Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

#41
Napisano 18 maj 2016 - 13:57
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#42
Napisano 18 maj 2016 - 14:05
Do dupy jest. W lecie nie wydala. W zimie ok. Za dużo prądu żre. W środku ciężko wilgotność otrzymać wysoką.
250 zł i masz pakowarkę próżniową i po kłopocie.
#43
Napisano 18 maj 2016 - 14:16
Nie każdy model żre tyle prądu.
Racją jest jednak to, że pakowarkę się naprawdę przydaje. Genialnie się dojrzewa w niej sery.
#44
Napisano 18 maj 2016 - 14:19
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#45
Napisano 18 maj 2016 - 14:38
Ale chłodziarka też się przydaje
Nie każdy model żre tyle prądu.
Racją jest jednak to, że pakowarkę się naprawdę przydaje. Genialnie się dojrzewa w niej sery.
Sprawdź w okresie letnim jak Peltier nie wydala. Podłącz sobie miernik to się zdziwisz. W zimie jest ok 40 W. W lecie już bywa 140W-180 W a i więcej.
To policz sobie ile to kosztuje w skali miesiąca 24h/24h
Nie polecam.
Pakowarkę mam bo używam ją do pakowania wędlin jak jadę do pracy. Trzy tygodnie teraz po za lodówka i pakowanie próżniowe, znaczy się.
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
A czemu 3 tygodnie ?
Skórka będzie sucha w dotyku to pakujesz próżniowo i do lodówki.
#46
Napisano 18 maj 2016 - 14:43
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#47
Napisano 18 maj 2016 - 14:44
Spoko maroko. Przepisy są ogólne. Trzeba je modyfikować do warunków jakie mamy. Dojdziesz do doświadczenia
#48
Napisano 18 maj 2016 - 15:06
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#49
Napisano 18 maj 2016 - 15:26
Lodówka którą zakupiłem utrzymuje temperaturę.... +28*C
Pewnie ogniwo peltiera spalone :/
w wolnym czasie będę próbował wymienić w ramach rozwijania zdolności manualnych... szkoda tylko ze tego wolnego czasu nie widać na horyzoncie...
#50
Napisano 18 maj 2016 - 19:12
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#51
Napisano 18 maj 2016 - 20:26
Pogadaj z Perszingiem , wiem że wymieniał w swojej , z tego co pamiętam to wypinasz cały moduł
#52
Napisano 19 maj 2016 - 11:48
Nie każdy model żre tyle prądu.
Niestety każdy bo to specyfika pracy takich chłodziarek na ogniwie Peltiera ... one praktycznie chodzą stale to nie jest urządzenie ze sprężarką
#53
Napisano 19 maj 2016 - 12:20
Ja wymieniałem całe moduły sterujące a nie ogniwa.
Na razie śmiga.
#54
Napisano 22 maj 2016 - 15:56
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#55
Napisano 22 maj 2016 - 17:19
Wydaje się twarda. Ale pod nią jest miękki miąższ. Poza tym mięknie w worku próżniowym.
#56
Napisano 22 maj 2016 - 18:37
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#57
Napisano 22 maj 2016 - 19:06
#58
Napisano 23 maj 2016 - 11:27
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
#59
Napisano 23 maj 2016 - 11:38
Zdarza się. A niektóre sery żółte się zostawia aby naturalne pleśnie skórkę porastały. Po 6-9 miesiącach ser wygląda dość dziwnie i mało apetycznie dla postronnych osób. Ale w środku nic się nie dzieje. Więc nie ma co się stresować. Zeskrobać, przemyć i zapomnieć
#60
Napisano 23 maj 2016 - 13:25
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ser, gouda, ser twardy
O wszystkim →
Moje wyroby →
m4rek - serek na deserekNapisany przez m4rek, 16 lut 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Kluby i Grupy Dyskusyjne →
Sery i inne wyroby nabiałowe →
Dlaczego nie solić mleka?Napisany przez Romii, 20 sty 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Kąciki Kuchenne →
wróbel75 →
Sery made by wróbelNapisany przez wróbel75, 30 paź 2019 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Kluby i Grupy Dyskusyjne →
Sery i inne wyroby nabiałowe →
Wiele serów, prośba o pomoc!Napisany przez SQTail, 30 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Kąciki Kuchenne →
Muski →
Muski - QlinariaNapisany przez Muski, 30 wrz 2016 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych