sebarod Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Witam .Nazywam się Sebastian . Jak wszyscy tutaj lubie sobie od czasu do czasu "podymić" Na poczatęk moje wyroby z poprzedniego weekendu i fotka mojej wędzarni. Leberka Metka Edytowane 3 Października 2017 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Października 2017 Witaj Sebastian wyroby widzę pierwszego sortu Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Października 2017 No nooo... Nie złe DOBREGO początki... Pozdrawiam !!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Października 2017 Witaj Sebastian - a te grzybki na pierwszym zdjeciu to tez "dymione"? (zartuje). Ladne wyroby, . Ogorki tez mi sie podobaja. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Października 2017 Dzięki .Grzybki takie same powędrowały do leberki ,świeże kapelusze i mielony susz. Ogórki musztardowe ,z zeszłego roku zapasy się ostały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Października 2017 Ladna wedzarnia i ladne wyroby :clap: , a leberka z jakiego przepisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Października 2017 Jak wszyscy tutaj lubie sobie od czasu do czasu "podymić" Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Października 2017 Do leberki użyłem podgardle i pachwina po 35%,łopatka i wątroba po 15%,bułka 1szt/kg,rosół 10%.Grzyby zmielony susz 10g/kg i świeże kapelusze 10 %wagi mięsa(pokrojone podsmażyłem na maśle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Października 2017 .Grzyby zmielony susz 10g/kg i świeże kapelusze 10 %wagi mięsa(pokrojone podsmażyłem na maśle) Seba jak się odnosisz do zastosowanej dawki grzybów,jest ona wystarczajaca ?czy byś jeszcze dodał wiecej ? Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) A po co w tej leberce bułka?.Co do grzybów to chyba dobrze bo tyle proponowałem i mnie nie zrugał że jest coś nie tak Edytowane 4 Października 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Października 2017 Witam .Nazywam się Sebastian Witaj Sebastian. Jak miło że w końcu ruszyłeś z tematem na forum. Czekam na więcej Twoich wyrobów , a wiem że potrafisz Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Października 2017 A po co w tej leberce bułka?. ....a mze to nie leberka , tylko slaski zymlok ? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Października 2017 Kostek ilość dodanych grzybów dla mnie w punkt ,są wyczuwalne ale nie dominują .Rzeczywiście podpatrzyłem w wpisie Arka ,że dodał 8g i pisał że mało u mnie te 10 plus świeże (tylko kapelusze).Arek po mojemu bułkę się dodaje aby związała tłuszcz ,może się mylę ale tak robię ...Halusia ,skoro się powiedziało a to na bieżąco będzie kontynuacja...Olek.P żymlok jest z kawałkami bułki oraz z juchą ,więc to jednak coś innego Dziękuję wszystkim za opinię i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Października 2017 Czlowiek Cale zycie sie uczy, ....a co to jest jucha Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Października 2017 Czlowiek Cale zycie sie uczy, ....a co to jest juchaKrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Października 2017 ....a co to jest jucha jucha1. «krew zwierzęcia»2. posp. «krew ludzka» Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 4 Października 2017 Ostatnio moje zainteresowanie poszło w kierunku wędlin dojrzewających .Raczkuje w temacie ,ale kilka wykonów wisi już w komorze .Na efekty muszę jeszcze poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Października 2017 ......a to jak slaki zymlok jest z krwia ,to dla mnie to zupelnie cos nowego Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Października 2017 a to jak slaki zymlok jest z krwia ,to dla mnie to zupelnie cos nowego https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBymlok Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Olek.P dla mnie śląski jest właśnie z krwią .Biały jest opolski ,zresztą jak podaje wiki jest wpisany na listę produktów regionalnych .[Dodano: 04 paź 2017 - 22:14]Za żymlokiem nie przepadam ,z racji tego nie robiłem ich .Krupniok to już inna bajka,lubię . Edytowane 4 Października 2017 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 5 Października 2017 No SEBUŚ obudził się z letargu I założył temat - nononono i ja dożyłem tej wiekopomnej chwili Dawaj foty jegermaistra - wiem że są w innym wątku ale dawaj je tu. Przednio mi smakował. Warty poczynienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 5 Października 2017 Sąsiad ładne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 5 Października 2017 ,może się mylę ale tak robię . Szczerze mówiąc nie znam przepisu na kiszki pasztetowe lub wątrobiane gdzie dodaje się bułki ew. można dodać kaszę manną. Bułka to raczej do pasztetu.Bułka moim zdaniem nic nie wiąże a wręcz przeciwnie powoduje że farsz jest bardziej smarowny. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 5 Października 2017 Szczerze mówiąc nie znam przepisu na kiszki pasztetowe lub wątrobiane gdzie dodaje się bułki To już znasz Arku jakby wszyscy robili tak samo byłoby nudno. Nie trzeba daleko szukać ,AndrzejK też do swojej wątrobianki dodaje bułkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 5 Października 2017 I ja też dodam bo lubię bułki kaszę manną przestałem jeść jak wyrosłem z butelki i smoczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.