hubesta Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Maja 2017 Witam Serdecznie!W sobote zadymiłem pierwszy raz. Wedzarnia zrobiona z beczki. Mięso peklowało się przez 10 dni wg. kalkulatora z forum.Wyszło smacznie:) Wedziłem w temperaturze między 55C a 75C przez 8 godzin.I teraz zastanawiam się czy nie za długo. Otóz w przekroju widać jak wedzonka została podpieczona.Czy takie mięso można jeść bez obaw? Pozdrawiam,Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Maja 2017 I teraz zastanawiam się czy nie za długo. To już wiesz, ale jak na pierwszy raz, super i smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Maja 2017 Możesz jeść bez obaw.Może i za długo, ale na przekroju widać krople wody, czy nie jest zbyt podpieczona tak jak piszesz.Nie parzyłeś, temperatura nie była wysoka i te 8 godzin zrobiło swoje.Jak dla mnie wyrób jest całkiem super. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubesta Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Maja 2017 Andyandy, Miro dzieki wielkie za szybką odpowiedź i pozytyw jaki został przyznany.W takim razie dołaczył do szanownego grona kolejny zadymiacz z mazowieckiego. Pozdrawiam,Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.