Maxell Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Przy galopujących cenach masła, może część z zamieszczonych w załączonym opracowaniu informacji, pozwoli Wam na zrobienie w domu dobrego i zdrowego masła. Źródło: Zbiory prywatneDla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Masło robię od dawna,z tym,że śmietanę ubijam w butelce po wodzie mineralnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Grudnia 2017 A ja mikserem traktuje śmietanę .Ważne żeby dobrze wypłukać masło z maślanki,zeby nie miało kwaśnego posmaku. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Kwaśnego? U mnie zawsze jest słodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Grudnia 2017 OO a ja wlasnie dzis robilam Beato ile wychodzi ci masla z jakiej ilosci smimetany? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Smietanę kupuję na targu .-robię z trzech słoiczków półlitrowych ,ale ile z tego wychodzi masła ??-nie pamiętam...Teraz już się boję kupować ,bo ostatnio masło wyszło takie trochę gorzkawe [krówki już nie jedzą zielonej trawki] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Grudnia 2017 ja mam kupna smietane ze sklepu 40% z pol litra dzis mi wyszlo 206 g dokladnie i 200 ml maslanki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 5 Grudnia 2017 smietane ze sklepu 40% z pol litra dzis mi wyszlo 206 g dokladnie i 200 ml maslanki Powinno wyjść 244g masła 82%.38g masła pozostało w maślance.Przeczytaj w tytułowym opracowaniu tego wątku o optymalnych warunkach zmaślania w aspekcie uzysku masła.Chociaż maślanka z 19% tłuszczu to jest niewątpliwie rarytas Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Grudnia 2017 ja mam kupna smietane ze sklepu 40% z pol litra dzis mi wyszlo 206 g dokladnie i 200 ml maslankiCzy używacie Kenwooda Majora do wyrobu masła Jeżeli tak to na jakich obrotach i jak długo ubijacie Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) @EAnna, napewno w kartonie zostalo jeszcze troche smietany , troszke sie wychlapalo Maslanka zostanie uzyta do chleba albo do jakiegos wyrobu cukierniczego .Teraz zrobie kolejna probe ze smietana taka z poczatku przydatnosci do spozycia i porownam ile wyjdzieJa ubijam najpierw na dosc wolnych obrotach 4-5 gdy zaczyna sie ubijac daje tak 8-9, gdy juz sie przebije i zaczyna sie pojawiac maslanka znow zmniejszam obroty zeby nie chlapalo.Mam electroluxa, skala obrotow od 1-10. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.