Grzewlod Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1501 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 (edytowane) No myślę jak nic Waldemar Muski się pochorował. Nie ma czasu na zabawę . W ramach treningu , skręcić to skręcić ale co zrobić? Pytasz się co zrobić . No jak co dobre wrażenie. Wrażenie e..... , trening się przyda dojdzie jeszcze kilka kilo jedynki z dzika i koziołka, będziemy na biegu myśleć . Chudo to wygląda . niech się inni wykażą Edytowane 9 Sierpnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1502 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 (edytowane) skręcić to skręcić ale co zrobić? Hmmm, .....czyżby kolejna zagadka ? A jakie smakołyki się kończą? ....."sznurówki"? Edytowane 9 Sierpnia 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1503 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 (edytowane) Muski Grzewlod a co Wy spania po nocy nie macie . Faktem młodsi to jakoś radę dajecie. Powodzenia. Ukłaniam. Idę Edytowane 9 Sierpnia 2022 przez Maciekzbrzegu Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1504 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Muski Grzewlod a co Wy spania po nocy nie macieJakie spanie szkoda życia i tak jest krótkie ., pozdrawiamy na nocne sznurówki zapraszamy. "sznurówki"Masz nosa , sznurówki gotowe nawet jedną mocniejszą zrobiliśmy "gumisiowa" Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1505 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Koniec wędzenia, teraz pieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1506 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1507 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 No ładne " sznurowki" jak to Renia określą, a resztę już zjadleś? , ciekawy skład WP, koziołek, sarenka, daniel, dzik . Następnym razem chyba będzie z cukinii Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1508 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 a resztę już zjadleś? Nie dałbym rady , pozostałe wisiały w wędzidełku. Następnym razem chyba będzie z cukinii Tylko w dzień przy piwie bezalkoholowym zaprosimy Maćka i wtedy będzie się działo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1509 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 . Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1510 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) Urodzaj cukinii -i powstała salatkaCukinia, ogórek papryka, cebulą, seler naciowy marchew.Marchew obrana, wszystkie pozostałe warzywa umyte /cukinia młoda usunięte pestki/ zszatkowane na grubych plasterkach, przesypane solą /2%/ warzyw.U mnie byłocukinia czysta/bez pestek nie obierana/ - 2,4 kgogórki - 2 kgpapryka oczyszczona - 1,8 kgcebula- 1,4 kgmarchew 1,7 kgseler naciowy 2 spore Przemieszane z solą /przesypuję warstwami/ postało tak ok 2,5 h - zlałem sok - sporo puściły.Marynata do tej ilości 1l octu i 1 kg cukruocet /cukier 1:0,75 kg Dałem 1;1 i chyba troche za słodka /Małgo natomiast odpowiada/czosnek 2/3 ząbki/1kg warzyw pokrojony ząbek w poprzek z łupiną kolendra 0,5% do ilości cukru lub octugorczyca 1.4% do ilości cukru lub octulistek laurowy i ziele angielskie po - 5 szt /litr octuZagotowana ok 5 min , rozpuszczony cukier Wyjmuję czosnek i listki , gorącą zalewą zalewam warzywa /po zlaniu soku/Dość dokładnie mieszam /ma początku łopatką /gorące/ a za chwilę ręcznie.Zostawiam na 5-8 h czasami przemieszam i ucisnę by marynata wszędzie dotarła.Ułożyć ciasno w słoikach dolać marynaty / zawsze zostaje/pasteryzacja 80 st - 10 min i gotoweWyszło 13 słoików różnych tak od 0,7- 0,5 l Edytowane 6 Września 2022 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1511 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) Skorygowałem przepis o ilość cukru zmniejszyłem - ten wprawdzie odpowiada Małgo ale odrobinę za słodka Edytowane 16 Lipca 2023 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1512 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Pasztet pieczony powinien być smaczny nawet bez