Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Szczypior - przechowanie,przetwory

szczypior przetwory

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7088 postów

Napisano 10 lip 2017 - 16:33

Drogie SiBy - próbowałem jak w temacie - w wyszukiwarce - nie znajduje ;) 

Mam nadmiar szczypioru - jak go można przetworzyć - poza mrożeniem - Jak go zagospodarowywujecie ? wszelkie doświadczenia mile widziane :yes: 



#2 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 10 lip 2017 - 17:21

Wysuszyć na wietrzyku i słoneczku, po czym dodać do innych wysuszonych składników swojskiej vegety :) 



#3 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3285 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 10 lip 2017 - 20:44

...zakisić podobnie jak pędy czosnku - tak myślę....



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4998 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 10 lip 2017 - 23:32

Ja susylam, ale odkrylam, ze mozna rowniez mrozic, tylko juz pokrojony( wiadomo wyplukany i osuszony).  Tylko pamietaj nie dawal zadnej wody i na pewno bardzo dokladnie osuszyc musisz przed pokrojeniem. Trzymaj w pudelku, a na pewno sie nie bryli, bdzie smaczny.

 

 Tak samo mroze koper, chociaz ostatnio mam taki rodny ,ze teraz w zimie tez jest go duzo w grodzie.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: szczypior, przetwory

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych