Muski Opublikowano 17 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 17 Października 2020 Zapas lodówki się skończył , toteż nowe wykonane -czas kiszonek???????? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Dzis troszke poszalalem bo mi przyszla ochota (a wiadomo ze jak przyjdzie ochota to i pies kota ......) na zrobienie kimchi. Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to ze zrobilem kimchi z kapusty "napa" z naszym polskim dodatkiem. Swoja droga to tez kilka zmian w orginalnym przepisie bo np. nie dysponowalem "gochugaru" wiec zrobilem mieszanka tego co mialem (lenistwo i brak ochoty aby pojechac do koreanskiego market). Uzylem wloskie slodka i pikantna ( po lyzeczce kazdej) papryke Calabrian Pepper, hiszpanska papryke "pimente de la vera", ostra cajun peper, i mild pepper flakes. Oczywiscie inne skladniki przewidywane w tych przepisach. Niemniej uzylem takze sloiczek naszych polskich startych ogorkow kwaszonych - przygotowywanych na zupe ogorkowa - przepis gdzies wisi na WD. Nawet zechcialo mi sie uzyc ananas (z puszki) - co wyjdzie o wyjdzie ale raczej przefermentuje ta moja mieszanina. Jak narazie powstrzymalem sie z innymi dodatkami jak np. swiezo zakiszona nasza kapusta (jako skladnik majacy wplyw na fermentacje). I tym razem kapuste pokroilem w kawalki.ps. mam nadzieje ze "starszy brat" nie ma nic przeciwko zasmiecaniu jego tematu. Edytowane 25 Listopada 2020 przez StefanS Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 25 Listopada 2020 Chmmmm ogórek kiszony? Ciekawy kompozyt ale pewnie nie konieczny ???????????? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 25 Listopada 2020 Ja musze sobie kiedy zrobic ...tylko ze takie rzeczy tylko ja jadam , tylko ile mozna jesc , moze pokusze sie teraz zimno to na balkon wystawie bo w lodowce cos wstawic to awykonalne . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 25 Listopada 2020 Możesz zrobić 1słoik ,wiem to wszystko w mikro ilościach???????? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Tak się nie da.Electra, zrób sobie słój że 4l od razu bo to wciąga. 3 tyg temu zrobiłam sobie 4l i już nie mam.Zrobiłam wg swojego progu ostrości, bez gohugaru bo nie mamZa to z pieprzem cayene. Mąż uznał ze w gębę pali i nie jadł (więcej dla mnie)Jak zrobisz to będziesz jeść kilka razy dziennie, do wszystkiego i bez niczego A niedawno jeszcze nic ostrego do ust nie wzięłam. Edytowane 25 Listopada 2020 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 25 Listopada 2020 @Alinka, tylr to moze nie ale tak ze 2 litry ...bo jeszcze nie przejadlam salatki 3-tygodniowej, buraczkow ,modrej kapustyi mam jeszcze papryke w zalewie octowo oliwnej--a wiekszosc to ja sama jem bo moj TZ to tylko papryke je Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 25 Listopada 2020 Electro, zanim ci się warzywa ukiszą to się zejdzie.Jak dla mnie im starsze tym lepsze. Nie ma co paprać naczyń do małej ilości. Jak ukisną to już mogą stać w chłodzie długie tygodnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Może tak trochę off topic ale to moja wnuczka - ma niewiele ponad 2 latka w koreańskim przedszkolu Edytowane 25 Listopada 2020 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 26 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) ma niewiele ponad 2 latka w koreańskim przedszkolu Brawo Pięknie wyglądają te rękawice na rączkach i kimchi wręcz od urodzenia Edytowane 26 Listopada 2020 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 26 Listopada 2020 U nas to mamusia przyniosłaby gotowe na zajęcia kupione w sklepie Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 26 Listopada 2020 No prosze jaka mala gosposia juz rosnie , u nas tez dzieciaki w przedszkolu robia rozne rzeczy , szczegolnie teraz w okresie swiatecznym wypiekanie piernikow i dekorowanie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) to moja wnuczka - ma niewiele ponad 2 latka Olgo,śliczna dziewczynka ..i widać,ze bardzo pracowita Edytowane 28 Listopada 2020 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 19 Lipca 2021 polskie Oczywiście , próbowałem ale to nijak sie nie ma koreańskiego . Naprawdę od takich podróbek LEPSZA jest nasza polska kiszona kapusta . Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 19 Lipca 2021 próbowałem ale to nijak sie nie ma koreańskiego Bo to jest reklama i spam. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Minął rok i kolejne obchody święta kimchi w przedszkolu mojej wnuczki Edytowane 30 Listopada 2021 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 30 Listopada 2021 święta kimchi w przedszkolu mojej wnuczki Piękne Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 1 Grudnia 2021 może takie święto przy okazji jakiegoś zlotuzaszczepić na naszym gruncie? Cytuj ,,carpe diem,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Pontiaczku , był warsztat Kimchi w Napoleonowie Standard i z ananasem Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 21 Lutego 2022 Dla smakoszy kimchi Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 21 Lutego 2022 Kim Chi mniam dawno nie robiłem,a ta zupa kimchi jjigae z tofu aż mi pachnie by zrobić.. :tongue: Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.