Maxell Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) SPIS RZECZY:SŁOWO WSTĘPNEI. ŁOŚ1) Pieczeń z łosia duszona2) Comber z łosia3) Kotlety i steki z łosia4) Chrapy łosioweII. NIEDŹWIEDŹ5) Udziec z niedźwiedzia6) Udziec z niedźwiedzia po myśliwsku7) Potrawka z niedźwiedzia po węgiersku8) Wyciąg z kalendarza myśliwskiego9) Zupa ze zwierzynyIII. DZIK10) Comber z dzika11) Pieczeń z dzika12) Głowizna dzika13) Kotlety z dzika14) Potrawka z żeberek dzikaIV. ZAJĄC15) Zając pieczony16) Zając w śmietanie17) Kotlety bite z zająca18) Kotlety siekane z zająca19) Zając po francusku (Civet de lievre)20) Zraziki (Escalopes de lievre au sang)21) Budyń z zająca22) Pasztet z zająca na gorąco23) Pasztet z zająca na zimno24) Pasztet z zająca (oszczędnościowy)V. SARNA I JELEŃ25) Narogi26) Comber sarni pieczony27) Comber sarni na zimno28) Udziec sarni29) Żeberka sarnie w potrawce30) Zraziki z sarniny31) Pasztet z sarniny32) Kotlety z sarniny33) JeleńVI. GŁUSZEC34) Głuszec pieczony35) Głuszec na zimnoVII. BAŻANT36) Bażant pieczony37) Bażant na zimno z pasztetem38) Bażant w potrawce39) Krokietki z bażantaVIII. CIETRZEW40) Cietrzew na pieczyste41) CHaud-froid z cietrzewia42) Kotlety z cietrzewiaIX. DZIKA KACZKA 43) Kaczki pieczone 44) Kaczki w potrawce 45) Pasztet z dzikich kaczek X. KUROPATWY 46) Kuropatwy pieczone 47) Kuropatwy na grzankach 48) Kuropatwy w kapuście 49) Pasztet z kuropatw 50) Chaud-froid z kuropatw XI. JARZĄBKI 51) Jarząbki pieczone 52) Jarząbki duszone (en casserole) 53) Kotlety pożarskie 54) Chaud-froid z jarząbków XII. PARDWY. KURKI WODNE. SŁOMKI. BEKASY I DUBELTY. KWICZOŁY. JEMIOŁUSZKI I WRÓBLE55) Pardwy56) Kurki wodne57) Słomki58) Bekasy i dubelty59) Kwiczoły60) Jemiołuszki61) WróbleXIII. PRZEPIÓRKI62) Przepiórki pieczone63) Przepiórki w liściach winnych 64) Przepiórki w sosie65) Chaud-froid z przepiórek66) Pasztet z przepiórek Źródło: Biblioteka Wędzarniczej BraciDla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Edytowane 5 Lipca 2017 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Lipca 2017 No z tymi wróblami to chyba lekka przesada. Wróble jeść????? Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Lipca 2017 Świetna pozycja, tylko skąd ja wezmę niedźwiedzia? - już wiem , pojadę na Alaskę, tam niedźwiedzi czarnych i brunatnych zatrzęsienie . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Lipca 2017 pojadę na Alaskę Finlandia jest bliżej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Lipca 2017 Ale tam to chyba niedźwiedź polarny, a ten może "capić" rybą Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Lipca 2017 chyba niedźwiedź polarny Raczej nie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Lipca 2017 ten może "capić" rybą Pepe dwa w jednym ale nie capi........ Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Lipca 2017 Świetna pozycja, tylko skąd ja wezmę niedźwiedzia? - już wiem , pojadę na Alaskę, tam niedźwiedzi czarnych i brunatnych zatrzęsienie . Dobrzy Ludzie, głównym przesłaniem naszej strony jest zachowanie i propagowanie tradycji. W związku z tym, będę tutaj wklejał stare, trudne, lub niemożliwe do zdobycia materiały.Wiem z doświadczenia, że jeśli brakuje materiałów jest problem, a jeśli się jakimś cudem na forum znajdą, także mamy problem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Lipca 2017 Napisałem już że to bardzo dobra pozycja, szczególnie dla osób interesujących się historią kuchni i dzięki Ci za wstawianie takich "kruków". Ale trochę humoru nie powinno nikomu zaszkodzić. A najlepiej będzie jak wykasujesz zbędne posty. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Lipca 2017 Ale trochę humoru nie powinno nikomu zaszkodzić Ja się wcale nie obrażam. Chyba już mnie znasz. Nawiązałem przy okazji do sytuacji, kiedy to ludzie, którzy się zarejestrowali kilka minut temu, już piszą o hasła do chomika i na rapida, choć większość pozycji z tych serwerów już jest na forum. Nawet nie chce poszukać i poczytać. Ostatnio takie właśnie sytuacje znacząco się nasiliły. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.