qba-69 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Przedsmak świątecznego wędzenia Reszta zostanie wyjęta z wędzarni rano, niech sobie przez noc odpocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Przedsmak świątecznego wędzenia Kolory zachodzącego słońca; radosne i nostalgiczne zarazem. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Przedsmak Paweł - widać ,że wędzić umiesz , Podaj nam sposób przygotowania tego karpia przed wedzeniem - tylko nie pisz ,że normalnie Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Kolory zachodzącego słońca; radosne i nostalgiczne zarazem. Aż przychodzi na myśl ten cytat: "Gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg białaGdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała" sposób przygotowania tego karpia przed wedzeniem Skoro nie ma być normalnie, to będzie tak jak zwykle https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11739-projekt-w%C4%99dzarni-z-grillem-qba-69/page-6?do=findComment&comment=498040 Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Kolory mogą być wzorem do doścignięcia . Najlepszego na Święta Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Trochę słabo tak stać pod ścianą doskonałości.... świetnie zwędzone QBQ :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Kolegowie dziękuję za Wasze pochlebne opinie Czasem zwędzi się lepiej, czasem jeszcze lepiej I o to chodzi Wczorajsze kiełbaski, po nocy w wędzarni. Do odrobiny kabanosów dorzuciłem garść sparzonych dzień wcześniej parówek, co by na fotce coś się działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) co by na fotce coś się działoPiękne - brak mi słów...Rzemiosło artystyczne Pozdrawiam wigilijnie Edytowane 24 Grudnia 2017 przez EAnna Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Wyroby piękne Jaka to kiełbasa jak byś mógł podać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Dziękuję za miłe słowa Aniu, również pozdrawiamy sajmon0609, część farszu z Halusi kabanosów, nadziana w jelita wieprzowe. Po uwędzeniu podpiekana w wędzarni. Powisi, podeschnie i zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Kuba, widzę, że Twój reaktor kiełbasiany nie stygnie. Piękne wędzonki. https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Twój reaktor kiełbasiany nie stygnieMrozy idą, trzeba dogrzewać świat Ostatnio jakaś dziwna moda na parówki Mam i ja Parę serków po włoskiemu też poszło w dym Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Dwudniowe zadymianie przeszło do historii. Na początek mój "patent" na równoległe wędzenie zimnym dymem. Trochę chorizo, pociągnięte eksperymentalnie dwa dni z rzędu. A w komorze wędzarniczej, standardowo w temperaturze 50o C, znalazła się też kiełbasa "na szybko" robiona na specjalne życzenie dla znajomej z Ukrainy. Mówi, że tam takich nie robią Na koniec podpiekłem ćwiartki drobiowe, takie "kęski piwne" po mojemu Jak to mówi Halusia, "Już można jeść" Zjadłem jeszcze gorące, zaraz po wyciągnięciu z wędzarni. Oczywiście z chlebkiem pieczonym w garnku Pozdrowionka SiB-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Na początek mój "patent" na równoległe wędzenie zimnym dymem pomysł ciekawy - wędzenie pośrednie a być może prawidłowiej wtórne Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Lutego 2018 Witanko Chwilę już tu nie pisałem, więc pora coś wrzucić. Robiłem jakieś kiełby i inne takie, ale to już oklepane i nie robiłem nawet zdjęć Za czyjąś namową postanowiłem jednak wrzucić coś, czego do tej pory chyba jeszcze tu nie pokazywałem Dzik jest dziki, dzik jest zły... A wcale nie taki zły Dobre kiełbaski i inne frykaski z niego idzie poczynić Pozostałe po rozbiorze kości, wrzuciłem do gara i wyszło trochę mięsiwa, na dziką kaszankę Jeszcze ujęcie na wnętrze wędzaryny, ze zwędzoną dziką kiełbą A tu już fota obgarniętego materiału, na jednej kupie I tak to mniej więcej półtorej dzika oraz kawał świni, przeszło do historii Pozdrowionka SiB-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Lutego 2018 To nocne zdjęcie może świadczyć o tym, że dzik obraca się w szarej strefie. :D „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Lutego 2018 Akurat wtedy był czas do pozbawienia go futerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ary_zet Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Lutego 2018 Jak zwykle -bardzo apetyczne wyroby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 15 Lutego 2018 Kolorem dzikiego pojechałeś ???????? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Lutego 2018 Coś tam potrafisz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 15 Lutego 2018 No Qba, wyroby pierwsza klasa Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Lutego 2018 Brak slow , Qba Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikaz Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 15 Lutego 2018 Mam pytanie czy mięso z dzika mroziłeś przed peklowaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Lutego 2018 Dziękuję za zainteresowanie tematem i opinie, powodujące radość serca Mam pytanie czy mięso z dzika mroziłeś przed peklowaniem ?10 dni się mroziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 16 Lutego 2018 QbQ, poziom regularny Zdjęcie "4" nawet na tapetę w monitorze się kwalifikuje Zajebiarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi