Skocz do zawartości

Róże Małgo


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A po lewej biały Hibiskus ;)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

Dla odświeżenia  :D

post-70549-0-11240500-1626453027_thumb.jpg

post-70549-0-22972800-1626453050_thumb.jpg

post-70549-0-67275600-1626453073_thumb.jpg

post-70549-0-10412900-1626453101_thumb.jpg

post-70549-0-55773600-1626453123_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Waldziu, zrób proszę zdjęcie rośliny z ostatniego zdjęcia. W całości. Wygląda jak wierzbówka kiprzyca, uwielbiam ją. Nigdzie, u nikogo nie widziałam jej w ogrodzie natomiast mnóstwo jej w przydrożnych rowach. Cudowna herbatka z fermentkwanych kwiatów tzw IwanCzaj
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

roślinę z powyższych fotek
  A tak OK

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wygląda jak wierzbówka kiprzyca, uwielbiam ją.

Cokolwiek to jest nie jest wierzbówką kiprzycą. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Małgo mówi ,że to przetaczniki 

post-70549-0-88828200-1626539473_thumb.jpg

post-70549-0-42622000-1626539497_thumb.jpg

 zaraz dodam krzaki - bo pliki za duże

post-70549-0-18532900-1626539818_thumb.jpg

post-70549-0-05245600-1626539850_thumb.jpg

 

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jesienne róże

Skoro Małgo lubi róże to polecam Festiwal Róż który co roku organizuje Ogród Botaniczny UW przy Alejach Ujazdowskich 4. Od czasu pandemii zaniechano organizacji już chyba 2 rok. Jak pandemia ustąpi i festiwal znowu będzie organizowany to warto pojechać obejrzeć ekspozycję, zaliczyć warsztaty coś pięknego, naprawdę polecam. Festiwal odbywa się na koniec czerwca do połowy lipca, trzeba obserwować stronę UW w necie.  

 

P.S.

W tym roku zakwitło w Ogrodzie Botanicznym UW Dziwidło Olbrzymie kwiat jednej nocy.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

polecam Festiwal Róż
:thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Niestety - przyroda ma swoje prawa  :hmm:  30 kilku letnia sosna

post-70549-0-64015300-1645290877_thumb.jpg

post-70549-0-55146200-1645290889_thumb.jpg

I podobnym wieku thuja - ta już przy pomocy dzielnych strażaków

post-70549-0-85247500-1645290906_thumb.jpg

 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

30 kilku letnia sosna

 

No i taczka narozrabiała ;), a tak na poważnie to miałem kiedyś podobny problem, podczas jednego brzydkiego dnia tak wiało, że nad moją bramą na drutach telefonicznych zawisła lipa rosnąca obok bramy :facepalm:. Żeby nie druty to brama do remontu :facepalm: ale najważniejsze, że nikomu nie zrobiła krzywdy. 

post-84535-0-78248700-1645353564_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Może nie do końca róże ... ulubiona inna lektura działkowa

post-70549-0-27215700-1659528965_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Pora na tulipany  :D

post-70549-0-64957700-1682957001_thumb.jpg

post-70549-0-78059100-1682956989_thumb.jpg

 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dzisiejsze ranne polowanie Małgo, do tej pory nie mieliśmy....

Turkuć podjadek 

post-70549-0-02043100-1685176831_thumb.jpg

post-70549-0-37785200-1685176841_thumb.jpg

duże mają ok 6  cm 

 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiejsze ranne polowanie Małgo, do tej pory nie mieliśmy.... Turkuć podjadek 

A jak się na nie poluje? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.