mięsa:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1513 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Pasztet pieczony powinien być smaczny nawet bez mięsa:-) I masz rację , u nas znikł Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1514 Opublikowano 15 Października 2022 Męskie co nieco do Okowity Twonka Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #1515 Opublikowano 15 Października 2022 Męskie co nieco Same znajome pyszności , widzę mojego Azjatyckiego faworyta mniam mniam. do Okowity Twonka Jaka jest w smaku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1516 Opublikowano 15 Października 2022 Jaka jest w smaku ? Sprawdzę czy mam jeszcze Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #1517 Opublikowano 16 Października 2022 Piękne serki. Pomarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #1518 Opublikowano 19 Października 2022 Muski, zdjęcie z postu 1516Co jest między "godziną 1800 a 2100"??? Na talerzyczku.....Jakieś to "uadne", dziwnie wabliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1519 Opublikowano 19 Października 2022 dziwnie wabliwe... No tak Prawdziwy koneser nie pyta nawet o ryżankę tylko od razu o kiełbasę węgierską -słonina pokrojona w kosteczkę otoczona drobno zmieloną wołowinką I , podfermentowana i podsuszona , odpoczywająca w vacum pół roku........zniknęła równie szybko jak ryżanka w stylu orientalnym [Dodano: 19 paź 2022 - 21:33]Ok , na sugestię SiBa Załączam plik ze ściągawką bakterii wraz ze źródłem pochodzenia Bakterie podstawowe.pdf Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #1520 Opublikowano 19 Października 2022 (nie)spodziewane... "coś" :)Piękne....Konsumpcyja... Zacną...Jakie środowisko...takie maniery...Gratki Waldziu, zaraz wbijam w kiełbasowe Klimatki...Do(sz)czekać się nie mogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #1521 Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) Gdzie znajdę przepis na śledziki wg Małgo ?Życzysz i masz 200 g filetów śledzi (3-4 sztuki), w oleju lub ze słonej zalewy8-10 suszonych śliwek nie wędzonych1/3 szklanki orzechów włoskich1 cebulka szalotka (lub 1/4 zwykłej)2 łyżeczki listków tymianku (lub 1/3 łyżeczki suszonego)około 70 ml oleju lnianego tłoczonego na zimno ( aromatyzuję tymiankiem i skórką mandarynki) 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1 łyżka octu jabłkowegoŚledzie w oleju wyjąć z zalewy i pokroić na około 2 cm kawałki. Śledzie ze słonej zalewy opłukać pod bieżącą zimną wodą, włożyć do miski, zalać zimną wodą i odstawić na godzinę. Zmienić wodę i pomoczyć jeszcze przez pół godziny. Osuszyć i pokroić.Cebulkę obrać i posiekać w kosteczkę. Śliwki pokroić w kostkę lub na paseczki. Orzechy zrumienić na suchej patelni, posiekać.Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać tymianek, sól (tylko w przypadku śledzi w oleju), świeżo zmielony pieprz, zalać olejem lnianym opcjonalnie dodać łyżke octu jabłkowego i wymieszać. Układać w słoiczku przeplatając śledzie dodatkami. Zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Można skrapiać sokiem z cytryny.Mam zamiar zrobić ten przepis pytanie jak użyje podwójnej ilości śledzi to resztę z przepisu dodaje podwójnie, nie będzie za dużo? Edytowane 30 Października 2022 przez misiu36100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1522 Opublikowano 30 Października 2022 nie będzie za dużo? Nie nie będzie , ale zawsze możesz dać kilka mniej śliwek i orzechów 0,5 szklanki zamiast 2/3 (przy podwójnej porcji. Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #1523 Opublikowano 30 Października 2022 "Nie nie będzie ," To nie będzie ten przepis. Znaj proporcje mocium Panie.-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1524 Opublikowano 30 Października 2022 To nie będzie ten przepis Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1525 Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) Skończyły się filety z indyka....Prośba córek to więcej niż rozkaz Edytowane 30 Października 2022 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi