Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Potrzebna pomoc z wiedzy o mięsie ;)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 Jarod11

Jarod11

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Miejscowośćz zachodu

Napisano 08 sty 2019 - 23:38

Witam wszystkich.Jak źle wybrałem temat,przepraszam.Jestem fanatykiem :D dokarmiania ptaszków zimą.Interesuję mnie temat słoniny ze skórą.Nie ma takiej w sklepach,u mnie nawet nie można zamówić jak inne mięsa.Ostatnio będąc na wyjeździe udało mi się taką kupić pierwszy raz chyba od 2 lat.Pytanie do znawców tematu:czy słonina"frezowana"/ja tak to nazywam,nie znam fachowej nazwy obróbki słoniny/ + cena w/w skrawków jest wyższa od słoniny ze skórą?Czy w/w frezowanie jest aż tak opłacalne?pozdROWER dla wszystkich zadymiaczy



#22 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6510 postów

Napisano 09 sty 2019 - 09:06

słoniny ze skórą.Nie ma takiej w sklepach
czasem sie trafia - ale coraz częściej widuje boczek również bez skóry  i to mnie martwi  ;)

#23 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3322 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 09 sty 2019 - 11:16

Kol 

Jarod11

 

Mieszka gdzieś na zachodzie , to jedynie w sklepach "molochach "  gdzie na zapleczu trwa rozbiór półtusz może zamówić to co się chce .A nawet "u Turka" jak zamówisz to "niet problema" 



#24 Jarod11

Jarod11

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Miejscowośćz zachodu

Napisano 12 sty 2019 - 08:06

Witam.Henio super podpowiedź.Serdeczne dzięki!Nie pomyślałem o tym.Teraz TYLKO :hmm: namówić żonę by zechciała po 12 godz. pracy zajechała do marketu.Może powiedzieć jej,że to do kiełbasy a nie dla sikorek? :D


Użytkownik Jarod11 edytował ten post 12 sty 2019 - 08:08


#25 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13817 postów

Napisano 12 sty 2019 - 08:21

Słonina bez skóry jest droższa, to oczywiste.
Dla ptaków nawet lepiej, bo raczej skóry nie zjedzą.
Jak nie ma słoniny, możesz im powiesić smalec w jakiejś siateczce, też będą zadowolone.

#26 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3322 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 12 sty 2019 - 08:45

WAŻNE - pokarm dla ptaszków ma być nie solony .



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#27 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12437 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 12 sty 2019 - 08:46

WAŻNE - pokarm dla ptaszków ma być nie solony .

 

 

I nie wędzony .






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych