miro Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Bez spiny Panowie.Po kolejnym browcu, to mi nawet węgiel z grilla smakuje.... Lepiej mi powiedzcie z czego w Austrii robi się winnersznycel, taki ogromnie duży, cieniutki i z panierką wybrzuszoną do góry?Ktoś mi kiedyś o wodzie gazowanej pisał ale chyba mamy inną, bo za cholerę nie wychodzi. Edytowane 30 Maja 2017 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Maja 2017 Żadne czary to sznycel cielęcy, sól, pieprz to wszystko, panierka tez klasycznie najpierw mąka potem jajko potem bułka smażysz na mocno rozgrzanym maśle klarowanym wtedy panierka delikatnie odchodzi od mięsa i się wybrzusza Smażysz tylko raz obracajac po zrumienieniu, po usmażeniu kładziesz sznycel na papierowym ręczniku aby odpoczął Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Maja 2017 Z cielęciny...? Toś mnie zaskoczył. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Maja 2017 No klasyczny wiedeński robiony jest z cielęciny, najlepiej z udźca Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Maja 2017 Aby panierka sie wybrzuszyla podczas smazenia, nie mozna bulki tartej wklepac w sznycla. To bardzo wazne.! Najlepiej uzyc do tego szerokiego i wysokiego pojemnika/miski z dosc duza iloscia panierki i po wlozeniu do srodka miesa, potrzasac pojemnikiem aby sznycel sam sie oblepil panierka. Nic nie doklepywac.! Ciekawie tez smakuje kiedy do panierki doda sie starty parmezan..☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Maja 2017 Ciekawie tez smakuje kiedy do panierki doda sie starty parmezan..☺ a to juz bedzie sznycel wiedenski po wlosku A schabowy musi byc z kostka zebrowa i jak Roger napisal tylko na smalcu ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Maja 2017 Ale Roger pisal o sznyclu a nie kotlecie.. ???????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Maja 2017 o kotlecie pisal wczesniej ..albo mnie si e cos pozajaczkowalo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Maja 2017 Nic Ci się nie pozajaczkowało najpierw pisałem o schabowym a potem temat zboczył na sznycla wiedeńskiego Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Maja 2017 Aby było niebo w gębie, to żona moja kotlet schabowy panieruje w ten sposób że najpierw w bułce, którą wklepuje w kotlet potem w rozmącone jajo, i znowu w bułkę. W ten sposób kotlet jest soczysty, z tym że nie może być zbyt mocno rozbity, a jak ktoś chce większego to proponuję "motyla" . Zawsze smaży go na smalcu a okrasza wytopionym tłuszczem z wędzonego drobno krojonego (w kostkę) boczku, do tego piure z ziemniaków i zasmażana kapusta. Ale się rozmarzyłem, dobrze że nie długo obiad .[Dodano: 30 maj 2017 - 12:20]Schabowego nie odgrzewamy, ale doskonały jest na drugi dzień jedzony jako kanapka w świeżej bułce z sałatą, mniam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Maja 2017 najpierw w bułce, którą wklepuje w kotlet potem w rozmącone jajo, i znowu w bułkę A doopa rośnie. Przede wszystkim musi być z kością. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Maja 2017 To prawda oczywista, tylko znajdź mi sklep gdzie serwują schab . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 30 Maja 2017 Piotrek (PePe), jest niklej postury wiec kilka kalorii wiecej mu nie zaszkodzi..???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 30 Maja 2017 Dobrze że chociaż Ty Grzesio nie masz mi nic do zarzucenia, w przeciwieństwie np. do okulistki która miała mi grzebać w oku, Pyta mnie czy nie chciałbym się odchudzić? , aj jej na to - a po co? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) tylko znajdź mi sklep gdzie serwują schabTo prawda, że w "Wierzejkach" np. panie zrobiły wielkie oczy ale na przeciwko w innym firmowym już mieli. Natomiast cięcie/rąbanie to już inna sprawa. Edytowane 30 Maja 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 30 Maja 2017 Ech, gdzie te czasy gdy w każdym "mięsnym" był kloc i topór.[Dodano: 30 maj 2017 - 12:49]Ale to jest nasza wina, powinniśmy żądać schabu. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 30 Maja 2017 PePe, to moja lekarka jest o wiele milsza, ostatnio powiedziała mi:Witam, widzę, że pana jest trochę więcej. :) Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Dobra Panie i Pany.Narobiliscie smaka na kotleta (prawdziwego z kostka) schabowego z grilla.Akurat mam ten "komfort" ze moge kupic ten element, pociety na grubosc jaka mi sie podoba.Wiec, jak przyzadzic sztuke na trzy palce gruba. Chodzi o marynate itp. Slucham Braciszkowie..???????????????????? Edytowane 30 Maja 2017 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Witam, widzę, że pana jest trochę więcej. Wiec, jak przyzadzic sztuke na trzy palce gruba. Chodzi o marynate itp. Z panierką czy bez? Edytowane 30 Maja 2017 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 30 Maja 2017 U nas tez kupi schaboszczaka z gnatem ...a nawet i tluszczem i skora ( te akurat w kawalku )...ale podgardla nie uwidzisz ..jest kawalek jak sie kupje lep a ja lubie mielonego na bulke i ogorek kiszony a jeszcze lepszy malosolny Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 30 Maja 2017 Wiec, jak przyzadzic sztuke na trzy palce gruba. Chodzi o marynate itp. Slucham Braciszkowie..????????????????????Ja ostatnio zrobiłem marynatę na słodko. Piwo craftowe (na słodzie pszennym, karmelowym i chyba pale ale) ketchup, musztarda, miód, jakiś sos do bbq. Cebula, czosnek i jakieś przyprawy (nie pamiętam jakie dokładnie - majeranek, pieprz, sól kłodawską, jałowiec). Chyba gdzieś zapisałem składniki ale musiałbym poszukać. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 30 Maja 2017 Piwo craftowe (na słodzie pszennym, karmelowym i chyba pale ale) ketchup, musztarda, miód, jakiś sos do bbq. Cebula, czosnek i jakieś przyprawy (nie pamiętam jakie dokładnie - majeranek, pieprz, sól kłodawską, jałowiec). dużo tego Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 30 Maja 2017 Kotlecik bez panady.. Tak mysle co by to wszystko wpakowac do woreczka prozniowego i metoda sous vide podgarowac a na grillu mocno ale szybko podpiec.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 30 Maja 2017 Aaaa jedno z ważniejszych o czym zapomniałem to ocet jabłkowy dla przełamania słodyczy. No i trochę oliwy i tymianku. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 30 Maja 2017 Tak mysle co by to wszystko wpakowac do woreczka prozniowego i metoda sous vide podgarowac a na grillu mocno ale szybko podpiec.. W woreczku? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.