Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Ketchup domowej roboty.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13849 postów

Napisano 10 wrz 2017 - 17:43

Korzystając z przepisu koleżanki Anny z grupy, zrobiłem ketchup.

Wyszedł bardzo dobry w smaku więc szczerze polecam.

 

 

1,5 kg pomidorów

1 kg słodkich jabłek

1 łyżeczka gorczycy

2 cebule

2 łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu 

5 goździków

5 łyżeczek soli

2 łyżeczki papryki słodkiej

1 łyżeczka papryki ostrej 

 

Pomidory pokroić na ćwiartki, jabłka obrać, usunąć pestki, pokroić. Cebulę również pokroić na ćwiartki.

Dodać resztę składników i gotować około 3-4 godziny co jakiś czas mieszając.

 

Po ugotowaniu trochę ostudzić rozdrobnić dokałdnie blenderem i dodać:

 

250 g cukru

2 łyżki musztardy

1 koncentrat pomidorowy, średni słoiczek 

2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszanej z niewielką ilością wody

 

Dokładnie wymieszać.

Ponownie podgrzać i gotować jeszcze z 5 minut.

Gorące przelać do wyparzonych słoiczków.

 

 

Załączony plik  ketchup.jpg   39,21 KB   22 Ilość pobrań

 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych