Gregtom Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Maja 2017 Zauwazylem u mojego sprzedawcy jelit i oslonek, dosc spory asortyment produktow "klejonych"..Szczegolnie podobaja mi sie oslonki na Grube kielbasy tupu np. Krakowska.Ceny sa bardzo atrakcyjne.Klejone sa nie tylko jelita wieprzowe, ale tez baranie i to w roznych postaciach np. walca, kuli albo nawet maty.. Czy ktos z szanownych, ma wlasnie uwagi/opinie co do takiego prduktu.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Maja 2017 spory asortyment produktow "klejonych".Bracie Grzesiu, możesz wkleić link do tych nowości? BTWJa znam dużo "klejonych" produktów, ale jelita? Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Maja 2017 Ciekawe osłonki bo są sklejane w różne kształty.Miałem swego czasu w kształcie świnki.Tylko cena była zbyt wysoka....ale osłonki OK. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Oczywiscie Kochani ze wkleje linki ale slowo do moderacji, ze nie jest to reklamowanie sprzedawcy oraz jego asortymentu..!Tutaj wyzej wspomniane maty do zawijania szynek/baleronow itp.:http://www.mvst-shop.de/de/schweinedarm-blaetter-50x80-cm_1218.htmlOslonki baranie w ksztalcie "gruszki".:http://www.mvst-shop.de/de/schafdarm-getrocknet-75-/-450_1229.htmlTutaj na Krakowska.: http://www.mvst-shop.de/de/schweinedarm-getrocknet-70/40-europaeische-ware_1207.html☺[Dodano: 23 maj 2017 - 22:28]Mala korekta.. W ksztalcie "gruszki" jelia baranie, wkleilem inny link, ale wystarczy poszperac na stronie.. Edytowane 23 Maja 2017 przez chudziak Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Maja 2017 Różnica jest taka, że są bardziej delikatne/cieńsze niż na przykład białkowe.Kup, spróbuj i wrzuć zdjęcia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Maja 2017 Od kilku lat używam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page-9 Właśnie wczoraj zawinąłem dwie polędwiczki dojrzewające. Wrzucę fotkę za parę godzin. Łatwo się zawija cale mięśnie, i łatwo sie zdejmuje jak wyrób gotowy, a zwłaszcza jak jest zaplesniony. Nie trzeba nic obrzynać is marnować. Osłonek na kiełbasę jeszcze nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Polędwiczki dojrzewające zawinięte w folie z klejonych jelit wieprzowych. Chiński produkt. Gregtom te o których piszesz pochodzą z Europy, według opisu. Ciekawy jestem dokładnie skąd.http://img.photobucket.com/albums/v310/KMG99/1-Hobby%20Shots/P1150940_zpstkwo0c0g.jpg http://img.photobucket.com/albums/v310/KMG99/1-Hobby%20Shots/P1150942_zpsvsynipos.jpg Edytowane 24 Maja 2017 przez redzed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Maja 2017 Redzedzie. Zadzwonie specjalnie dla Ciebie do sprzedawcy w piatek i odpisze..U niemiaszkow jest tak, ze jesli deklarowany jest na produkcie kraj pochodzenia, to nie ma sily na nie prawdziwe informacje i nazwa go po prostu oszustem czyli Game over do firmy..Sam jestem ciekaw..☺☺☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Maja 2017 Rozmawialem ze sprzedawca.Powiedzial ze te maty sa z Belgijskiej firmy Durex i do tej pory nie mial zadnej reklamacji tego Produktu.. ☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Maja 2017 firmy Durex i do tej pory nie mial zadnej reklamacji Wiadomo. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Maja 2017 Haha swintuszysz.. ???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Maja 2017 Bo Durex to bezpieczne osłonki nie tylko na wedliny Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Maja 2017 Jak widac Durex to wszechstronna firma, ale wracając to tematu: http://www.durex-casing.com/en/products/air-dried-hog-casing/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 27 Maja 2017 No tak.. Jelita pewno z Chin, ale wazne ze klejone w EU..Tak samo z telewizorami albo smartfonami.. ???