Skocz do zawartości

Schabowy... z grilla


Gość Prz3mk0

Rekomendowane odpowiedzi

Bez spiny Panowie.

Po kolejnym browcu, to mi nawet węgiel z grilla smakuje.... :D  :D  :D

 

Lepiej mi powiedzcie z czego w Austrii robi się winnersznycel, taki ogromnie duży, cieniutki i z panierką wybrzuszoną do góry?

Ktoś mi kiedyś o wodzie gazowanej pisał ale chyba mamy inną, bo za cholerę nie wychodzi.

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Żadne czary to sznycel cielęcy, sól, pieprz to wszystko, panierka tez klasycznie najpierw mąka potem jajko potem bułka smażysz na mocno rozgrzanym maśle klarowanym wtedy panierka delikatnie odchodzi od mięsa i się wybrzusza ;) Smażysz tylko raz obracajac po zrumienieniu, po usmażeniu kładziesz sznycel na papierowym ręczniku aby odpoczął ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z cielęciny...? Toś mnie zaskoczył.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aby panierka sie wybrzuszyla podczas smazenia, nie mozna bulki tartej wklepac w sznycla. To bardzo wazne.!

 

Najlepiej uzyc do tego szerokiego i wysokiego pojemnika/miski z dosc duza iloscia panierki i po wlozeniu do srodka miesa, potrzasac pojemnikiem aby sznycel sam sie oblepil panierka. Nic nie doklepywac.!

 

Ciekawie tez smakuje kiedy do panierki doda sie starty parmezan..☺

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ciekawie tez smakuje kiedy do panierki doda sie starty parmezan..☺
a to juz bedzie sznycel wiedenski po wlosku :D 

A schabowy musi byc z kostka zebrowa i jak Roger napisal tylko na smalcu ... 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

o kotlecie pisal wczesniej ..albo mnie si e cos pozajaczkowalo :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aby było niebo w gębie, to żona moja kotlet schabowy panieruje w ten sposób że najpierw w bułce, którą wklepuje w kotlet potem w rozmącone jajo, i znowu w bułkę. W ten sposób kotlet jest soczysty, z tym że nie może być zbyt mocno rozbity, a jak ktoś chce większego to proponuję "motyla" :tongue: . Zawsze smaży go na smalcu a okrasza wytopionym tłuszczem z wędzonego drobno krojonego (w kostkę) boczku, do tego piure z ziemniaków i zasmażana kapusta. Ale się rozmarzyłem, dobrze że nie długo obiad  :) .


[Dodano: 30 maj 2017 - 12:20]

Schabowego nie odgrzewamy, ale doskonały jest na drugi dzień jedzony jako kanapka w świeżej bułce z sałatą, mniam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

najpierw w bułce, którą wklepuje w kotlet potem w rozmącone jajo, i znowu w bułkę

A doopa rośnie. :D  Przede wszystkim musi być z kością.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobrze że chociaż Ty Grzesio nie masz mi nic do zarzucenia, w przeciwieństwie np. do okulistki która miała mi grzebać w oku, Pyta mnie czy nie chciałbym się odchudzić? , aj jej na to - a po co?

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tylko znajdź mi sklep gdzie serwują schab

To prawda, że w "Wierzejkach" np. panie zrobiły wielkie oczy ale na przeciwko w innym firmowym już mieli. Natomiast cięcie/rąbanie to już inna sprawa.  :facepalm:

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PePe, to moja lekarka jest o wiele milsza, ostatnio powiedziała mi:

Witam, widzę, że pana jest trochę więcej. :) :)

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobra Panie i Pany.

Narobiliscie smaka na kotleta (prawdziwego z kostka) schabowego z grilla.

Akurat mam ten "komfort" ze moge kupic ten element, pociety na grubosc jaka mi sie podoba.

Wiec, jak przyzadzic sztuke na trzy palce gruba. Chodzi o marynate itp.

 

Slucham Braciszkowie..????????????????????

Edytowane przez Gregtom
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam, widzę, że pana jest trochę więcej.

 

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

 

 

 

Wiec, jak przyzadzic sztuke na trzy palce gruba. Chodzi o marynate itp.

 

Z panierką  czy bez?  :rolleyes:

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas tez kupi schaboszczaka z gnatem ...a nawet i tluszczem i skora ( te akurat w kawalku )...ale podgardla nie uwidzisz ..jest kawalek jak sie kupje lep 

a ja lubie mielonego na bulke i ogorek kiszony a jeszcze lepszy malosolny :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Prz3mk0

 

 

Wiec, jak przyzadzic sztuke na trzy palce gruba. Chodzi o marynate itp.

 

Slucham Braciszkowie..????????????????????

Ja ostatnio zrobiłem marynatę na słodko. Piwo craftowe (na słodzie pszennym, karmelowym i chyba pale ale) ketchup, musztarda, miód, jakiś sos do bbq. Cebula, czosnek i jakieś przyprawy (nie pamiętam jakie dokładnie - majeranek, pieprz, sól kłodawską, jałowiec). Chyba gdzieś zapisałem składniki ale musiałbym poszukać.

 

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piwo craftowe (na słodzie pszennym, karmelowym i chyba pale ale) ketchup, musztarda, miód, jakiś sos do bbq. Cebula, czosnek i jakieś przyprawy (nie pamiętam jakie dokładnie - majeranek, pieprz, sól kłodawską, jałowiec).
dużo tego  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak mysle co by to wszystko wpakowac do woreczka prozniowego i metoda sous vide podgarowac a na grillu mocno ale szybko podpiec..

W woreczku? 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.