Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wykorzystanie resztek wykrajanych z mięsa wołowego


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 Mesch

Mesch

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 414 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 28 gru 2017 - 15:41

Jak gdzieś krwawe to odciąć i na gulasz "letko" ostry z kartoflem, fasolą czy chlebem, albo zupa gulaszowa z chlebem :D

To już jest, i chcą czasami coś nowego. Chwilkę gadałem z chiefem kuchni i było widać zainteresowanie na nachos. w sumie to może jakieś wołowe kiełbaski w baranich osłonkach co można szybki podpiec na grillu



#22 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 28 gru 2017 - 16:37

to moze taco paj?



#23 Mesch

Mesch

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 414 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 28 gru 2017 - 16:48

to moze taco paj?

i będzie coś takiego bardzo prawdopodobnie ;)



#24 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 28 gru 2017 - 22:21

Kielbasa na bbq; moze byc australijski pie na dwa sposoby( jeden mieso zmielone, drugie w kawalkach)



#25 Mesch

Mesch

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 414 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 28 gru 2017 - 22:27

Kielbasa na bbq; moze byc australijski pie na dwa sposoby( jeden mieso zmielone, drugie w kawalkach)

A jakieś przyprawy czy tylko sól?

#26 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 28 gru 2017 - 23:00

Sama sol.Odrobine ostrzej trzeba przyprawic.

 Mozesz tez zrobic kielbase na soli i ja uwedzic, tez bedzie smaczna. Kilka lat temu znalazlam taka recepture na innym forum angielskojezycznym. wlasnie tam byly dodany piepr kajenny. Nam smakowala.

A pie jesli robisz, uszykuj srodek i nawet gotowe ciasto francuzkie.Ja dodalabym jeszcze warzyw i wole kiedy mieso jest w kawalkach nie mielone ( z tya mielona mazia mam dziwne skojarenia  :facepalm: ). Poswiecasz troche wiecej czasu  na przygotowanie nadzienia( sam proces gotowania trwa dluzej) jednak warto. Dodatek pokrojonych w kostke warzyw( czerwona papryka, pomaranczowa marchew), do tego np. zielony groszek, zwieksza kolor a zarazem wyglda bardziej apetycznie oraz poprawia smak.


[Dodano: 28 gru 2017 - 23:00]

Moze to bedzie Tobie pasowac 



#27 Mesch

Mesch

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 414 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 28 gru 2017 - 23:23

Super dzięki 😉👍🏻

#28 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1026 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 31 gru 2017 - 15:11

można coś takiego, moja rodzinka uwielbia. Co prawda meksykańska tylko nazwa, ale smak super.

http://kuchniawziele...-zapiekane.html



#29 Olek.P

Olek.P

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1163 postów
  • MiejscowośćLeverkusen

Napisano 31 gru 2017 - 17:18

Mesch,chcesz robic z tego cos do szefa,czy na wlasne potrzeby?



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#30 Mesch

Mesch

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 414 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 31 gru 2017 - 17:53

Mesch,chcesz robic z tego cos do szefa,czy na wlasne potrzeby?

tam w restauracji, ale juz wiem miejwiecej, naszybciej i najłatwiej jest nachos, taco albo wiencej pracy to kielbaski ale oni się nie spiesza wiec trzeba poczekać
Pozdrowienia




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych