Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pytanie - dodatki do pieczonego indyka

indyk sałatka surówka

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#21 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7218 postów

Napisano 19 gru 2017 - 19:14

kup suszone i zalej woda a pozniej rozgotuj i zmiksuj.
:thumbsup: 

#22 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5035 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 19 gru 2017 - 19:17

tego nie robiłem - nie mam z brzoskwini - a może śliwka ?, qrcze nie widzę w sprzedaży indyków - tylko indyczki do 3.5 kg - a szukam takiego 5-6 kg - gęsi takie widziałem...........

 

Wedlog mnie sliwka bardziej pasuje do kaczki , zamiast brzoskwini moze byc morela , jak nie masz dzemu kup suszone i zalej woda a pozniej rozgotuj i zmiksuj.
 

 

Muski, tez tak uwazam , jak Electra. morela moze byc ,sliwka juz mi nie pasuje. To " malowanie" powinno byc wlsnie zlotym dzemem a nie ciemnym.

Mozesz wziac kupny z biedronki, Lowicz wiem ,ze robi taki dzem.

 

 Co do ptrakow, Waldku, to zwykle indyczki sa w sprzedazy. Znawcy twierdza, ze maja delikatniejsze mieso  ;)  :D



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#23 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7218 postów

Napisano 27 gru 2017 - 07:55

Finalnie  powstał indyk na podstawie inspiracji Gordona R. - jako dodatek pieczone bataty - w formie frytki jumbo ( du ze) i czerwona kapusta z octem balsamicznym i dzemorem z czarnej porzeczki  - taka trochę zmodernizowana czerwona kapusta po skandynawsku. Całokształt - utworzył naprawdę smaczne Świąteczne danie  :D 







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: indyk, sałatka, surówka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych