Maxell Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Września 2017 Źródło: Wielka księga wołowinyNadesłał: kostek61Dal potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malonej Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Października 2019 Tak się czasami zastanawiam czemu wszystkim na świecie smakuje wołowina a w Polsce nadal siegamy po kurczaki czy wieprzowinę? Czy to brak tradycji spożywania tego mięsa, cena, smak..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Października 2019 ak się czasami zastanawiam czemu wszystkim na świecie smakuje wołowina a w Polsce nadal siegamy po kurczaki czy wieprzowinę? Kilo kurczaka w znanym dyskoncie 6 zł/kg a cena wołowiny z kością np. szponder 17 zł/kg i co tu więcej pisać. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Października 2019 wszystkim na świecie smakuje wołowina a w Polsce W Polsce sprzedawało się w całym okresie powojennym mięso z krów ras mlecznych.Taka wołowina na pewno nie smakowałaby "wszystkim na świecie".W normalnych sklepach i na halach mięsnych sprzedawcy nie mają pojęcia, jakiej rasy mięso sprzedają.Na szczęście to się powoli zmienia i w niektórych hurtowniach można już nabyć wołowinę ras mięsnych, również sezonowaną. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Października 2019 arkadiusz napisał prawdę.U mnie kilogram wołowiny 30 zł.Jak żyć? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) Dobra polska wołowina jedzie w świat. A zastanówmy sie gdzie jest zagospodarowana polska wołowina? - Polska jest potęga serowarską to gdzie kończą życie jako wołowina np 10 letnie krowy mleczne? nie wspomnę o tz leżakach gdzie tajemnica poliszynela jest ze rolnicy wiedza kto kupi takie zwierzęce. - w Polsce jest dozwolony uboj rytualny (moze praktycy mnie poprawia). I pytanie na ile liczna jest społeczność żydowska i muzułmanów w Polsce? nie wielka to gdzie idzie nadwyżka na? eksport?Tak ze dostepna wołowina jest droga a dodatkowo chyba? nie najwyższej jakości.Ale też sobie powiedzmy ze ceny mięsa na świecie układają się tak ze najtańsze jest mięso drobiowe droższy wieprzowina następnie indyka a najdroższa jest wołowina. Również jak popatrzmy to czasy taniej ryby czy owoców morza odeszły do lamusa. To jest moje odczucie byc moze się mylę. Historycznie to np. owoce moza kiedyś to było jedzenie biedoty a teraz raczej zamożnych. Być moze sie mylę to mnie poprawcie. Edytowane 19 Października 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leylani88 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Maciek nie mylisz się, i to jak ułozyłeś te mięsa według tego co droższe to niestety prawda. Co do czerwonego mięsa, to jak to jest, podobno nie możemy jeść więcej niż 500g na tydzie tak ? czy coś się zmieniło ? Albo to zwykłe dyrdymały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Grudnia 2019 podobno nie możemy jeść więcej niż 500g na tydzie tak ? A przypomnij mi ile margaryny można na tydzień ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) U nas wolowina np biff karkowka wolowa jest tansza od filetow swieżych z kurczaka ..wolowina zazwyczaj ta tansza pochodzi z Irlandii Hiszpani lub Polski czy Litwy. Edytowane 2 Grudnia 2019 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Juz nie wiem ile razy próbowałem, ale jeszcze dobrego steka w Europie nie jadłem. Ostatnio, parę miesięcy temu w restauracji w Belgii. 32euro, podali mi kawałek wołowiny co pies by miał problem pogryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.