Muski Posted October 27, 2016 Author Report Share #26 Posted October 27, 2016 Co by SiBów drogich nie zanudzać - Małgo dostarczyła 66 litrów mleczka - 35- Koryciny 31- łoscypki po zlocie robione 1 raz ta mniejsza ilość mleczka na łoscypki - wiem,wiem nierówne ale nauka pozlotowa - Dzieki SiBy Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted October 27, 2016 Report Share #27 Posted October 27, 2016 Muski :clap: najważniejsze, że bakcyl złapany Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 27, 2016 Report Share #28 Posted October 27, 2016 - wiem,wiem nierówne ale nauka pozlotowa Waldku Twoja ambicja nie pozwoli by nauka poszła w '' las'' Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 27, 2016 Report Share #29 Posted October 27, 2016 wiem,wiem nierówne ale nauka pozlotowa Jak już się trochę ogarniesz to ładnie sznureczki obcinaj żeby takie firanki nie wisiały . Jak ich nie będzie to przyjemniej ogląda się serki Na Zlotach jest zupełnie inny klimat niż w domciu .......... zresztą sam wiesz :D Gorąco pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 27, 2016 Author Report Share #30 Posted October 27, 2016 Jak już się trochę ogarniesz to ładnie sznureczki obcinaj żeby takie firanki nie wisiały Dzieki - wszystkie cenne uwagi biorę do serca troche było późno Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted October 27, 2016 Report Share #31 Posted October 27, 2016 To te sery na zlocie nauczyłeś się spreparować? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier Posted October 27, 2016 Report Share #32 Posted October 27, 2016 Cedzaki, fajne... u nas takich liśno szukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 28, 2016 Report Share #33 Posted October 28, 2016 Cedzaki, fajne... u nas takich liśno szukać. Tieru , ja mam podobne albo lepsze . Jak masz ochotę ,to mogę zobaczyć czy jeszcze są w sklepie . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted October 28, 2016 Report Share #34 Posted October 28, 2016 Małgo dostarczyła 66 litrów mleczka CruiSER wyruszył w rejs nieustający Muski 66 l (!!!!!) to podpada pod kategorię.... Serdolnięcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 28, 2016 Author Report Share #35 Posted October 28, 2016 To te sery na zlocie nauczyłeś się spreparować? Łoscypki - Tak - Koryciny robiłem od dawna Cedzaki, fajne... u nas takich liśno szukać. OK - serowar.pl Muski 66 l (!!!!!) to podpada pod kategorię.... Serdolnięcie poprzednio było 50 bez łoscypków strach się bać co będzie dalej................. Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted October 28, 2016 Report Share #36 Posted October 28, 2016 ....Rubikon :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 28, 2016 Author Report Share #37 Posted October 28, 2016 Drogie SiBy - to może nie jest jakieś oryginalne włoskie ciasto do pizzy - ale wg Malgo - najlepsze po bardzo wielu testach ( zapodałem również w poście na pizze Włoską kol. Maxella)ciasto na pizze.doc Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 30, 2016 Author Report Share #38 Posted October 30, 2016 W zasadzie poza jajkami , "jajeczkami" i herbatą - własne wyroby - dzieki inspiracjom SiB i zlotowych -z podziekowaniami Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KURP Posted October 30, 2016 Report Share #39 Posted October 30, 2016 Muski zdolny uczeń z Ciebie Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted October 30, 2016 Report Share #40 Posted October 30, 2016 Kawior też sam robiłeś Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 30, 2016 Report Share #41 Posted October 30, 2016 W zasadzie poza jajkami , "jajeczkami" i herbatą - własne wyroby Muski idziesz w dobrym kierunku :clap: Pozdrowionka ślę . Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 30, 2016 Report Share #42 Posted October 30, 2016 W zasadzie poza jajkami , "jajeczkami" i herbatą - własne wyroby Super efekty nauki zaczerpniętej na zlocie.... oby tak dalej Waldku Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 30, 2016 Author Report Share #43 Posted October 30, 2016 Muski zdolny uczeń z Ciebie Muski idziesz w dobrym kierunku to dobre fluidy Twojego Mistrzostwa efekty nauki zaczerpniętej na zlocie - co by na zlotach było więcej takich nauczycieli Kawior też sam robiłeś Jarku - poza jajkami, "jajeczkami" czyt . kawiorem to zakup Małgo - chlebek tez Małgo Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 2, 2016 Author Report Share #44 Posted November 2, 2016 kabanosiki - pierwsze podeście - jelita "z tuby" Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted November 2, 2016 Report Share #45 Posted November 2, 2016 kabanosiki - pierwsze podeście - jelita "z tuby" Bardzo ładne. ... czy jesteś zadowolony z tych jelit tubowanych Waldku?? Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 2, 2016 Author Report Share #46 Posted November 2, 2016 czy jesteś zadowolony z tych jelit tubowanych rurka plastikowa wchodzi na lejek o średnicy zewnętrznej 12 mm jak masz taki to OK - u mnie niestety w komplecie nadziewarki 15 mm moczenie minimum 12 godzin , trafiły się ze 3 dziurki - ale to chyba niewiele na 30mb >? . Nastepny zakup lejek 12 mm PO zewnętrznej. Twój przepis - przy zmianie ilości niektórych przypraw - kminek 5 g/kg- ale dałem świeżo mielony jałowiec 4g/kg i czarną gorczycę 3g/kg Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 2, 2016 Report Share #47 Posted November 2, 2016 kabanosiki - pierwsze podeście - jelita "z tuby" Muski jak jelita z tuby, to kabanoski jedną ręką robiłeś zapewne Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 2, 2016 Author Report Share #48 Posted November 2, 2016 to kabanoski jedną ręką robiłeś zapewne Zlece wykonanie napędu do nadziewarki Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 7, 2016 Author Report Share #49 Posted November 7, 2016 Karp wędzony( brutto 3kg) -20 godz solanka 10%-obsuszany 3 godz - 60 min suszony 50st +wentylator -90 min 90 st +dym -60 min 80 st+dym - 15 min -100st ... ot tak co by się wprawiac Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 8, 2016 Author Report Share #50 Posted November 8, 2016 Jutro jade po mleczko tylko ne wiem czy 60 czy już 90 zakupić zapewne będzie Korycin i łoscypkopodobne Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts