kup suszone i zalej woda a pozniej rozgotuj i zmiksuj.

Napisano 19 gru 2017 - 19:14
kup suszone i zalej woda a pozniej rozgotuj i zmiksuj.
Napisano 19 gru 2017 - 19:17
tego nie robiłem - nie mam z brzoskwini - a może śliwka ?, qrcze nie widzę w sprzedaży indyków - tylko indyczki do 3.5 kg - a szukam takiego 5-6 kg - gęsi takie widziałem...........
Wedlog mnie sliwka bardziej pasuje do kaczki , zamiast brzoskwini moze byc morela , jak nie masz dzemu kup suszone i zalej woda a pozniej rozgotuj i zmiksuj.
Muski, tez tak uwazam , jak Electra. morela moze byc ,sliwka juz mi nie pasuje. To " malowanie" powinno byc wlsnie zlotym dzemem a nie ciemnym.
Mozesz wziac kupny z biedronki, Lowicz wiem ,ze robi taki dzem.
Co do ptrakow, Waldku, to zwykle indyczki sa w sprzedazy. Znawcy twierdza, ze maja delikatniejsze mieso
Napisano 27 gru 2017 - 07:55
Finalnie powstał indyk na podstawie inspiracji Gordona R. - jako dodatek pieczone bataty - w formie frytki jumbo ( du ze) i czerwona kapusta z octem balsamicznym i dzemorem z czarnej porzeczki - taka trochę zmodernizowana czerwona kapusta po skandynawsku. Całokształt - utworzył naprawdę smaczne Świąteczne danie
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych