Skocz do zawartości

Muski - Qlinaria


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

w czym wedzone
Mam Borniaka 150 ze sterowaniem cyfrowym, zrębki olcha z bukiem  50/50 . Romku - dzięki  :yes:  za uznanie  :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skończyły się filety z indyka....

IMG_20221030_204347.jpg

IMG_20221030_204958.jpg

Prośba córek to więcej niż rozkaz :D:D:D

Kolor ekstra ????

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jagnięcina w pigwie wg książki kucharskiej: Jerozolima 

post-70549-0-22595100-1667666475_thumb.jpg

post-70549-0-76790300-1667666454_thumb.jpg

 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wygląda
Ange - mielone zapiekane w bulionie /taki inny rodzaj gotowania/  zawsze wygląda tak sobie :D - ale smakuje rewelacyjnie . Kłopotem jest wydrążenie pigwy , bo to twardy owoc  ;)  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy np. z ryżem?
Ja surówka , ale był dodatkowo bulgur ;)  . W jagnięcinie nie.

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

na zewnątrz
:yes:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę dłubania będzie

post-70549-0-30576300-1668108500_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

będzie dłubane
Polska surowa, i pójdzie do komory dojrzewać  :D  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Muszę zrobić przyprawę do pierników  :D

Cynamon /kora/-25- 30g

Imbir mielony    -10-12g

Gałka muszkatołowa -5g

Ziele angielskie  -5g

Goździki  -5 g

Kardamon czarny -5g

Kolendra  - 2 g

Anyż -1g

pieprz czarny -1g

pieprz czerwony 1-2 g

 

Trzeba tylko pamiętać by goździki skręcać razem z gałką, pieprzem, kolendrą i kardamonem, zielem - bo się lepią do ścianek  ;)

Korę wcześniej też potłuc w moździerzu :D

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.