Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Muski - Qlinaria

wedzenie ser przetwory sałatki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1230 odpowiedzi w tym temacie

#1221 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12685 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 25 paź 2019 - 19:33

, ale nauki w ŁAZACH na kursach BAARDZO pomagają

 

Waldku ... nawet przez myśl mi nie przeszło że może być inaczej . 

 

 Tak na zdjęciu  widać ,  że dziczka się trochę boisz .  :)   Pracujesz trochę na odległość  .... wiem , wiem ..  trochę tremy jest  . :facepalm:

 

:thumbsup: :clap: :clap:  

 

Pozdrawiam



#1222 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9389 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 paź 2019 - 20:06

Są dziczki i dziczki

Ogromna sztuka  :thumbsup: 

A jak oceniasz mięso?

Czy była mocno otłuszczona? 



#1223 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5202 postów

Napisano 25 paź 2019 - 20:08

Gdybyś mieszkał bliżej :rolleyes:



#1224 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7161 postów

Napisano 25 paź 2019 - 20:24

Gdybyś mieszkał bliżej
No niestety  :facepalm: 
[Dodano: 25 paź 2019 - 21:24]

A jak oceniasz mięso? Czy była mocno otłuszczona?
Słonina biała delikatna od 2-3 cm, Sadła niezbyt dużo - sam byłam zaskoczony, Mięso ładnie pachnie , żebra delikatne cienkie , kolor prawie identyczny jak sztuki 60 kg .  

#1225 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9389 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 paź 2019 - 21:17

Słonina biała delikatna od 2-3 cm,

Tę grubszą koniecznie uwędź na zimno. Sprawdza się później  zarówno do chleba jak i dodatek do różnych potraw.

Polecam zarówno klasycznie soloną jak i w przyprawach.



#1226 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7161 postów

Napisano 25 paź 2019 - 21:26

koniecznie uwędź na zimno
Dzieki - to dobry pomysł

#1227 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9389 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 paź 2019 - 21:33

Dzieki - to dobry pomysł

Możesz słoninę wrzucić do soli w obfitości  nawet na (zimowy) kwartał. W wolnym czasie płaty słoniny wypłucz z soli, ew. odmocz z nadmiaru, posyp przyprawami i wędź do uzyskania lekko złotego koloru. W czasie wędzenia możesz oddawać się innym przyjemnościom: winko, warka strong + dobra książka.

(dzisiaj jestem w nastroju, bo uwędziłam kabanosy z dzika :D )



#1228 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7161 postów

Napisano 27 paź 2019 - 07:23

Na życzenie Przyjaciółki pasztet z dzika z żurawiną - pikantny :D

Załączony plik  IMG_20191026_181559.jpg   93,83 KB   7 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_20191026_193322.jpg   109,73 KB   7 Ilość pobrań

Ugotowane kości z dzika - i obrane z mięska , trochę boczki dzikiego , 15 % ćwiartek z kurczaka, 15% wątróbki z gęsi 



#1229 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6585 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 27 paź 2019 - 21:20

W takiej wersji " dzikiej" jeszcze nie próbowałam.
Mam cichą nadzieję że całość nie idzie do przyjaciółki.;)

Użytkownik @halusia@ edytował ten post 27 paź 2019 - 21:21


#1230 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7161 postów

Napisano 27 paź 2019 - 21:33

Mam cichą nadzieję że całość nie idzie do przyjaciółki.
Oczywiście :thumbsup:  ,spróbujesz - moje są troche inne od Twoich :D . Nie całość nie - ale  :D już się kilka rozeszło - toteż szybko pakowałem :D  :thumbsup: 

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#1231 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6585 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 29 paź 2019 - 19:16

Oczywiście ,spróbujesz - moje są troche inne od Twoich

 

To tym bardziej mam ochotę spróbować  :)







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzenie, ser, przetwory, sałatki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych