna z ofertą  :facepalm: ​ Robert to opisał . 

Oczywiście w dużej mierze jakość  i wieloletnie gwarancje na szczęście  przemawiają do rozumu --- dlatego jest temat wędzarni jakościowej - lub najtańszej - wygra ta za 150 z Aledrogo :facepalm:  :facepalm: ​ z póżniej jakoś będzie  - niestety biznes to twarde realne zasady - daję dobre ale to niestety kosztuje :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja zacząłbym od przenośnej wędzarni, bo o takie sprzęty jest najwięcej zapytań, mam na myśli skrzynki z rurą i małym paleniskiem.

Projekt w głowie jest oparty o własne doświadczenia z szafkami. Wędzarnia przenośna, opalana drewnem, palenisko pośrednie/deflektor, wędzenie węgorzy w całości   :D . Szukam tylko cały czas kogoś, kto to zespawa z nierdzewki czy kwasówki. Jeśli jest ktoś chętny do współpracy i zrobienia czegoś pożytecznego dla WB, to zapraszam na PW.

 

Duża wędzarnia też jest do zrealizowania, firmy kurierskie wożą wszystko.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz...
nie jest to wcale złe - sprzedać też sztuka - a wykonawca też zarobi :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz...

Niezupełnie ale to chyba oczywiste, że nie podam tu szczegółów.  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz...
nie jest to wcale złe - sprzedać też sztuka - a wykonawca też zarobi :thumbsup: 

 

 

Powiedzmy... ;):cool:

 

 

 

Czyli inaczej mówiąc wykona "dla Ciebie" wędzarnię... a Ty ją sprzedasz...

Niezupełnie ale to chyba oczywiste, że nie podam tu szczegółów.  ;)

 

Nie widzę przeszkód... ale... chętnie poznam szczegóły - na PW :cool:

 

 

Ponawiam pytanie... liczyłeś orientacyjny koszt takiej wędzarni?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie widzę przeszkód... ale... chętnie poznam szczegóły - na PW

Myślę, że nie jesteś dla mnie odpowiednią osobą do współpracy. Koszt na tym etapie też nie jest ważny. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Koszt na tym etapie też nie jest ważny.

Prawda - kilkukrotnie robiłem prototypy wg własnych projektów - na etapie prototypu koszt samego wykonania był 10 krotnie wyższy od elementów normalnie póżniej  produkowanych ... takie życie

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.