Mariusz7 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Cześć. Przygodę z domowymi wyrobami rozpocząłem jakieś 3-4 lata temu. Większość wiedzy czerpię z forum,trochę eksperymentuje. W tym temacie podzielę się z Wami swoimi wyrobami. Na zdjęciach moje początki,jak widać niezbyt udane,pierwsze własnoręcznie wykonane wędliny,wtedy wydawało mi się,że jest wszystko ok,na szczęście to już za mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Stycznia 2018 wtedy wydawało mi się,że jest wszystko ok,na szczęście to już za mną Wpadka może się zdarzyć i mistrzowi najistotniejsze chyba w tym jest to ,że możne wymienić się doświadczeniami i tymi dobrymi i tymi złymi - jeśli nie wiesz gdzie jest błąd -będziesz go powielał długo - ale SiBy dość szybko wyłapują błędy szkolne i wtedy masz gotowe rozwiążanie - chyba że ten co zrobił błąd wie wszystko najlepiej to już wtedy nie tragedia a komedia Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ta cieńsza faktycznie ma jakieś cechy ....negroidalne Gruba, w batonach sześciu, zdecydowanie milsza oku, może nie idealna lecz akceptowalna..... Mariusz, dawaj te świeższe focięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jutro dodam coś świeżego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Hahaha Jakbym widział swoją pierwszą kiełbę Musiałem się upewnić, czy to nie moja fota Tak było kiedyś A tak jest teraz Dzięki wiedzy zawartej na forum i rozwijaniu swoich umiejętności, doszedłem do momentu, że mogę powiedzieć "jest dobrze", choć wcale nie powiedziałem, że to już szczyt możliwości Tak więc nie przejmuj się drobnymi niedoskonałościami. Czytaj forum, a wszystko przyjdzie z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Stycznia 2018 wczorajsza produkcja,kiełbasa z dzikiem,golonka wędzona. były jeszcze polędwice,karkówka i kiełbasa z sarny,Przepraszam za jakość zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Stycznia 2018 zdecydowanie lepiej. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Nie mam aparatu,a telefonem ciężko zrobić dobre zdjęcie.w rzeczywistości jest piękny czerwony kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Bardzo ładnie. Różnice już sa bardzo widoczne, oczywiście na korzyść. Tylko tak dalej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 17 Stycznia 2018 I tak trzymaj - ładne wyroby Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dzisiaj zdjęcia archiwalne to co lubię najbardziej polędwica i boczek,szkoda,że po parzeniu traci ten piękny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Stycznia 2018 po parzeniu traci ten piękny kolor Mariusz, wędź o nuty dwie niżej, odparz, niech "rosa" zajdzie ze zwędzonek i na powrót do wędzarynki....Taktyczniej niby szybko wystudzić i dowędzić ale jak dobre to szkoda czasu Boczek i polędwica, taka hierarchia...moja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Nie mam zazwyczaj czasu na dowędzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Nie mam zazwyczaj czasu na dowędzanie A szkoda, bo warto. Wyrób całkiem inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Stycznia 2018 nastepnym razem zaplanuje sobie czas z powtórnym wędzeniem,trzeba się przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) jeszcze przekrój ostatniej kiełbasy1,5kg,1 z dzika na 16mm1,5 kg podgardla na 8mm0,9 kg mięso z golonki 2x na 2,3mm Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Mariusz7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Stycznia 2018 karkówka z synkowaru,peklowana 7dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Coraz lepiej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 30 Stycznia 2018 kurczak ze słoniną. Cała tuszka z kurczaka oddzielona od kości,mięso z filetów i udek pokrojone w grubą kostkę,ścięgniste i całą reszta zmielone na 6mm,do tego pokrojona w kostkę (ok 30dag) słonina,zasolona jakieś 3 miesiące wcześniej. Całość oczywiście z szynkowaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 cągle wytwarzam,lecz po zmianie telefonu nie mam czym robić zdjęć,jedynie boczek w miarę udało się sfotografować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Piękny boczuś, najsmaczniejsza część świni. Blok z kurczakiem bardzo ciekawy, wygląda apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ładny bodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Kolorek piekny! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.