miro Posted June 1, 2017 Report Share #26 Posted June 1, 2017 Strong Meat....przynajmniej w mojej okolicy taki stosują. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553369 Share on other sites More sharing options...
roger Posted June 1, 2017 Report Share #27 Posted June 1, 2017 Czyli na łatwiznę uniwersalny "do wszystkiego"AF TF10/410P Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553372 Share on other sites More sharing options...
miro Posted June 1, 2017 Report Share #28 Posted June 1, 2017 (edited) Zapewne gotowy aromat tyrolskiej jest oparty na podstawowym + jakieś przyprawy. Edited June 1, 2017 by miro Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553373 Share on other sites More sharing options...
roger Posted June 1, 2017 Report Share #29 Posted June 1, 2017 W strong już jest gałka i czosnek ... tym w proszku : STRONG MEAT AF TA/730 http://aft.com.pl/culinaria/img/k_zielona.gif Opis: Podstawowy, bazowy aromat mięsny z nutą gałki muszkatołowej, czosnku z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek, kiełbas.Zalecane dawkowanie 3-5g/kg wyrobu gotowego Zastosowanie: do wyrobów mięsnych i garmażeryjnych. Dawkowanie: 3 - 5 g/kg Ten pierwszy bazowy jest w płynie nie wiem którego używają ale myślę że ze względów ekonomicznych i logistycznych tego w proszku Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553375 Share on other sites More sharing options...
miro Posted June 1, 2017 Report Share #30 Posted June 1, 2017 Żeby utrudnić podrobienie produktu nie używa się jednego konkretnego aromatu. Będąc kiedyś na zakładzie "niechcący" widziałem jak komponują mieszankę do jednej kiełbasy.W magazynie przypraw były produkty/kompozycje z 5-6 różnych firm i z nich technolog usypywał odważając wg własnej spisanej receptury, po trochę z każdej + dodatki funkcjonalne i tak powstawała jego własna mieszanka przypraw. Tylko główny technolog ma dostęp do spisu receptur i on sporządza mieszankę. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553378 Share on other sites More sharing options...
pioro Posted June 1, 2017 Report Share #31 Posted June 1, 2017 (edited) Zawsze mnie intrygował ten specyficzny zapach i smak tyrolskiej i pewnego razu kiedy robiłem coś innego nasunęło mi się skojarzenie smakowo-zapachowe które sugerowało że ten smak i zapach przypomina mi żelatyna myślę, że to jakiś rodzaj skoncentrowanego i przetworzonego zapachu żelatyny.czy ma rację nie wiem to tylko takie skojarzenie. Edited June 1, 2017 by pioro Quote My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553402 Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted June 1, 2017 Report Share #32 Posted June 1, 2017 Tak sie zastanawiam, co ma "Tyrolska" konserwa wspolnego z Austria.? Szukam na niemiecko jezycznych stronach, podobnego Produktu, i NIC.. Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553412 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted June 1, 2017 Report Share #33 Posted June 1, 2017 A co wspólnego gulasz angielski ma z Anglią albo ryba po grecku z Grecją.? Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553419 Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted June 1, 2017 Report Share #34 Posted June 1, 2017 Ano Arku, chcialem pomoc kolegom i wydrzec tajemnice skladu przypraw tej konserwy.Juz mi kiedys podpadlo ze takie cos nie istnieje ani w austrii czy tez w niemczech a tylko w Pl.Jaki ja durny..???????????? Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14362-aromat-tyrolski-extra/page/2/#findComment-553426 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.