Muski Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Jak mi wyjdą pierwsze kiełbaski, to zrobię zdjęcia i się ''pochwalę'' -Wyjdą -to prosta kiełbasa........poczytaj jeszcze o wedzeniu........... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Proszę mi doradzić . Mam około 10 kg ścinek z szynek oraz ze schabów. Z szynek to wiekszosć tłuste . Przeważająca jednak część to błony ze schabów . Jak to zagospodarować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Proponuję serdelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Proponuję serdelki Do serdelków nie potrzeba III wp. tak, że te błony i ścięgna się raczej nie przydadzą. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie ma sprawy . Problem jest tylko taki ,ze nikt nie przepada za serdelkami . Ostatecznie dokupię szynkę i coś poeksperymentuję . Ale i tak tej trójki jest dosyć dużo jak dla mnie i cały w tym problem . To jest tak jak sie robi tylko wędzonki a górka rośnie . Kiedys nie wyszły mi kiełbasy i pewnie się zraziłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Może dokupisz kurczaka i zrobisz pasztet? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 18 Grudnia 2016 To juz będzie lepiej jak złapię kota sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wrzuć fotkę tych ścinek, żeby było wiadomo o czym rozmawiamy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie spotkałem nigdzie na forum. Zawsze przy produkcji ,oczywiste jest ,że zawsze coś zostaje . Ścinki , najczęściej tłuste lub błony od schabów , ścinki z szynek itp. zawijam i zamrażam . Przychodzi jednak taki moment,że żona uprzejmie prosi abym się wyniósł z zamrażarki . i teraz mam problem . Co z tym zrobić? . Wyżucić szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Ostatecznie dokupię szynkę i coś poeksperymentuję . Ale i tak tej trójki jest dosyć dużo jak dla mnie i cały w tym problem . To ew. dokup tą szynkę i wtedy zrobisz dobrą kiełbasę i zużyjesz też tą III wp.Jeśli tej III wp. będzie za dużo i może być dość twarda kiełbasa to część tej III możesz po mieleniu sparzyć gorącą wodą i wtedy dodać do kiełbasy.Jak możesz to wrzuć fotkę tej II bo teraz tylko teorytuzujemy. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na szybko to kiełbasę ścinki z szynek traktuj jak II -ę resztę do masy wiążącej czyli III i mocne rozdrabnianie dokup kawalek karkówki i jesteś w domu Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Też tak myślę . Tylko nie wiem czy szynka nie będzie lepsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Tylko nie wiem czy szynka nie będzie lepsza ? Moim zdaniem szynka będzie lepsza.Jak masz dużo III wp z obróbki polędwic to karkówki bym nie dodawał bo może wyjść mocno ścisła kiełbasa . Edytowane 18 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tie na razie rozmraża . o fotke trudno bo tą zbite kule .Nie wiem tylko jaki stosunek trójki do jedynki . Trójki mam około 10 kg . Zobaczę co mi wyjdzie jak zrobię 1do 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) A ile II wp. czyli tego tłustego. Zobaczę co mi wyjdzie jak zrobię 1do 1 Sztywna pała.Proporcja na 10 kg ok 5-10 % III Edytowane 18 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ok . przebiorę . Resztę wywalę . Przynajmniej mewy się nałykają . Ale dam 30% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Resztę wywalę . Nie wywalaj to możesz jeszcze sobie parówkową zrobisz Ale dam 30% Jak lubisz ścisłe kiełbasy to Twoja wola panie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie wiem ,ale jakoś się zniechęcam do kiełbas , bo wym przypadku to nie wiem co . Bez żadnego przepisu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zrób zdjęcia tej II i tej III po rozmrożeniu i.podeślij mi na PW to może coś wymyślimy Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 18 Grudnia 2016 To właśnie mnie denerwuje ,że obojętnie co by się nie robiło wędzonki(może poza baleronem ) chociaż i tu wycinam tłuszcz , czy kiełbasy zawsze zostaje dwójka i trójka . I to się tak zbiera . Potem nie ma pomysłu na to co z tym zrobić , bo do wszystkiego jest tego za dużo . Teraz kupię szynkę i znowu mi trójki i dwójki przybędzie . wkońcu wyjdzie na to ,że muszę zrobić 30 kg . Ale kto to będzie jadł ? Dziękuje za posty i życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Może zaczniesz robić jakieś konserwy słoikowe? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 18 Grudnia 2016 A pieska, albo kotka masz?Jak tak zrób mu prezent na święta.Zmiel albo nawet nie musisz mielić.Zapakuj w osłonkę poliamidową odpowiednio porcjując, sparz i się pupil ucieszy.Karma będzie zdrowa i za "psie" pieniądze. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord55 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 18 Grudnia 2016 gdybym miał psa to już by już tego nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie dawaj psu solonego (i peklowanego) mięsa. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie dawaj psu solonego (i peklowanego) mięsa. Moj sie nie pytal czy to peklowane, jak mi krakowska porwal z wedzarni Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.