Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Gdzie polecacie zakupić jelita?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#101 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13596 postów

Napisano 11 sie 2017 - 22:03

Koledzy , robicie dochodzenie kto produkuje jelita - przecież to proste - jednym z największych producentów jest świnia   (sory, ale nie mogłem się powstrzymać

Tyle że chińska...

I nie mogę zrozumieć w czym jest problem klienta czy jelita są chińskie czy polskie.....jak i tak ze świni są... 



#102 krzysio59

krzysio59

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 155 postów
  • MiejscowośćSkalbmierz/Świnoujście

Napisano 12 sie 2017 - 07:15

Bo my są patrioty i chcemy polskie jelita od polskich świń.



#103 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1258 postów
  • MiejscowośćOstrzeszow

Napisano 13 sie 2017 - 06:34

Miro ma rację, innych nie kupisz, :thumbsup: tylko chińskie, chyba, że sam wychowasz to będziesz miał polskie :)

 

Pozdrowionka



#104 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3171 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 13 sie 2017 - 08:03

No za starych czasów dziadek bił świniaka, a babcia drewnianym "przyrządem"  jelitka czyściła.



#105 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1258 postów
  • MiejscowośćOstrzeszow

Napisano 13 sie 2017 - 10:19

No za starych czasów dziadek bił świniaka, a babcia drewnianym "przyrządem"  jelitka czyściła.

 

To były czasy, kiedy jeszcze wszystko było zdrowsze no i ekologiczne, a teraz z braku czasu internet i są ale ...chińskie.....

 

Pozdrowionka 



#106 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3171 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 23 wrz 2018 - 18:04

Ostatnie pytanie (może trochę nie w temacie - może Mod przeniesie - pisałem dziś już dwa razy to pytanie , ale może były problemy techniczne- nieważne)  Gdzie najlepiej/najkorzystniej  kupić obecnie jelita do pasztetowej/wątrobianki? Używane są różne , ale ja celuję w wieprzowe grube (myślałem jeszcze nad osłonką białkową 45-55 ze względu na łatwy dostęp , no ale oryginał , to raczej tylko w grubych wieprzowych)

 

/// Żadne problemy techniczne,wypadałoby odszukać odpowiedni temat i tam zadać pytanie?

Wszystko o jelitach:

https://wedlinydomow...lita-i-dodatki/


Użytkownik Bee Gees edytował ten post 23 wrz 2018 - 18:55


#107 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 9917 postów

Napisano 23 wrz 2018 - 18:52

Ja już Ci pisałem jakie masz kupić,ale powtórzę jeszcze raz.Ja robię w prostych wp.,ale jak się boisz ,że pękną Ci w parzeniu to zrób w prostych wołowych.Są pancerne i nie pękają.Jelita możesz kupić u Mira,albo w innym sklepie reklamowanym na naszej stronie.Ja w białkowych bym nie robił 


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 23 wrz 2018 - 18:53


#108 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5861 postów

Napisano 23 wrz 2018 - 19:04

W Swojskim wyrobie. Lepsze i pewniejsze jednak od wieprzowych są wołowe proste na wątrobiankę, bo trzeba jeszcze wędzić jak wiesz, tyle że dostępne u nas są w małym rozmiarze. Ostatnio wołowe w trzech rozmiarach kupuję w Niemczech dzięki uprzejmości Grzesia. Zadawałem nawet pytanie kolegom prowadzącym sklepy ale cisza w temacie.

Użytkownik paweljack edytował ten post 23 wrz 2018 - 19:05


#109 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3171 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 23 wrz 2018 - 19:18

Mamy jakieś "ulgi" w swojskim wyrobie?



#110 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 9917 postów

Napisano 23 wrz 2018 - 19:42

Coś tam chyba jest.



#111 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 7872 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 23 wrz 2018 - 19:51

Mamy jakieś "ulgi" w swojskim wyrobie?

Mamy, tylko należy podać hasło do rabatu. 

Nigdy nie pamiętam  :facepalm:  - chyba "wędzarnicza brać"



#112 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6843 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 23 wrz 2018 - 19:59

Gdzie najlepiej/najkorzystniej kupić obecnie jelita do pasztetowej/wątrobianki?


Ja używam wołowych prostych kaliber +40, cena 32zł za 18 metrów. Niezawodne, niepękające, czyściutkie, wieprzowe
nie sprawdziły się,ale przy kilku sztukach można... się bawić. :cool:

#113 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4031 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 23 wrz 2018 - 20:10

Mamy, tylko należy podać hasło do rabatu. Nigdy nie pamiętam  - chyba "wędzarnicza brać"
Tak rabat 7%. sprawdź przy podsumowaniu czy rabat został naliczony. Jeśli nie to wpisz  hasło z dużej litery.

#114 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13596 postów

Napisano 23 wrz 2018 - 20:27

7% udzielam + nick z forum.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#115 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3171 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 23 wrz 2018 - 20:36

Ok. Wszystko jasne i przejrzyste - dziękuję wszystkim za pomoc.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych