Skocz do zawartości

Pytanie po pierwszym wedzeniu


hubesta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie!

W sobote zadymiłem pierwszy raz. Wedzarnia zrobiona z beczki. Mięso peklowało się przez 10 dni wg. kalkulatora z forum.

Wyszło smacznie:) Wedziłem w temperaturze między 55C a 75C przez 8 godzin.

I teraz zastanawiam się czy nie za długo. Otóz w przekroju widać jak wedzonka została podpieczona.

Czy takie mięso można jeść bez obaw? 

 

Pozdrawiam,

Hubert

post-79352-0-64310200-1494791184_thumb.jpg

post-79352-0-54764000-1494791185_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Możesz jeść bez obaw.

Może i za długo, ale na przekroju widać krople wody, czy nie jest zbyt podpieczona tak jak piszesz.

Nie parzyłeś, temperatura nie była wysoka i te 8 godzin zrobiło swoje.

Jak dla mnie wyrób jest całkiem super.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.