Guest magdajack Posted November 17, 2016 Report Share #76 Posted November 17, 2016 Madzia szarlotke my serniczek ... co by było wesoło....Mniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted November 17, 2016 Report Share #77 Posted November 17, 2016 A ja tez robilam serniczek ..ale fotki nie posiadam,,, wlasnie moj TZ pozarl ostatni kawalek a byl robiony na yogortach ...taki zrob z tego co masz za duzo w lodowce..ale smak i konsystencja okazala sie wyborna delikatny wilgotny ..beda powtorki https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted November 17, 2016 Report Share #78 Posted November 17, 2016 Mam nadzieje, ze bez rodzynek, to dla mnie ten sernik Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 17, 2016 Author Report Share #79 Posted November 17, 2016 Mam nadzieje, ze bez rodzynek, to dla mnie ten sernik . Bez rodzynek z ricotty Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 25, 2016 Author Report Share #80 Posted November 25, 2016 Zdobyłem trochę daniela - pytanie -czy do pasztetu z daniela musimy dodawać jajka - i czy są w ogóle niezbędne w pasztecie? Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted November 25, 2016 Report Share #81 Posted November 25, 2016 (edited) Bez jajek nie ma co go związać bo mięso jest już obrobione termicznie Chyba że pasztet ma nie być pieczony i do krojenia tylko smarowny, wtedy nie musisz dawać jaj. Tapniete z GT-I9500 Edited November 25, 2016 by roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 25, 2016 Report Share #82 Posted November 25, 2016 (edited) Zdobyłem trochę daniela - pytanie -czy do pasztetu z daniela musimy dodawać jajka - i czy są w ogóle niezbędne w pasztecie? To zależy z czego robimy.Ja kiedyś zrobiłem pasztet o składzie łopatka wp, podgardle, II wołowa, wątroba wp. i zapomniałem dodać jajka .Gdybym nie wiedział to bym chyba nie poznał.Reszta co próbowała nic o tym nie wiedząc nie zgłaszała reklamacji. .Pasztet kroił się w plasterki i nie rozpadał. Edited November 25, 2016 by arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sla100 Posted November 25, 2016 Report Share #83 Posted November 25, 2016 Muski bez jajek sie rozpadnie !!!!! a zeby byl jescze bardziej pulchny to dodaj zame zoltka, a bialka ubij na piane i na samym koncu dodaj delikatnie mieszjac. „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 25, 2016 Report Share #84 Posted November 25, 2016 Muski bez jajek sie rozpadnie !!!!! A robiłeś kiedyś bez jajek.? Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 25, 2016 Author Report Share #85 Posted November 25, 2016 Dzieki - idę dać jajka........ Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sla100 Posted November 25, 2016 Report Share #86 Posted November 25, 2016 No nie robilem ale pisalismy w tym samym czasie wiec nie widzialem twojego posta arkadiuszu. Ja osobiscie raz zamiast 2 dalem jedno jajko bo nie mialem i byl taki bardzo kruszacy sie. Moze to zalezy jaki jest proces obrobki jaka receptura nie wiem arkadiuszu „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 25, 2016 Report Share #87 Posted November 25, 2016 Moze to zalezy jaki jest proces obrobki jaka receptura nie wiem arkadiuszu Zależy od składu, ale jak ma jajka to czemu pyta.Oczywiście dawać.U mnie to był przypadek no może raczej skleroza. .Obudziłem sie dopiero jak już zapiekłem. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sla100 Posted November 25, 2016 Report Share #88 Posted November 25, 2016 Kiedys zapomialem jajek do mielonych dac jajek no to wiecie co sie stalo ...... Mialem przecier pomidorowy to na bologniese przerobilem szybko i tez nikt sie nie skumal „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 25, 2016 Author Report Share #89 Posted November 25, 2016 Arku -mam 150 m od domu sklep - zawsze dawałem - ale wiesz co 2 głowy to nie jedna. A na forum w takiej sytuacji można liczyć - i dzięki Wam za to Mialem przecier pomidorowy to na bologniese przerobilem szybko i tez nikt sie nie skumal Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 26, 2016 Report Share #90 Posted November 26, 2016 Arku -mam 150 m od domu sklep - zawsze dawałem - Ja jak widzisz raz nie dałem i też był dobry.Na szkole też nie dawaliście i się nie rozpadał. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 26, 2016 Author Report Share #91 Posted November 26, 2016 Jedna masa - na próbę ; bez jaj, z wątróbką w kosteczke, i- musi jeszcze ostygnąć czysty już ostygł Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 26, 2016 Author Report Share #92 Posted November 26, 2016 Troche inna potrawa ? Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted November 26, 2016 Report Share #93 Posted November 26, 2016 Pasztet bajka! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 26, 2016 Author Report Share #94 Posted November 26, 2016 Pasztet bajka! efekt domina - kursu dziczyzny a smak mięsko z daniela , 2 koguty zagrodowe młode (po 2 kg) , boczuś Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted November 26, 2016 Report Share #95 Posted November 26, 2016 (edited) Super!!! Edited November 26, 2016 by karolszymczak W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted November 26, 2016 Report Share #96 Posted November 26, 2016 Aleś kolego smaka narobił Dobrze, że leberkę mam zrobioną... zawsze to jakiś zamiennik A co to za rybka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 27, 2016 Author Report Share #97 Posted November 27, 2016 (edited) Żabnica - z purre z kalafiora (koniecznie podsmażonego na masełku)........... Edited August 25, 2017 by Muski Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted November 27, 2016 Report Share #98 Posted November 27, 2016 A skąd wziąłeś żabnicę ? Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 27, 2016 Author Report Share #99 Posted November 27, 2016 A skąd wziąłeś żabnicę ? Makro Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted November 27, 2016 Report Share #100 Posted November 27, 2016 Bez Jaj to raczej Pasztet'ta Łakność budząca prezentacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts