aaa123 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Dzień dobry, Dostałem od znajomych 60l mleka. Zepsuła im się chłodziarka do mleka i mleko zaczyna się ścinać. Czy da się zrobić z takiego mleka jakiś ser - oczywiście oprócz tradycyjnego twarogu ?Proszę o poradę bo nie przejemy twarogu z takiej ilości mleka a szkoda wylać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Możesz uwędzić, a taki poleży dłużej https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13431-w%C4%99dzenie-sera-twarogowego-qba-69/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furgon Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Teraz to już za późno, ale polecam przepis na serek a la topiony. Nazywa się ser na sodzie albo "ser z kubeczka". Jak będzie potrzebne to przeklepe przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jak będzie potrzebne to przeklepe przepis potrzeba Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.