Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Królik w naszej kuchni

królik mięso pieczeń

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#21 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5688 postów

Napisano 26 wrz 2012 - 23:14

Bartnik...hmm... niestety farba to nie była.. :rolleyes:

#22 Majki110

Majki110

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 77 postów
  • MiejscowośćBiecz-Korczyna

Napisano 27 wrz 2012 - 18:54

Witam serdecznie a mnie po ściągnięciu filmu wychodzi blokada filmu i nic nic więcej , nadmieniam,że inne filmy po ściągnięciu wchodzą bez problemy.

#23 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14103 postów

Napisano 27 wrz 2012 - 20:15

Nie raz byłem przy "puknięciu" królika, ale ten facet ze strzelbą to strzela chyba wiatrówką ?
Nie pamiętam, aby po "puknięciu" królik wierzgał ...... :sad:

#24 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14103 postów

Napisano 27 wrz 2012 - 20:47

Nie dziwię się że Maxell nie chciał filmu upublicznić.

Film dobry, tylko estetyczniej było ubrać rękawiczki.
Nie jestem wrażliwy, ale wiele osób takie widok zraża i nie ma się co dziwić.

#25 gruby7074

gruby7074

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 561 postów
  • MiejscowośćKrośniewice

Napisano 28 wrz 2012 - 06:42

Film jako instruktaż może być,tylko to jedno"ale".Nie dziwię się Maxellowi,że nie chciał pokazać. Mojej żonie ubój, zdjęcie skóry,wyjęcie wnętrzności zajmuje ok 5 minut.

#26 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11403 postów

Napisano 28 wrz 2012 - 20:41

Obejrzałem tylko kawałek.Obrzydliwy nie jestem ,ale facet mółby rękawiczki chociaż założyć i rękawy opuścić :devil: .Łuszczyca jak się patrzy.Może to i nie jest zaraźliwe ,ale nie apetycznie to wygląda.Proponuję usunąć ten filmik.

#27 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7222 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 28 wrz 2012 - 20:51

Mojej żonie ubój, zdjęcie skór....


A moja ciocia swego czasu usiłowała zająca (nie królik wiem ale prawie ;) ) skubać, opalać etc ... nabawiłą się biedna łez, odcisków i "schizy" zajęczo- króliczej do dziś dnia ;)

#28 spec202

spec202

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 618 postów
  • MiejscowośćJarosław

Napisano 28 wrz 2012 - 21:44

Jak juz ten sprzęt znajdziesz to nagraj na bis rozbiór szynki, ale nie królika!
i nie spiesz się przy tym!

Gdzieś na stronce jest takowy filmik , chyba Dziadek to pokazywał, albo Bagno , nie pamiętam , ale na bank jest.

Pozdrawiam.

#29 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Goście

Napisano 29 wrz 2012 - 00:26

Mnie się podoba, wie co robi i dobrze robi. Pierw myślałem że to farba! Teraz dowiaduje się że to choroba skóry. Ona nie jest zaraźliwa! Czytałem. Co z Wami ? za chorobę nic nie można poradzić! Przecież, w każdej rodzinie (no prawie) jest ktoś chory! Nie możemy kogoś dyskryminować przecież!!! A, się integrować, pomagać, doradzić. A Wy co? Rękawice. Spójrzcie sami na siebie! Każdy na coś chory i nic na to poradzić nie bardzo się da! Trzeba żyć dalej. to jest film amatorski, z własnej inicjatywy zrobiony, chłop się stara, by pokazać, a Wy rękawice, odizolować??? Co za ludziska… (to jest moje prywatne zdanie).

#30 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11403 postów

Napisano 29 wrz 2012 - 07:20

Co z Wami ?


To co z Tobą?.Zastanów się trochę co piszesz.Pewnie ,że jak się ma taką chorobę to ona nie wybiera, ale przecież to nie wygląda apetycznie.Dopuścił byś kolegę do mieszania mięsa na swoja kiełbasę takimi rękoma.Bo ja nie.Oglądanie czegoś takiego w moim przekonaniu i jeszcze przy pracy z mięsem nie należy do przyjemności chyba ,że lubisz przetwory z ludzkim naskórkiem.Smacznego.

