Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Muski - Qlinaria

wedzenie ser przetwory sałatki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1230 odpowiedzi w tym temacie

#1201 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 19 paź 2019 - 05:54

Troche dobroci na śniadanko...

Załączony plik  IMG_20191006_085137.jpg   81,88 KB   6 Ilość pobrań

Kiełbaska i ser żółty - od Braci Wędzarników - dzieki :thumbsup:



#1202 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 503 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 20 paź 2019 - 06:31

Ależ tu cudownie!

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#1203 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 20 paź 2019 - 11:49

Kawałek mieska SV - 58 st 2,5 h

Załączony plik  IMG_20191006_150008.jpg   95,14 KB   7 Ilość pobrań

a że grupa technologiczna każdy wie jakie i z czego ;)

 


[Dodano: 20 paź 2019 - 12:49]

Czy ktoś wie dlaczego są te pęknięcia ? dość długo do tego dochodziłem  :D



#1204 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 503 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 20 paź 2019 - 12:18

Kawałek mieska SV - 58 st 2,5 h
attachicon.gif IMG_20191006_150008.jpg
a że grupa technologiczna każdy wie jakie i z czego ;)

[Dodano: 20 paź 2019 - 12:49]

Czy ktoś wie dlaczego są te pęknięcia ? dość długo do tego dochodziłem :D

Błona tam była i stąd pęknięcie?

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#1205 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 20 paź 2019 - 12:27

Błona tam była i stąd pęknięcie?
Nie - chodzi o te wśródmięśniowe

#1206 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11449 postów

Napisano 20 paź 2019 - 13:39

Nie - chodzi o te wśródmięśniowe

Może za duże ciśnienie przy nastrzyku lub za duży nastrzyk, a może była nastrzyknięta i zamrożona a może źle parzona a  może szok termiczny choć tu mają tendencje do pękania zewnętrznego co też zaliczyłeś.Wybór należy do Ciebie, ale stawiam na to pierwsze albo na ostatnie. :)


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 20 paź 2019 - 13:40


#1207 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2358 postów

Napisano 20 paź 2019 - 18:48

:) krojenie?

#1208 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 25 paź 2019 - 09:48

Są dziczki i dziczki
Załączony plik  dziczek_Wldka.jpg   98,62 KB   4 Ilość pobrań


Użytkownik EAnna edytował ten post 25 paź 2019 - 20:05


#1209 Maniek96

Maniek96

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 592 postów
  • MiejscowośćGniezno

Napisano 25 paź 2019 - 11:34

Normalnie brak słów :facepalm: :clap: :thumbsup:



#1210 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1587 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 25 paź 2019 - 11:44

Tyyyyle dobroci :thumbsup: :clap:



#1211 Gwayi

Gwayi

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 81 postów
  • MiejscowośćSiedlce

Napisano 25 paź 2019 - 12:41


Czy ktoś wie dlaczego są te pęknięcia ? dość długo do tego dochodziłem  :D

Pęknięcia te mogą być spowodowane tym, że do dzika ktoś strzelał z RPG7 i to mogło spowodować powstanie nadciśnienia 

idiopatycznego i wzrostu ciśnienia osmotycznego krwi.

Nie ma się czym przejmować, to problem dzika.



#1212 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 25 paź 2019 - 15:48

Nie ma się czym przejmować
Nie przejmuję się , zrobiłem błąd wkładając mieso z temperatury pokojowej do -25 st zamiast najpierw  schłodzić  w lodówce :facepalm: 

#1213 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5207 postów

Napisano 25 paź 2019 - 17:37

Trochę przyduże to szczęście  :rolleyes:



#1214 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 25 paź 2019 - 17:59

przyduże
:yes: loszka ok 110 kg - jak się nie ma co się lubi :facepalm: 

#1215 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4145 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 25 paź 2019 - 18:07

Są dziczki i dziczki

Dobroci dużo i prawdopodobnie zapasu energetycznego i ekologicznego - dużo.

O pracy nie wspominając.



#1216 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2358 postów

Napisano 25 paź 2019 - 18:07

:) Toś się Muski doczekał...na jej niedoczekanie... :D

#1217 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11449 postów

Napisano 25 paź 2019 - 18:09

loszka ok 110 kg - jak się nie ma co się lubi  

A proponowałem mięsko z takiej 50 kg.Obawiam się ,że to nie będzie dobry towar.Kiedyś miałem taką ok.100 kg i nie byłem z niej zadowolony.Najlepsze moim zdaniem to takie 50-60 kg 



#1218 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 25 paź 2019 - 18:22

zapasu energetycznego i ekologicznego - dużo.

:thumbsup: Dokładnie tak , Grzegorz robi smalczyk , Flinston słoninkę , Ja potrzebuję ok kilograma wędzonej topliwej słoniny - i po kłopocie .

A ,że moja połówka  :facepalm:   uzysk=50% /2 to dwadzieścia kilko kilogramów 

 

Arku - Nie jest źle , .  :D


[Dodano: 25 paź 2019 - 19:22]

Toś się Muski doczekał..
Posłuchałem Ciebie  :D  :thumbsup: 

Użytkownik Muski edytował ten post 25 paź 2019 - 18:20


#1219 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12692 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 25 paź 2019 - 18:31

Są dziczki i dziczki

 

 

Waldku ... ten dziczek to Ciebie przerósł . :facepalm: ;) 


Użytkownik andrzej k edytował ten post 25 paź 2019 - 18:35


#1220 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7176 postów

Napisano 25 paź 2019 - 19:18

ten dziczek to Ciebie przerósł .
Nie :D  nie :facepalm:  tylko trochę na wyciągu :D  :thumbsup:  foto od dziczka ;) dla efektu, ale nauki w ŁAZACH na kursach BAARDZO pomagają :D  4 godziny do klasyfikacji mieska 2 osoby na spoko :D 
[Dodano: 25 paź 2019 - 20:18]

mięsko z takiej 50 kg

:D  :thumbsup:

Załączony plik  45440DD0-99B0-4CCF-9B30-721E2A6AD16D.png   1,12 MB   5 Ilość pobrań







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzenie, ser, przetwory, sałatki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych