k.wojcicki Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Marca 2008 Witam wszystkich. Piszę projekt dotyczący kształtowania jakości produktów mięsnych i poszukuję ciekawych i przydatnych informacji oraz linkow na ten temat, które pomogłyby mi w poszerzeniu wiedzy i ułatwiły napisanie tej pracy. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Marca 2008 Kolego, chyba nie mogłeś lepiej trafić z tym tematem. Proponuje dokładną lekturę www.wedlinydomowe.pl jak również 1755 tematów z naszego forum :grin: :grin: :grin: Przyjemnej lektury :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Marca 2008 k.wojcicki, Czy możesz napisać coś więcej p samym projekcie, gdzie studiujesz, z jakich książek korzystałeś dotychczas itp. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.wojcicki Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Marca 2008 Bagno, w projekcie mam zamiar napisać o tym jak zapewnic jakość prod mięsnych, jakie procesy technolog, opakownaia, jak przechowywac, co wpływa na pogorszenie, itp. Dotychczas korzystam z ksiazki "towaroznawstwo zywnosci przetworzonej" jednak chcialbym zajrzec tez do innych źródeł dlatego napisalem tutaj posta z prośba o wszelkie pomocne inrofmacje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Marca 2008 To wszystko, wspaniale opisane jest w książce "Mięso i przetwory drobiowe. Technologia, higiena, jakość" praca zbiorowa pod redakcją tadeusza Grabowskiego i Jacka Kijowskiego, WN-T, Warszawa 2004.Jest tam specjalny np. dział pt. Marketing przetworów drobiowych. Podaję spis treści zawartości działu: MARKETING PRODUKTÓW DROBIOWYCH 44010.1. Wprowadzenie 44010.2. Rynek surowców i produktów drobiowych 443 10.2.1. Charakterystyka ogólna 44310.2.2. Czynniki kształtujące potrzeby i popyt na produkty drobiowe 44410.2.3. Czynniki kształtujące podaż surowców drobiowych 446 10.3. Badania marketingowe 44710.4. Opracowanie i wprowadzenie na rynek nowego produktu 450 10.4.1. Ogólne pojęcie produktu 45010.4.2. Produkt nowy a zmodernizowany 45110.4.3. Kształtowanie struktury asortymentowej 45310.4.4. Proces planowania, realizacji i wprowadzania na rynek nowego produktu . . . 45410.4.5. Cykl życia produktu na rynku i sposoby jego przedłużania 46110.4.6. Uwarunkowania tendencji i kierunków rozwoju nowych produktówdrobiowych 46410.5. Jakość handlowa produktu 46410.5.1. Kryteria i wymagania handlowe dotyczące mięsa i przetworów drobiowych . . . 46410.5.2. Systemy oceny jakości handlowej mięsa drobiowego 46510.5.3. Regulacje prawne dotyczące jakości handlowej mięsa i przetworówdrobiowych 46610.6. Podsumowanie 466Literatura 467 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Marca 2008 W poprzednim poście zacytowałem tylko jeden rozdział. Książkę w całości polecam, gdyż opisywane działania porównywalne sa zarówno w przemyśle drobiarskim, jak i typowo mięsnym. Można łatwo dopracować, korzystając z obu podanych tutaj książek.Drugą, wartościową pozycją będzie "Technologia przetwórstwa mięsa" Adama Olszewskiego, WN-T Warszawa 2002.Jesi miałabyś kłopoty z dotarciem do której kolwiek z nich - pisz na PW, to podeslę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.wojcicki Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Marca 2008 dziekuje za pomoc Maxell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Marca 2008 Witam.Widzę, że na wiadomościach ze stronki kształci się coraz więcej przyszłych technologów żywności itp.Może za kilka lat w sklepach pojawią się takie specjały jak na zdjęciach zadymiarzy - smaczne i zdrowe.Czuj-Dym Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.