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Maja 2017 Ciekawe jaka jest "technologia" produkcji/klejenia? To "siem" może przydać - na wakacjach! Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Maja 2017 Zwykła technologia klejenia jelit....nie ma tu żadnych czarów.A ty z siebie głupka robisz...nic więcej. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) O Jesso.. ???? Jeden klei tak, inny inaczej.. Miro, temat wydaje sie dosc ciekawym byc, wiec nie obrazaj.! Edytowane 27 Maja 2017 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 27 Maja 2017 Grześ ....ja obrażam? No wybacz! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 27 Maja 2017 Jestes Ekspertem w tej dziedzinie i szczerze licze na Twoje zdanie.Interesujace sa np. czasy moczenia takich produktow..Czy jest roznica w nawilzaniu klejonych jelit baranich i wieprzowych.Chodzi o temp. wody i czy dodatek octu jest wskazany czy tez nie.. Zakasaj rekawy i dawaj odpowiedzi.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Maja 2017 Bo pisze jakieś pierdoły o klejeniu, a nawet nie wie czym jest klejone. Miałem taką osłonkę w kształcie świnki i bardzo mnie zaciekawiła.Nie ma tu szczególnego sposobu moczenia.Moczysz w 10-15 % roztworze soli, przez naście minut i nadziewasz.Octu bym nie dawał, bo po co? Nie wrzuciłem ich do sklepu, bo jak pamiętam cena była zbyt wysoka za sztukę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Według producenta: Jelita pochodzą z Europy, Stanów, i Kanady. Wykonane w fabryce producenta w Chinach. (kiedyś też w Węgrzech) Osłonki produkowane z 100% jelit wieprzowych lub baranich. Suszone w piecach ogrzewanych gazem ziemnym, cięte wzdłuż, następnie nakładane na formy z specyficznym wzorem. Osłonki robione z pojedynczego albo więcej warstw. Nie stosują żadnych dodatków i klejów. Osłonki sklejane są naturalnym kolagenem w jelitach. Czas moczenia zależy od typu osłonki. Kiedyś nabyłem bezpośrednio z Chin (przez AliExpress) suszone jelita 32, które miały być moczone w letniej wodzie przez 1 -3 m, z ostrzeżeniem ażeby nie przekroczyć 3 minuty. Arkusze klejonych jelit które pokazałem powyżej, wcale się nie moczy. Edytowane 28 Maja 2017 przez redzed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zrobiłem trochę kiełbasy grillowej używając osłonki z suszonych klejonych jelit wieprzowych. Są minusy i plusy. Osłonki są cholernie mocne, można nadziewać ścisłe, żadna mi nie pękła. Gotowe są do użytku po dziesięciu minut moczenia. Więcej pracy dlatego ze tylko metr długości, każdą kiełbasę trzeba sznurkować, inaczej rozkręcają się. Najgorsze ze osłonka szalenie twarda, po prostu nie do jedzenia. Więcej nadaje się na kiełbasy parzone jak amerykańskie hot dogi, parówki lub weisswurst z których ściągamy osłonkę przed konsumpcją. Na grilla wcale się nie nadaje, osłonka przypieka się do mięsa, pęka a ściągnąć ją jest misją niemożliwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Września 2020 Ciekawe osłonki bo są sklejane w różne kształty.Miałem swego czasu w kształcie świnki.Tylko cena była zbyt wysoka....ale osłonki OK.Osłonka w kształcie królika,świnki były o połowe tańsze lecz już niedostępne.Święta Wielkanocne są raz w roku :)to można zaszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 28 Września 2020 (edytowane) Jak będzie można zamówić u Ciebie te króliczki to ja się piszę, świnki były hitem Chyba że masz namiar na dostawcę i jak wysłają to sam bym ogarnął co by Cie nie fatygować . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Września 2020 przez grehor1 Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 28 Września 2020 Chyba że masz namiar na dostawcę i jak wysłają to sam bym ogarnął co by Cie nie fatygować . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaPoszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.