Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Muski - Qlinaria

wedzenie ser przetwory sałatki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1156 odpowiedzi w tym temacie

#41 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 30 paź 2016 - 11:51

Muski zdolny uczeń z Ciebie ;)



#42 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3218 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 30 paź 2016 - 16:08

Kawior też sam robiłeś :question: :)



#43 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12593 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 30 paź 2016 - 16:18

W zasadzie poza jajkami , "jajeczkami" i herbatą - własne wyroby

 

 

Muski idziesz w dobrym kierunku :thumbsup: :clap: :clap:

 

 

Pozdrowionka ślę .



#44 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6503 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 30 paź 2016 - 18:31

W zasadzie poza jajkami , "jajeczkami" i herbatą - własne wyroby

 

Super efekty nauki zaczerpniętej na zlocie.... oby tak dalej Waldku :clap:



#45 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 30 paź 2016 - 19:00

Muski zdolny uczeń z Ciebie
  ;) 

Muski idziesz w dobrym kierunku
  to dobre fluidy Twojego Mistrzostwa :D 

efekty nauki zaczerpniętej na zlocie
- co by na zlotach było więcej takich nauczycieli :D 

Kawior też sam robiłeś
Jarku - poza jajkami, "jajeczkami" czyt . kawiorem :D  ;)  to zakup Małgo ;)  - chlebek tez Małgo :D 

#46 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 02 lis 2016 - 16:46

kabanosiki - pierwsze podeście - jelita "z tuby"

Załączone pliki



#47 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6503 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 02 lis 2016 - 17:20

kabanosiki - pierwsze podeście - jelita "z tuby"

 

Bardzo ładne. :clap: ... czy jesteś zadowolony z tych jelit tubowanych Waldku??



#48 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 02 lis 2016 - 18:00

czy jesteś zadowolony z tych jelit tubowanych
rurka plastikowa wchodzi na lejek o średnicy zewnętrznej 12 mm jak masz taki to OK - u mnie niestety w komplecie nadziewarki 15 mm :facepalm:  :facepalm:  :facepalm: ​ moczenie minimum 12 godzin , trafiły się ze 3 dziurki - ale to chyba niewiele na 30mb >? . Nastepny zakup lejek 12 mm PO zewnętrznej. Twój przepis - przy zmianie ilości niektórych przypraw - kminek 5 g/kg- ale dałem świeżo mielony jałowiec 4g/kg i czarną gorczycę 3g/kg :) 

#49 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12593 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 02 lis 2016 - 20:08

kabanosiki - pierwsze podeście - jelita "z tuby"

 

 

Muski jak jelita z tuby,  to kabanoski jedną ręką robiłeś zapewne :) 

 

 

 Pozdrawiam



#50 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 02 lis 2016 - 20:18

to kabanoski jedną ręką robiłeś zapewne
  Zlece wykonanie napędu do nadziewarki :D  ;)  :facepalm: 

#51 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 07 lis 2016 - 19:45

Karp wędzony( brutto 3kg) -20 godz solanka 10%-obsuszany 3 godz -   60 min suszony 50st +wentylator  -90 min 90 st +dym -60 min 80 st+dym - 15 min -100st ... ot tak co by się wprawiac ;) 

Załączone pliki



#52 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 08 lis 2016 - 10:09

Jutro jade po mleczko tylko ne wiem czy 60 czy już 90 zakupić :facepalm:  :facepalm:  :facepalm: zapewne będzie  Korycin i łoscypkopodobne ;)  



#53 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2260 postów

Napisano 08 lis 2016 - 10:59

już 90

:w00t: :frantics:

Muski toć to już odmęt kipielny :clap:

:D Takie ilości i to już chyba w płetwach trzeba robić :thumbsup:



#54 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 08 lis 2016 - 11:13

Jutro jade po mleczko tylko ne wiem czy 60 czy już 90 zakupić :facepalm:  :facepalm:  :facepalm: zapewne będzie  Korycin i łoscypkopodobne ;)  

Normalnie chwycił bakcyla jak nic, podobnie jak Sylwek (Sla100) ;) Rosną nam nowi serowarzy, to cieszy ;)



#55 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12593 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 08 lis 2016 - 17:32

ne wiem czy 60 czy już 90 zakupić

 

 

Zamawiaj 100litrów  łatwiej obliczyć zapłatę . :) 

 

 

Pozdrawiam



#56 michal278

michal278

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 573 postów
  • MiejscowośćPodlasie, Biebrza

Napisano 08 lis 2016 - 20:27

To ja się podłącze do dyskusji. Dzieki koleżance i kolegom stąd robię po 100litrow sera. Sery wciągają jak bagna. Mało czasu tylko na forum

#57 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 08 lis 2016 - 21:10

Sery wciągają jak bagna
No Masz rację :D 

#58 Sla100

Sla100

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 521 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 08 lis 2016 - 23:58

Brawo Muski !!!!!!! znam to uczucie tego wciagania w wyroby  :D  :D  :D Ale to pozytywnie fajne wciaganie no nie  ;)  ;)



#59 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 09 lis 2016 - 15:19

3 pojemniki po 30 l chyba mnie pogięło  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  córka się cieszy, że będzie miała ricottę :D 



#60 michal278

michal278

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 573 postów
  • MiejscowośćPodlasie, Biebrza

Napisano 09 lis 2016 - 22:15

Ja temu już mam już płaszcz wodny na 90l. Haha





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzenie, ser, przetwory, sałatki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych