skyhunter Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Drodzy bracia i siostry, tak sobie siedzę i czytam, i czytam, tym razem o nadziewarkach z napędem, od dawna o takiej myślę, mam swoją Hendi 7l ale przyznam, że przy robieniu kabanosów ( i nie tylko) przydałby się napęd, jako, że raczej nie podejmę się dorobienia takowego własnoręcznie do mojej nadziewarki a i jej pojemność czasem nie jest wystarczająca postanowiłem poszperać i znalazłem nadziewarki Royal Catering z napędami o pojemności 10l i 15l. Przyznam, że wygląd i pojemność jak i opis bardzo mi odpowiadają.Chciałbym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych kolegów czy ta konstrukcja jest solidna?? Chodzi mi o całość z napędem bo wiadomo, że sama nadziewarka to to samo co Hendi. Proszę też o pominięcie ceny, tylko ocenę solidności, względnie o doświadczenia z tym sprzętemMoc znamionowa przy 10 litrach pojemności 230W, i 260W przy 15l. Instrukcja wraz ze zdjęciami i opisem w załączniku 1347_INSTRUKCJA_PL.pdf Edytowane 1 Września 2017 przez skyhunter Cytuj Nasze jest tylko to co zjemy i wypijemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaosp Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Września 2017 Witam skyhunter. Też zastanawiałem się nad taką nadziewarką. Przede wszystkim musisz wiedzieć że to chińska produkcja. jeżeli chodzi o 15 litrową i 260W to wydaje mnie się że to trochę mało. Zdecydowałem się na wykonanie samodzielnie napędu. Nadziewarkę mam 15 litrową Technologiess i silnik z motoreduktorem 400W na falowniku i przy kabanosach troszkę mogłaby mieć więcej mocy ale wypycha. Kaszanka, krakowska i śląska bezproblemowo. Jeżeli chciałbyś sam wykonać napęd to chętnie doradzę. Ja swój wykonywałem sam od A do Z wraz z podłączeniem falownika i zaprogramowaniem go . Pozdrawiam Cytuj Kubaosp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyhunter Opublikowano 19 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Października 2017 Dzięki, ale sam się nie podejmę tego .Lubię estetykę ale mam problem z własnoręcznym robieniem tego typu rzeczy w sposób estetyczny .Taki mój mały prywatny dramat Cytuj Nasze jest tylko to co zjemy i wypijemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smokemistake Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Października 2017 Moim zdaniem moc zdecydowanie za mała przy bardziej zwięzłych farszach może być problem.jeśli nie musi to być nowa maszyna to skontaktuj się z KONSORCJUM ANDZIAK sp.j. SKŁAD MASZYN - WARSZTATY BIAŁOKURY 14 (k/Kołobrzegu) 78-123 Siemyśl Kontakt telefoniczny: tel.: +48 94 35 181 80 tel.: +48 94 35 188 73 tel.: +48 94 35 882 95 Sprowadzają różne maszyny i je remontują maja spory wybór od małych po duże typowo przemysłowe jak szukałem wilka to na nich trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyhunter Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Listopada 2017 Dzięki za info, bardzo cenne Cytuj Nasze jest tylko to co zjemy i wypijemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.