Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Sery


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 09 wrz 2017 - 11:35

Zacząłem dzisiaj robić ser Gouda z przepisu Perszinga i w związku z tym mam pytanie.Czy ta pierwsza odciągnięta serwatka nadaje się do zrobienia ricotty ponieważ zawiera kultury ,które dodałem do mleka i nie wiem czy z niej ricotta się uda.

Sprawa dość pilna. :)


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 09 wrz 2017 - 11:37


#2 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3412 postów
  • MiejscowośćNadarzyn

Napisano 09 wrz 2017 - 13:31

Przy 90-93 stopniach kultury ?rób śmiało 😀

#3 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 10 wrz 2017 - 11:58

Załączony plik  IMG_20170910_090840.jpg   52,68 KB   10 Ilość pobrań



#4 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 25 wrz 2017 - 15:34

Sucha skórka już jest to idziemy dalej.

 

Załączony plik  IMG_20170925_160556.jpg   76,47 KB   1 Ilość pobrań

 

Zapakowany póżniowo i do chłodni temp. 12-13º C.

 

Załączony plik  IMG_20170925_161048.jpg   94,51 KB   1 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 25 wrz 2017 - 15:35


#5 wojs40

wojs40

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 238 postów
  • MiejscowośćOpolskie

Napisano 04 paź 2017 - 17:57

Arek, widzę że do serów też masz talent :clap:



#6 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 04 paź 2017 - 18:04

Arek, widzę że do serów też masz talent

 

Dziękuję za miłe słowa, ale z tymi pochwałami to bym poczekał do finału.  :)


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 04 paź 2017 - 18:04


#7 Sla100

Sla100

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 421 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 04 paź 2017 - 18:12

A jak z serwatka wyszla ?????



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 05 paź 2017 - 12:39

A jak z serwatka wyszla ?????

 

Było ok.Serek ricotta się udał. 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych