Skocz do zawartości

receptury na wędliny z wołowiny bez dodatku wieprzowiny!!!


Rekomendowane odpowiedzi

Agucha ma rację, wiedza to nie wszystko.

Mały wierszyk:

 

Ucz się ucz,

Bo nauka to jest wiedzy klucz

Kto się dużo uczy

Ten ma dużo kluczy

A dużo kluczy to ma dozorca! :)

 

Obecnie studia polegają na zaliczeniu i zapomnieniu. Tylko czemu robotnikowi regularnie sprawdza się wiedzę a magistrowi już nie?

 

Małgoś w odpowiednim czasie wykasuj ten post.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Agucha, przeglądałem wcześniej książkę Olszewskiego - tam praktycznie znajdziesz wszystko.

Co do zaglądania na stronkę - muszę Cię zasmucić :wink: - zaglądają, zaglądają (może akurat nie Twój).

I prośba - po napisaniu pracy, jeśli nie sprawi Ci to problemu, podeślij do nas kopię, to wrzucę na stronę główną do odpowiedniego działu. Na pewno chętnie ją sobie wiele osób poczyta. Oczywiście będzie podpisanan Twoim nazwiskiem lub nickiem - jak wolisz.

W dalszym ciągu potwierdzam, iz w razie konieczności udzielenia pomocy, jesli będę w stanie, możesz na mnie liczyć.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Agucha 123 - Myślę że rozwiązanie zużycia wołowiny do wyrobów z jak jak największą ilością wołowiny może się okazać błędem ,bo może się okazać że będziesz te wędliny tylko produkować i bilans na papierku będzie dobry a rzeczywistość będzie taka że ich nikt nie będzie kupował . 10% do sprzedaży na cele kulinarne a nadwyżki które nie zdołasz zagospodarować możesz sprzedać w postaci mięs drobnych dla innych zakładów które nie prowadzą uboju , tutaj chyba profesor nie postawił żadnych limitów. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wprowadź na polski rynek dwa nowe produkty: jerky oraz basturmę. Przepisy na oba na stronie głównej (Szukaj). :tongue:

Zaznaczam, że oba wspaniałe, a jak profesor będzie chciał spróbować, to masz załatwione.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Można zrobić Pieczeń Belwederską -jest to szynka wołowa peklowana wędzona, pieczona zrobiona z mięśni zrazowej górnej i dolnej oraz ligawy pochodzących z udźca jałowic w kształcie nieforemnego walca .Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ze sprzedażą wołowiny nie ma żadnego problemu a wręcz jej jest mało (produkcyjnej)

wejdź na http://www.biznes2biznes.com lub http://www.biznes-polska.pl daj ogłoszenie i masz kłopot z głowy. Napewno sprzedaż w dobrej i oczywiście w rozsądnej cenie.

 

 

Próbowałem takich eksperymentów i z doświadczenia ci powiem że szły te wędliny jak "krew z nosa" chyba ze względu na cenę bo smakowo były pyszne.

No cóż te markety tak już ludzi przyzwyczaiły :lol:

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego,

Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.