#31 Szostek

Szostek

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 175 postów

Napisano 29 wrz 2012 - 08:12

Panowie czy to choroba skóry czy coś innego to Gość powinien to robić w rekawiczkach. :!: :!: :!:
To jest to jak z P. GESSLER. :!: :!: :!:

#32 PanBoczek

PanBoczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3611 postów

Napisano 29 wrz 2012 - 08:17

Z jednej strony kolega Jarosław chciał się czuć swobodnie podczas robienia filmiku i nie pomyślał, że brak rękawiczek może być problemem.. z drugiej Maxell dobrze zrobił, że nie zamieścił go na stronie.. skoro tylu osobom to przeszkadza.
arkadiusz, masz oczywiście rację :) ja się przyznam, że nawet nie zwróciłem uwagi za pierwszym razem.. za bardzo się skupiałem chyba na króliku hehe Pozdrawiam

#33 abratek

abratek

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6032 postów

Napisano 29 wrz 2012 - 21:35

chciał się czuć swobodnie podczas robienia filmiku i nie pomyślał, że brak rękawiczek może być problemem

PanieBoczek.... to nie chodzi o to że nie pomyślał - JZP miał taki stosunek do swojej choroby i olewał delikatnie mówiąc poczucie estetyki wobec innych... sądzę że to była swego rodzaju podświadoma zemsta na ludzkości za to co mu się przytrafiło.....

przyznam, że nawet nie zwróciłem uwagi za pierwszym razem.. za bardzo się skupiałem chyba na króliku

gdybyś oglądał film w pierwotnej wersji nie uszłoby to Twojej uwadze gdyż materiał filmowy technicznie był dobrej jakości w pełnej rozdzielczości TV
a Jarosław żądał (podkreślam żądał) umieszczenia go na stronie - po odmowie i braku reakcji na sugestie aby nagrać go jeszcze raz z rękawiczkami i długimi rękawami, obraził się na WB i rozpoczął swoją wendettę przeciwko Maxellowi i całej WB

#34 tomaj77

tomaj77

    Pasjonat

  • 544 postów
  • MiejscowośćKoziegłowy k/ Poznania

Napisano 29 wrz 2012 - 22:53

wendettę

:shock: :shock: :shock:

I stworzył albana :grin: :grin: :grin:


Ogarnijcie się troszkę.Stawiam swoje istnienie tzn swoje logowanie itd Na szalę z dobrym duchem forum poco takie sprawy wywalać ponownie Pastwicie się tym filmem po jasną cholerę kupnie królika ubijcie na SDM nagrajcie film wstawcie i po rzyganiu itp sprawach

#35 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Goście

Napisano 30 wrz 2012 - 00:01

Arkadiusz; z całym szacunkiem do Ciebie, co ma wygląd chłopa, do dobrej roboty? Czy bym dopuścił?, wiesz kto u mnie przez wszystkie lata świnie ubijał z wyrobami? Nie aptekarze w białych fartuchach na pewno, czasami zacząć nie potrafili, częściej zakończyć…(historia), czasem wyrobów nie bardzo zjeść się dało (historia). Choroba nie wybiera, nie jest zaraźliwa, a chory musi żyć z nią i akceptuje ją, tak samo ludzie co Go znają. Apetycznie ma wyglądać gotowy produkt na stole! Nie osoba co przyrządza / oprawia! Czy jedzenie, kiełbasę robią „apetyczne modelki” ??? (sam zobacz w programie prowadzącego, wspomnianym przez Szostkowski-ego; w kuchni, na zapleczu…) Pokaż mi na tym filmie amatorskim, królika oblepionego skórą? – jak piszesz. Nie ma tam brudu, ręce z pewnością miał umyte (podstawa higieny), królika oprawił i kroił dla siebie.

Szostkowski; „…powinien … rękawiczkach…”? Chleb smarując dla siebie i dla dzieci do szkoły TEŻ ??? już o Gessler, nie wspominaj, za dużo przy telewizorze przesiadujesz!

