Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Zapiekanka serowo makaronowa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 19 wrz 2017 - 10:23

Czasem zdarza się taki dzień, że ma się ochotę na zjedzenie czegoś bez mięsa, niezbyt ciężkiego, zarazem sycącego. W takim przypadku znakomicie sprawdza się poniższy przepis:
Załączony plik  100_2449.JPG   161,64 KB   11 Ilość pobrań
Zapiekanka serowo makaronowa
500 g makaronu muszelka
kostka sera Gouda
3 cebule
5 dużych pieczarek
4 pomidory
1 papryka czerwona
garść świeżych liści bazylii
pieprz, sól do smaku
masło do smażenia
Załączony plik  100_2451.JPG   201,61 KB   12 Ilość pobrań
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pomidory, oczyszczoną paprykę oraz bazylię pokroić, przyprawić i dusić z dodatkiem łyżki masła, aż sos zgęstnieje. Cebule i pieczarki pokroić w plasterki i wysmażyć na maśle. Ugotowany makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Posypać startym serem (ilość wedle uznania). Wierzch można udekorować np. połówkami pomidorków koktajlowych. Piec 30 minut w temperaturze 180o C, bez przykrycia.


#2 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2358 postów

Napisano 19 wrz 2017 - 19:08

:) Łakomie wygląda :clap: ....a co sugerowane do popicia  :thumbsup: 



#3 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7214 postów

Napisano 19 wrz 2017 - 19:12

a co sugerowane do popicia
mięta, lekkie wytrawne winko , kompocik ;) 




Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych