electra Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1276 Opublikowano 19 Września 2020 Jak patrzę i dotykam meduzę jaką wytwarza to myślę ,że to żywy organizm. Wyjątkowy układ symbiotyczny i bardzo skomplikowany nigdy tego nie pilam ..wszystko co ma wyglad lekko meduzowaty mam jakos ciezko do skonsumowania ...np jajecznica mocno scieta bo nie zjem, ostrygi a nawet galaretka jakos kiepsko mi wchodzi ( salceson lubie ) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1277 Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) co ma wyglad lekko meduzowaty Nie, nie, pijesz tylko napój - jak sok - Grzybek zaczynu ,ma wygląd meduzy i jest zwarty przy czym dość trudno rozrywalny , Przecinałem nożyczkami W przypadku "hodowli" Małgo jest z sokiem ananasowym ,wyciskanym . I zawsze mnie pasjonuje jak kombucha radzi sobie z agresywnymi enzymami ananasa - naprawdę Symbiotyczne Scuby Edytowane 19 Września 2020 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1278 Opublikowano 19 Września 2020 Używasz jakiejś specjalnej herbaty ? Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1279 Opublikowano 19 Września 2020 Zielona naturalna - od wietnamczyków Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1280 Opublikowano 19 Września 2020 jak coś wygląda tak, że nikt tego by nie zjadł...to Muski to wypije... )D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1281 Opublikowano 19 Września 2020 I zawsze mnie pasjonuje jak kombucha radzi sobie z agresywnymi enzymami ananasa Ananas zawiera zestaw enzymów proteolitycznych, które w przypadku węglowodanowej kombuczy raczej ją wzbogacają, a nie zagrażają. Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1282 Opublikowano 19 Września 2020 A to mój grzybek.... odżywiany czarną herbatą.... Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1283 Opublikowano 19 Września 2020 No piękny Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1284 Opublikowano 19 Września 2020 A na co ten grzybek pomaga poza męskością? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1285 Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) A na co ten grzybek pomaga poza męskością? Aniu ... no przecież to jest bardzo ważne . Mężczyzna powinien być zawsze gotowy , jak strażak do pożaru . W medycynie ludowej tak to już jest . Działa na wszystko albo prawie wszystko , ale z wiadomych celów mało medykamentów jest przebadanych . Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2020 przez EAnna Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1286 Opublikowano 20 Września 2020 Działa na wszystko albo prawie wszystko A przecież grzybka kombuchy sie nie je , no chyba że zniebieścieje Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1287 Opublikowano 20 Września 2020 A przecież grzybka kombuchy sie nie je Hej żartowniś ..... Jeżeli wytwarza takie dobroci to zapewne i sam jadalny jest . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1288 Opublikowano 31 Października 2020 5 h ociekania ,4,5 h osuszania wilgotność powietrza bliska 100% , 3godziny wędzenie temp 58st Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1289 Opublikowano 31 Października 2020 Ale efekt cieszy oczy "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1290 Opublikowano 31 Października 2020 Baleroniki -same pyszności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1291 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) BaleronikiTo tak raczej karczki wędzone U mnie ma większe powodzenie niż szynka i polędwica Edytowane 31 Października 2020 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1292 Opublikowano 1 Listopada 2020 Super Waldku.Takie to lubię! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1293 Opublikowano 1 Listopada 2020 Pięknie to pomalowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1294 Opublikowano 4 Listopada 2020 Oj mniam mniam brzuszek się cieszy Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka ,,carpe diem,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1295 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zdarzyło się to znowu Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1296 Opublikowano 4 Listopada 2020 Ale smaczne warkoczyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1297 Opublikowano 5 Listopada 2020 Brawo brawo Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka ,,carpe diem,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1298 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Troche zmodyfikowane śledziki wg Małgo - naprawdę warto200 g filetów śledzi (3-4 sztuki), w oleju lub ze słonej zalewy8-10 suszonych śliwek nie wędzonych1/3 szklanki orzechów włoskich1 cebulka szalotka (lub 1/4 zwykłej) - podsmażona 2 łyżeczki listków tymianku (lub 1/3 łyżeczki suszonego)około 70 ml oleju lnianego tłoczonego na zimno ( aromatyzuję tymiankiem i skórką mandarynki) 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1 łyżka octu jabłkowegosok z połowy cytrynyŚledzie w oleju wyjąć z zalewy i pokroić na około 2 cm kawałki. Śledzie ze słonej zalewy opłukać pod bieżącą zimną wodą, włożyć do miski, zalać zimną wodą i odstawić na godzinę. Zmienić wodę i pomoczyć jeszcze przez pół godziny. Osuszyć i pokroić.Cebulkę obrać i posiekać w kosteczkę. Śliwki pokroić w kostkę lub na paseczki. Orzechy zrumienić na suchej patelni, posiekać.Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać tymianek, sól (tylko w przypadku śledzi w oleju), świeżo zmielony pieprz, zalać olejem lnianym opcjonalnie dodać łyżke octu jabłkowego i wymieszać. Układać w słoiczku przeplatając śledzie dodatkami. Zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin.minimum 4 - ale to już wystarczy Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1299 Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) /naprawdę warto/ - zgadza się Waldku - kiedyś wypróbowałam i umieściłam w tegorocznym menu świątecznym Edytowane 23 Grudnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1300 Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Trochę drobiazgów Nauka z tego Forum i dyskusji złotowych, nie wspominając o genialnych kursach w Łazach u Andrzeja Edytowane 24 Marca 2021 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi