Muski Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Fajna wędzarenka borniaczek - Ale dostałem do uwędzenia węgorze - koleżanka nie widząc ich relacjonowała ,że duuuuże może nawet 2i pól kilo Przywiezione...... jak to u ryb - wyszły na 0,9-1,2kg ale na borniaka 150 za długie - jakaś podpowiedź ? Edytowane 15 Maja 2017 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) ale na borniaka 150 za długie - jakaś podpowiedź ? Przywieź do mnie. .Właśnie wczoraj do małżonki mówiłem, że bym zjadł jakiegoś węgorzyka. Edytowane 15 Maja 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Maja 2017 Podzielić na krótsze kawałki Ewentualnie kurier Adres znasz Chyba, że sam się pofatygujesz na Podkarpacie i coś zaradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Podzielić na krótsze kawałki Obawiam się , że nigdy nie wędziłeś węgorzy.Podzielenie na kawałki spowoduje w czasie wędzenia ( podpiekanie na początku lub na końcu) wyciek tłuszczu a co tym idzie ryba będzie wiórowata chyba, że będziesz wędził na zimno, ale tak wędzony węgorz nie dorasta do pięt temu wędzonemu na gorąco.Cały myk w wędzeniu węgorza na gorąco polega na tym ,żeby nie pękła skóra bo wtedy to po ptokach. Edytowane 15 Maja 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Maja 2017 arkadiusz, specjalnie tak piszesz, żeby do Ciebie zawiózł A też bym chapnął coś na ząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Maja 2017 Całkiem poważnie piszę bo pocięcie węgorzy na kawałki i wędzenie na gorąco to jest porażka,ale wcale bym się nie obraził gdyby je do mnie przywiózł. Do mnie bliżej niż do Ciebie Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Maja 2017 A co Ci Waldek mówiłem Za Boga ich masz nie kroić. Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Maja 2017 A co Ci Waldek mówiłem Za Boga ich masz nie kroić. nie nie - ja wiem to była propozycja Qby - wędziłem - ale mniejsze Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Maja 2017 Jak wygniesz w półkole to wejdą? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Maja 2017 Jak wygniesz w półkole to wejdą? dostałem świetną podpowiedz od kolegi -podobna do Twojej - zapytał jak wędzę kiełbasy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Maja 2017 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-wędzenie-u-paweljacka/?p=322948 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Maja 2017 Jak wygniesz w półkole to wejdą?dostałem świetną podpowiedz od kolegi -podobna do Twojej - zapytał jak wędzę kiełbasy Nie rozumiem? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Maja 2017 Nie rozumiem? w pętli Paweł ja nie tnę węgorzy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Maja 2017 Paweł ja nie tnę węgorzy To se wydłuż wędzarkę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Maja 2017 Paweł coś z tym muszę zrobić ,znaczy z wendzarynką.......robi sie ciasno Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Maja 2017 To może uwędź jutro połowę od głowy, a po jutrze drugą od du...Bo ja tu innego rozwiązania nie widzę..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Ogony podwiązane - Węgorzyki gotowe Serdeczne podziękowania wszystkim za chęci pomocy i rady - Zawsze można na Was liczyć przyjechały oczyszczone i solone - wytarte recznikiem papierowym - obsychały w garażu ok 16 godzin - 1,5 godziny obsuszania - 2,5 g wedzenie 60 st - 0,5 godz 80 st i 1 godz 90 st Edytowane 17 Maja 2017 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 17 Maja 2017 One sa podgiete , bo tanczyly w wedzarni Ale smaka dostalam na wegorza Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 17 Maja 2017 smaka dostalam na wegorza Aniu -wyszły znakomite Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 17 Maja 2017 Zachęcająco ujmują fotogenicznością.... mlask, mlask.... Bliźniaczka Twa mnie gani, nieróbstwo mi wytykając....Pozdro..... Uśmiechające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 17 Maja 2017 wyszły znakomite Pożycz, sprzedaj, daj, podaruj....wyrzuć jednego w moim kierunku... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 17 Maja 2017 Aniu -wyszły znakomite Dalej draznij, dale tak rob . Ze tez nie moge slubnego na wegorze wygonic. Ale zobacze w sklepie,czasem u chinczyow mozna zywe kupic.I tez sobie zrobie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 17 Maja 2017 Bardzo dobrze wygląda, też mam smaka na węgorza tylko tu można kupić za absurdalna cenę o grubości palca wskazującego ( to niesprawiedliwe ) ale znalazłem hodowle suma afrykańskiego ( parę razy jadłem w Polsce) i się przymierzam. Tez będę musiał go podwiązać Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.