Skocz do zawartości

"Pęknięcie" ciasta


tutiki

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę technologiczną osoby bardziej doświadczone w pieczeniu ode mnie. Kiedy robię proste kakaowe ciasto (bez drożdży, jedynie z proszkiem do pieczenia) podczas wyrastania pojawia się na nim od góry duże pęknięcie. Ciasto ogólnie jest dobre, nie ma zakalca, odpowiednio jak dla mnie wilgotne. Co robię nie tak? Czy zła jest temperatura?  Dodam, że używam piekarnika z termoobiegiem.

Pozdrawiam,

Beata

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.