Ogólnie cała dyskusja ta, wywołana jest przez mocno przewrażliwionych! (sami spójrzcie na siebie, na Wasze warunki, naczynia…) chłop robi, Jego królik bez skóry, jest jedzeniem dużo zdrowszym, niż Wasze zza lady sklepowej, które w ostatnim czasie jest coraz gorsze i do niczego się już nie nadaje (spółdzielnia MIŚ i surowiec...).

#36 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6580 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 30 wrz 2012 - 07:21

Arkadiusz; z całym szacunkiem do Ciebie, co ma wygląd chłopa, do dobrej roboty? Czy bym dopuścił?, wiesz kto u mnie przez wszystkie lata świnie ubijał z wyrobami? Nie aptekarze w białych fartuchach na pewno, czasami zacząć nie potrafili, częściej zakończyć…(historia), czasem wyrobów nie bardzo zjeść się dało (historia). Choroba nie wybiera, nie jest zaraźliwa, a chory musi żyć z nią i akceptuje ją, tak samo ludzie co Go znają. Apetycznie ma wyglądać gotowy produkt na stole! Nie osoba co przyrządza / oprawia! Czy jedzenie, kiełbasę robią „apetyczne modelki” ???

I tu się z Tobą nie zgadzam kolego bartniku.
Higiena i estetyka to podstawa.. jesteś jeden z niewielu któremu to nie przeszkadza.
Osoba która dokonuje rozbióru królika powinna w jakiś sposób zabezpieczyć swoje ręce... choćby dlatego ze pokazuje to publicznie.
Tu w zupełności zgadzam się z Arkadiuszem.. nie miło oglada się ten filmik a co tu dopiero jeść :devil:
Rozumiem że choroby sobie nikt nie wybiera ale kolega który nakręcił ten film po prostu zakpił sobie z osób oglądających. :rolleyes:

#37 czingler

czingler

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • Miejscowośćpolska

Napisano 01 paź 2012 - 09:16

Witam, ogłuszając królika pałką proponuję chwycić królasa za fałd skóry na grzbiecie i mocnym uderzeniem ogłuszyć królika, lecz nie w kark za uszami, a przed uszami w czoło . Ogłuszając tak królika krew nie zbiera się w okolicach szyi, pozdrawiam.

#38 Szostek

Szostek

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 175 postów

Napisano 01 paź 2012 - 09:53

Bartnik :!: :!: :!:

Wiesz nawet policjant przy kontroli ubiera rękawiczki :!: :!: :!:

Smutno mi że twoim zdaniem propagowanie filmu do wstawienia na forum zawiera brak podstawowych cech higieny. :devil:

Mamy XXI wiek. :!:

#39 grizzly

grizzly

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1386 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 01 paź 2012 - 10:43

Czy jedzenie, kiełbasę robią „apetyczne modelki” ???

Bracie Bartnik, to jest ARCY ciekawa dyskusja! :tongue:

KTO ROBI? :clap: :clap: :clap:

Moim zdaniem od tego KTO zrobi,
zależy WARTOŚĆ końcowego produktu.
:cool:

Można by nazwać to WARTOŚCIĄ DODANĄ!!!!! :cool:

Nie można tego lekceważyć w żadnych warunkach!

BTW
Wczoraj miałem GOŚCIA z USA i dyskutowaliśmy
na temat tej "wartości dodanej". :thumbsup:

Konkluzja jest taka, że faktycznie decyduje to
o ostatecznej WARTOŚCI i CENIE wyrobu!
:cool:
.

#40 czingler

czingler

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • Miejscowośćpolska

Napisano 02 paź 2012 - 09:07

Natrafiłem na ten ciekawy przepis, ale nie wiem jednego bo nic nie mówili o dokładnym pieczeniu, w jakiej temperaturze przez jaki czas, jeśli ktoś umiałby pomóc to link do filmu http://chomikuj.pl/B...35450.avi(video)





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: królik, mięso, pieczeń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych