Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Sajmon się zmobilizował


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 sajmon0609

sajmon0609

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 162 postów
  • MiejscowośćBeskidy Cieszynśkie

Napisano 24 gru 2017 - 15:13

Nec bez problemu swego czasu kupowałem w każdym sklepie mięsnym w Czechach - po świętach podjadę po piwo i zapytam o nec.

To popytaj potem mi napiszesz gdzie to podjadę ,jak pojadę po piwo  :D



#22 gluszec

gluszec

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 327 postów
  • MiejscowośćŚląsk Cieszyński

Napisano 29 sty 2018 - 14:41

Zgodnie z obietnicą - nec bez problemu można nadal kupić w Czeskim Cieszynie w sklepie mięsnym na rynku - cena 63 korony czeskie za 1kg.

Piwo Staropramen w Tesco dziś w promocji po 8.90Kc za 0,5 litra.



#23 sajmon0609

sajmon0609

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 162 postów
  • MiejscowośćBeskidy Cieszynśkie

Napisano 29 sty 2018 - 18:39

Zgodnie z obietnicą - nec bez problemu można nadal kupić w Czeskim Cieszynie w sklepie mięsnym na rynku - cena 63 korony czeskie za 1kg.

Piwo Staropramen w Tesco dziś w promocji po 8.90Kc za 0,5 litra.

To pewnie ten sklep koło myśliwskiego sklepu dzięki za info ,będę w Cieszynie to podejdę.



#24 gluszec

gluszec

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 327 postów
  • MiejscowośćŚląsk Cieszyński

Napisano 29 sty 2018 - 18:45

Tak dokładnie sklep na przeciw Urzędu Miasta  :thumbsup:


Użytkownik gluszec edytował ten post 29 sty 2018 - 18:45


#25 sajmon0609

sajmon0609

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 162 postów
  • MiejscowośćBeskidy Cieszynśkie

Napisano 07 lut 2018 - 21:03

Popełnione wczoraj plus salcefiks  z forumowego przepisu robiłem pierwszy raz ,niestety pękł pewnie przedobrzyłem z wkładem o jedna łyżkę  ;) Boczek solony na sucho ,szyneczka jako na próbę zamówiona z tłuszczem i skorą w handlu praktycznie tylko na zamówienie ,reszta standardowo zrazówka  plus baleron. To na tyle w lutym. :yes:

Załączone pliki



#26 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 07 lut 2018 - 22:11

Malujesz , czy wędzisz tradycyjnie , bo jakieś nieokopcone - nie wiem czy to smaczne bez sadzy. :laugh: ;)

Ślicznie dymione i mięso ładnie "przygotowane" :thumbsup: 



#27 sajmon0609

sajmon0609

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 162 postów
  • MiejscowośćBeskidy Cieszynśkie

Napisano 08 lut 2018 - 19:41

Malujesz , czy wędzisz tradycyjnie , bo jakieś nieokopcone - nie wiem czy to smaczne bez sadzy. :laugh: ;)

Ślicznie dymione i mięso ładnie "przygotowane" :thumbsup:

Maluje binio1111 :D podaje przepis ,trochę lakierobejcy ,olej jadalny chyba że ciemniejsza to olej 10w40 na koniec  lakier żeby się świeciło :thumbsup:



#28 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 08 lut 2018 - 20:22

Ja dla połysku daję lakier do włosów :laugh: ;) :thumbsup:



#29 miko36

miko36

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • MiejscowośćChybie

Napisano 09 lut 2018 - 06:44

Piękne wyroby. Pozdrawiam



#30 sajmon0609

sajmon0609

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 162 postów
  • MiejscowośćBeskidy Cieszynśkie

Napisano 26 mar 2019 - 21:48

Jako że więcej daje na facebooka niż tu ,popełniłem szynkową z przepisu Kostka, bez mieszałki 16 kg nawet bym nie próbował zrobić bo  musiał bym iść na rentę, i tak by mi nie dali bo mogę mieszać nogami przecież, ale nie wytrzymałem żeby ostygła i musiałem spróbować kiełbaska z szynki czy krakowska czy szynkowa to jest jednak smak.Zrobiłem wędzoną parzoną i parzoną bez wędzenia oby dwie smaczne . 

Załączone pliki



#31 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1206 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 mar 2019 - 07:30

 Bardzo ładna w przekroju. :clap: :clap:



#32 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 927 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 28 mar 2019 - 18:05

Bardzo ładna, profeska.



#33 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2218 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 29 mar 2019 - 07:26

:clap: :clap:



#34 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 29 mar 2019 - 19:11

:) ... spoko kiełba Sajmon, Kostka przepis/recept jest dogmatycznym  :thumbsup:  :yes:  :D ... tylko dlaczemu one taki krótkawe te batoniki?

16 kg ciężko mieszać, ja dzielę to na 2 i jest bezproblemowo... :thumbsup:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#35 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2418 postów

Napisano 30 mar 2019 - 11:29

popełniłem szynkową
Superowa :thumbsup: 

Kostka przepis/recept jest dogmatycznym 
Dzieki :) 




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych