Maxell Posted December 5, 2017 Report Share #1 Posted December 5, 2017 Przy galopujących cenach masła, może część z zamieszczonych w załączonym opracowaniu informacji, pozwoli Wam na zrobienie w domu dobrego i zdrowego masła. Źródło: Zbiory prywatneDla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/ Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted December 5, 2017 Report Share #2 Posted December 5, 2017 Masło robię od dawna,z tym,że śmietanę ubijam w butelce po wodzie mineralnej Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578491 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted December 5, 2017 Report Share #3 Posted December 5, 2017 A ja mikserem traktuje śmietanę .Ważne żeby dobrze wypłukać masło z maślanki,zeby nie miało kwaśnego posmaku. Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578495 Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted December 5, 2017 Report Share #4 Posted December 5, 2017 Kwaśnego? U mnie zawsze jest słodka Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578496 Share on other sites More sharing options...
electra Posted December 5, 2017 Report Share #5 Posted December 5, 2017 OO a ja wlasnie dzis robilam Beato ile wychodzi ci masla z jakiej ilosci smimetany? Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578508 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted December 5, 2017 Report Share #6 Posted December 5, 2017 Smietanę kupuję na targu .-robię z trzech słoiczków półlitrowych ,ale ile z tego wychodzi masła ??-nie pamiętam...Teraz już się boję kupować ,bo ostatnio masło wyszło takie trochę gorzkawe [krówki już nie jedzą zielonej trawki] Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578519 Share on other sites More sharing options...
electra Posted December 5, 2017 Report Share #7 Posted December 5, 2017 ja mam kupna smietane ze sklepu 40% z pol litra dzis mi wyszlo 206 g dokladnie i 200 ml maslanki Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578524 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted December 5, 2017 Report Share #8 Posted December 5, 2017 smietane ze sklepu 40% z pol litra dzis mi wyszlo 206 g dokladnie i 200 ml maslanki Powinno wyjść 244g masła 82%.38g masła pozostało w maślance.Przeczytaj w tytułowym opracowaniu tego wątku o optymalnych warunkach zmaślania w aspekcie uzysku masła.Chociaż maślanka z 19% tłuszczu to jest niewątpliwie rarytas Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578528 Share on other sites More sharing options...
Sound Posted December 5, 2017 Report Share #9 Posted December 5, 2017 ja mam kupna smietane ze sklepu 40% z pol litra dzis mi wyszlo 206 g dokladnie i 200 ml maslankiCzy używacie Kenwooda Majora do wyrobu masła Jeżeli tak to na jakich obrotach i jak długo ubijacie Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578529 Share on other sites More sharing options...
electra Posted December 5, 2017 Report Share #10 Posted December 5, 2017 (edited) @EAnna, napewno w kartonie zostalo jeszcze troche smietany , troszke sie wychlapalo Maslanka zostanie uzyta do chleba albo do jakiegos wyrobu cukierniczego .Teraz zrobie kolejna probe ze smietana taka z poczatku przydatnosci do spozycia i porownam ile wyjdzieJa ubijam najpierw na dosc wolnych obrotach 4-5 gdy zaczyna sie ubijac daje tak 8-9, gdy juz sie przebije i zaczyna sie pojawiac maslanka znow zmniejszam obroty zeby nie chlapalo.Mam electroluxa, skala obrotow od 1-10. Edited December 5, 2017 by electra Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14851-rok-1953z-serii-zdobywam-zaw%C3%B3d-jak-zrobi%C4%87-dobre-mas%C5%82o/#findComment-578531 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.