Skocz do zawartości

Muski - Qlinaria


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

Dodany do warzyw imbir, cytryna i kora cynamonu nadały trochę azjatycki smak  :D

attachicon.gifIMG_20230501_153850.jpg

attachicon.gifIMG_20230501_152116.jpg

i papaja z grilla jako dodatek do kurczaka  :D

attachicon.gifIMG_20230501_153845.jpg

Kurczak wygląda zacnie z nutą Azji w składnikach przypraw :D:clap:

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Czas gonił - to na leniucha  ;)  :facepalm:

post-70549-0-72341800-1685283732_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dłubali, skręcali, dymili ,parzyli......

post-70549-0-85993000-1685525383_thumb.jpg

post-70549-0-94268200-1685525384_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dłubali, skręcali, dymili ,parzyli......

 

 

No i wydłubali, skręcili, zadymili, i sparzyli  ;)

Dobra robota, a i "okoliczności przyrody" niekiepskie  :thumbsup:  :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dłubali, skręcali, dymili ,parzyli......

attachicon.gifIMG_20230531_084120.jpg

No i wygląda ekstra, wyrób pierwsza liga podoba mi się kolorek :thumbsup::D

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Młody uczeń /Olek/ szkoły gastronomicznej pierwszej klasy ,pomagając mi przy rozkładaniu wędliny zaproponował  dekorację,  różyczki  :D

post-70549-0-49435500-1685786251_thumb.jpg 

 Na drugiej zaś motyle /tylko tak by jak deskę odwrócić to można wypatrzyć drugiego lub ćmę  ;) /

post-70549-0-02660400-1685786518_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ilość wskazuje na dużą imprezę

To tylko 2 deski , jeszcze 5 było w chłodni  :cool:  I 3 duże deski dojrzewek , ale to Grześ może pokaże   :D

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Toż to na sam widok

 Było jeszcze 5  desek 2 po 1,2, i 3 po 0,7m , niestety robota  nie zawsze idzie  z foto . 

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Młody uczeń /Olek/ szkoły gastronomicznej pierwszej klasy ,pomagając mi przy rozkładaniu wędliny zaproponował  dekorację,  różyczki  :D

attachicon.gifIMG_20230602_170534.jpg

 Na drugiej zaś motyle /tylko tak by jak deskę odwrócić to można wypatrzyć drugiego lub ćmę  ;) /

Pięknie podane deski, fachową robotę widać z daleka :thumbsup::clap:

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Było jeszcze 5  desek 2 po 1,2, i 3 po 0,7m ,

To musiała być jakaś ważna, spora impreza :D

Takie prezentacje nie tylko pobudzają apetyt ale i inspirują  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.