Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Muski - Qlinaria

wedzenie ser przetwory sałatki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1199 odpowiedzi w tym temacie

#1141 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7046 postów

Napisano 14 lip 2019 - 16:06

skąd teraz w sprzedaży jeżyny
Portugalia - ja nie mam z tym problemu = kupione w L

#1142 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 685 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 14 lip 2019 - 16:22

ja nie mam z tym problemu

 

Ja też bo nam niedawno L otworzyli :D 

i widziałam na stoiskach bazarowych ale nie pytałam skąd pochodzą 



#1143 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2328 postów

Napisano 16 lip 2019 - 14:42

:) Muski ta zielona nalewka to wyzwanie wcale nie łatwe bo pionierskie... :clap: :clap: :clap:

Pomysłowość, kreatywność i determinacja...tylko powinszować pozostaje... :yes:

Szacun, ukłaniam.... :thumbsup:



#1144 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7046 postów

Napisano 23 lip 2019 - 11:19

Pokończyły sie pasztety -  rozmrożony boczek daniela , boczek wieprzowy , kurczak cały i 2 ćwiartki - tak po 1/3  - wątróbka z indyka ( co by tych różnych gatunków było jak najwięcej ) 

Tym razem mielone na 4mm i 2,5 mm .

Decyzją Małgo - 1/2 tzw zwykły a 1/2  tzw zwykły + 7% żurawiny 

Załączony plik  IMG_20190715_184746.jpg   61,64 KB   3 Ilość pobrań


Użytkownik Muski edytował ten post 23 lip 2019 - 19:45


#1145 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 478 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 26 lip 2019 - 18:30

Ta sałatka do mnie przemawia.. Boska!

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#1146 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7046 postów

Napisano 26 lip 2019 - 19:16

Ta sałatka do mnie przemawia.. Boska!

Tak  a może inny wariant ?

Załączony plik  IMG_20190714_150557.jpg   86,76 KB   5 Ilość pobrań

albo ta ?

Załączony plik  IMG_20190720_153317.jpg   101,23 KB   5 Ilość pobrań



#1147 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 lip 2019 - 19:29

Kalafiorek mniamniusi :laugh:



#1148 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 478 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 26 lip 2019 - 20:12

Biere wszystkie, a przed chwilą pochłonełam taką. Ziemniaki z obiadu, pstrąg wędzony, cebulka, oliwki, sól, pieprz, oliwa i sok z cytryny. Kapary by jeszcze pasowały ale się zużyły494b1e253f70a5e94adc2f4d4c0d1db5.jpg

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#1149 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7046 postów

Napisano 11 sie 2019 - 14:55

Trochę drepczę
Załączony plik  IMG_20190810_194227.jpg   61,45 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20190810_194232.jpg   65,85 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20190810_195549.jpg   37,16 KB   3 Ilość pobrań

#1150 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 478 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 11 sie 2019 - 15:28

Trochę drepczę
attachicon.gif IMG_20190810_194227.jpgattachicon.gif IMG_20190810_194232.jpgattachicon.gif IMG_20190810_195549.jpg

Super :D

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#1151 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1281 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 11 sie 2019 - 15:35

Trochę drepczę

 

Apetyczny.



#1152 krystian252

krystian252

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 338 postów
  • MiejscowośćZgierz

Napisano 11 sie 2019 - 16:39

Trochę drepczę
attachicon.gif IMG_20190810_194227.jpgattachicon.gif IMG_20190810_194232.jpgattachicon.gif IMG_20190810_195549.jpg


Gdzie znajdę u Ciebie Walduś opis produkcji tak zacnego bialego sera

#1153 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7046 postów

Napisano 11 sie 2019 - 16:53

Gdzie znajdę
https://wedlinydomow...naria/?p=528698

#1154 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2328 postów

Napisano 11 sie 2019 - 17:01

Trochę drepczę

:) Muski, ważne, że nie w miejscu.... :thumbsup:

Jakieś takie "sukulentowate" optycznie...mi się kojarzą... ;)

...wielopłaszczyznowość wydatna, godna Autora... :thumbsup: :laugh: :laugh: :laugh:



#1155 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6556 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 11 sie 2019 - 18:06

Trochę drepczę

 

Ja też drepcze Waldku, ale takiego serka nie jestem w stanie wydreptać  :clap:



#1156 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7046 postów

Napisano 09 wrz 2019 - 13:00

Sery Łomnickie - krowie , owcze i kozie -polecam 

 

Załączony plik  sery łomnickie2.jpg   64,3 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  sery łomnickie1.jpg   71,07 KB   8 Ilość pobrań

Z bzem czarnym - i kozieradką - rewelacja 

kabanki ze starych zapasów 

dodatek do win ;)

 



#1157 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1929 postów

Napisano 09 wrz 2019 - 19:39

Sery Łomnickie - krowie , owcze i kozie -polecam

Wybrałabym tylko krowie :) reszta pewnie smaczna, ale nie mogę się do owczych i kozich przekonać :(



#1158 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7046 postów

Napisano 24 wrz 2019 - 17:13

Troche warzyw z grilla, jakaś sałatka , grillowane pieczarki ze szpinakiem, pomidorem i serem 

Załączony plik  IMG_20190922_152202.jpg   100,07 KB   5 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_20190922_152204.jpg   113,71 KB   5 Ilość pobrań

trochę pieczonego batata

Załączony plik  IMG_20190922_152208.jpg   114,86 KB   5 Ilość pobrań

 falbanki z indyka 

Załączony plik  IMG_20190922_152213.jpg   112,28 KB   4 Ilość pobrań



#1159 ReniaS

ReniaS

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 46 postów
  • MiejscowośćJanikowo

Napisano 24 wrz 2019 - 20:04

:clap: Aż ślinka leci :tongue:  :D , kolorowo i apetycznie  :thumbsup:.

Też robiłam kiedyś podobne  falbanki, ale z kurczaka - znikały jako pierwsze :)



#1160 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2328 postów

Napisano 24 wrz 2019 - 21:36

:) Muski zgłodniał....po 09 wrz...po pierwszy raz....że apetyczne prezentacje... to wiem...

nieśmiertelną łyżką oliwną zamięszał i pozyskał....

to jest to....

mało kto wie, że pewne rzeczy to ma się nie "we krwi" tylko... "po prostu"... :yes: :clap:  :thumbsup:

kolores zachęca ......obezwładniająco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...Trenerze :D

 

 

 

 

 

 

PS ...........zastanawiam się co znaczy "Treneż" :thumbsup:


Użytkownik ziezielony edytował ten post 24 wrz 2019 - 21:37






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzenie, ser, przetwory, sałatki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych