bilu72 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2801 Opublikowano 30 Grudnia 2022 sklep Jula, pakowarynka Menuet...W zasadzie bezproblemowa..Niedroga..wygodna...sporo zgrzewa...Sznurka niestety zamieścić nie potrafię.. https://www.jula.pl/catalog/gospodarstwo-domowe/sprzety-kuchenne/przechowywanie-zywnosci/pakowanie-prozniowe/pakowarka-prozniowa-802559?gclid=Cj0KCQiAtbqdBhDvARIsAGYnXBPZynezG8KFlEqCty-FlvwMX6HiQkXM2UGxQtVGMgkL36lb1JKycesaAuh1EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2802 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Sznurek działa. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2803 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Bilu, Krzysiu dziękuję...Sklep ten oczywiście, pakowaryna niestety nie ta. Tej nie mam...ona ma 28 cm zgrzewu...Posiadam tą drugą, na 30 cm.... 280 zł kosztuje dodać kuriera...Na prawdę godna Kiełbasofilków z każdego pułapu...moim zdaniem... Czaję się też na maszynkę do mielenia onego Menueta.... 199złDedykowana ma być tylko do kabanszeszeni/kabanosów, jakichś grillowych mielonek...zastanawiam się jeszcze bo sitko Max ma 7mm i czy "7" nie za drobno pomieli ...konsultować trzeba, konsylia uprawiać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2804 Opublikowano 31 Grudnia 2022 do kabanszeszeni/kabanosów, jakichś grillowych mielonek...zastanawiam się jeszcze bo sitko Max ma 7mm i czy "7" nie za drobno pomieli Kabanosie wytrzymają , w razie problemu zaprosisz zrobimy razem - damy radę........ Jak coś nie wypali to zostanie jeszcze pasztet Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2805 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Posiadam tą drugą, na 30 cm.... 280 zł kosztuje dodać kuriera... https://www.jula.pl/catalog/gospodarstwo-domowe/sprzety-kuchenne/przechowywanie-zywnosci/pakowanie-prozniowe/pakowarka-prozniowa-005061/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2806 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Czaję się też na maszynkę do mielenia onego Menueta.... Takowego na Olx ustrzeliłem za 400 złociszy z przesyłką, było 10 szt.dostępnych alerozeszły sìę jak woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkladzik Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2807 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Powiedzcie mi proszę jak radzicie sobie z podciekającymi pod zgrzew sokami w czasie pakowania uparzonych wędzonek? Dziś pierwszy raz pakowałem i mam duży kłopot, szyneczki wychodzą mi za soczyste Wpadłem na pomysł wrzucenia uparzonych wędzonek do zamrażarki na trzy godziny i dopiero zgrzac, było już lepiej. Jakie są wasze metody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2808 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Powiedzcie mi proszę jak radzicie sobie z podciekającymi pod zgrzew sokami w czasie pakowania uparzonych wędzonek? Dziś pierwszy raz pakowałem i mam duży kłopot, szyneczki wychodzą mi za soczyste Wpadłem na pomysł wrzucenia uparzonych wędzonek do zamrażarki na trzy godziny i dopiero zgrzac, było już lepiej. Jakie są wasze metody?Gorące pakujesz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkladzik Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2809 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Nie, chłodne z tym że kroje na kawałki po około 0,7kg i z przekrojonych miejsc wylatuje sok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2810 Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Zanim pakuje do woreczków-a pakuje wszystkie wędliny- to po wędzeniu odpoczywają wisząc w chłodnym miejscu (latem lodówka) 2-3 dni. Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Stycznia 2023 przez Bossky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2811 Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Powinny być schłodzone przed pakowaniem (12-24h w lodówce) niemniej zdarza się że i tak idą "podcieki"1. Jeśli kroisz np. tylko na pół, to stronę krojoną obracaj do dna worka lub w kierunku folii (na wznak) aby pierwsze zassanie "naciągnęło" tak jakby folię na miejsce krojone. Nie spowoduje to pewnie 100% zatrzymania soków ale znacznie je powstrzyma.2. W pakowarce masz 2 stopnie pracy, spróbuj słabszego odsysania.3. Jeśli najsłabsze odsysanie jest i tak za duże, to jest przycisk "sam zgrzew". Odsysam wtedy powietrze "do pierwszych soków" i nim przerywam odsysanie (ćwiczę refleks ). Następnie jeśli jednak jakieś soki przedostały się poza zgrzew to wycieram je ręcznikiem papierowym i wykonuję drugi zgrzew.Worki oczywiście odpowiednio dłuższe, aby swobodnie przed zgrzewarką przylegały do siebie na płasko bez żadnych zagięć. Edytowane 11 Stycznia 2023 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romk Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2812 Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Ja robię rulonik z połowy lub całego arkusika ręcznika papierowego o długości nieco dłuższej od szerokości worka.Trochę pomaga ustawiene pakowarki tuż przy krawędzi stołu tak, by część worka z elementem pakowanym zwisała pionowo. Edytowane 11 Stycznia 2023 przez romk Cytuj Romk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2813 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Stronę krojoną obracaj do dna worka lub w kierunku folii (na wznak) aby pierwsze zassanie "naciągnęło" tak jakby folię na miejsce krojone. Nie spowoduje to pewnie 100% zatrzymania soków ale znacznie je powstrzyma. Odsysam wtedy powietrze "do pierwszych soków" i przerywam ssanie wciskając zgrzewanie. (ćwiczę refleks ). Następnie jeśli jednak jakieś soki przedostały się poza zgrzew to wycieram je ręcznikiem papierowym i wykonuję drugi zgrzew.Worki oczywiście odpowiednio dłuższe, aby swobodnie przed zgrzewarką przylegały do siebie na płasko bez żadnych zagięć. Robię dokładnie tak samo Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2814 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Worki robię odpowiednio dłuższe i nie mam problemu z żadnymi podciekami i wyciekami. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekw321 Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2815 Opublikowano 3 Lipca 2023 Cześć Wszystkim, po kilku latach używania Profi Cook wyzionął ducha ,po przebrnięciu 141 stron na forum wybór powinien być tylko jeden - ponownie kupić Profi Cook.Jednak nurtuje mnie pytanie co jeżeli chciałbym coś lepszego?- Caso FastVac 500 - czy warto, czy faktycznie jest mocniejsze,lepsze?- nieźle wygląda Caso FastVac 3000 ale nigdzie nie jest dostępne- Hendi Kitchen Line 35 cm ? tu już duży przeskok cenowy- no i półka cenowa "kosmos" - Hendi Profi Line, Lava 300 Premiumpakuję ok 150-200 kg roczniepoprzednia niby działała ale ciągle coś.. albo trzeba czekać aż ostygnie, alby pociągnie trochę wilgoci i nie zgrzeje, albo jak już zgrzeje to co 10 worek się rozszczelni jak nie zrobię 2 zgrzewów ( a to już strasznie zżera czas i nerwy )kuszą mnie te 2 zgrzewy i deklaracja -0,9 barlistwa max do 35 cm - większej nie potrzebujęco możecie poradzić i polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2816 Opublikowano 3 Lipca 2023 Caso bardzo dobra marka, mam już kilka lat . Faktem jest ułamanie zaczepu , ale pakuje bardzo dobrze podwójny zgrzew. Biorąc pod uwagę, że u nas pakuje się nie tylko mięso - to też rocznie podobnie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2817 Opublikowano 3 Lipca 2023 Ja używam MAXXO VMProfi - badzo mi pasuje i chwalę sobie. Wcześniej miałem Profi Cook to nie ma porówniania - oczywiście MAXXO na wielki plus. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekw321 Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2818 Opublikowano 3 Lipca 2023 Maxxo VMProfi to jest chyba to samo co Caso FastVac 500 ?na wydatek 699 to się już zdecydowałem, zaryzykuję ,jak się nie sprawdzi to zawsze mogęsprzedać za pół ceny i odkupić ProfiCook'a a co z tymi "lepszymi" Hendi itp - warto wydać jeszcze więcej? przy takich ilościach zobaczę jakąś różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2819 Opublikowano 3 Lipca 2023 https://www.expondo.pl/royal-catering-pakowarka-prozniowa-listwowa-165-w-10010405?gclid=CjwKCAjw44mlBhAQEiwAqP3eVkVQ2U8dIqhko-1cBMFck8c1G0v6WPz9OSFgS61QSzvTK_SWVMLq-hoC5rwQAvD_BwEMam taką od trzech lat na razie bez awaryjna i co ważne robi podwójny zgrzew. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrek68 Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #2820 Opublikowano 12 Października 2023 Mam pytanie - czy w zgrzewarce Royal Catering jest możliwość regulacji siły ssącej tak jak było to w Proicook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.