Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Dodawanie jałowca podczas wędzenia


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#21 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • **VIP**
  • 2988 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 03 gru 2017 - 18:24


Jałowiec to może i jeszcze, reszta? raczej nie,raczej swąd spalenizny, podgrzej sobie zioła na patelni tak do zwęglenia jak zaczną dymić i bedziesz miał odpowiedź.

Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 03 gru 2017 - 18:25


#22 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 03 gru 2017 - 18:43

Czy dodawanie świeżo zmielonych ziół /
Moim zdaniem pomaga tyle co ,,umarłemu kadzidło ,, :D  

#23 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 03 gru 2017 - 18:46

Moim zdaniem pomaga tyle co ,,umarłemu kadzidło ,,

 

Też tak uważam. 


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 03 gru 2017 - 18:46


#24 pablos83

pablos83

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 110 postów
  • Miejscowośćniewielka

Napisano 04 gru 2017 - 14:04

Ok, więc temat wyjaśniony :) Dziękuję za odpowiedzi :)



#25 DZIADEK

DZIADEK

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 5926 postów
  • Miejscowośćx

Napisano 04 gru 2017 - 16:51

Być może da, ale tylko przy wędlinach podpiekanych.-----bez parzenia.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#26 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7771 postów

Napisano 04 gru 2017 - 17:22

Jałowiec to może i jeszcze
Za młodych lat jak bardziej pilnowałem dymu jak kiełbas - zawsze na godzinkę przed końcem dokładałem do żaru gałązki jałowca - zapach oczywiście pozostawał - Kiełbasy były podpiekane - nie parzone. Przy grillowaniu aromat rozmarynu wrzuconego na wegle zwykle jest wyczuwalny




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych