Maxell Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) SPIS TREŚCI WstępI. Wiadomości ogólne1. Podział napojów mlecznychNapoje fermentowaneNapoje niefermentowane2. Surowce używane do produkcji napojów mlecznychSurowce podstawoweSurowce pomocniczeII. Procesy technologiczne przy produkcji napojów mlecznych1. Produkcja napojów fermentowanychKefirJogurtMleko ukwaszone (laktorol)Mleko acidofilneSzampan mlecznySzampan serwatkowyKwas serwatkowy FlisówkaKumys z mleka krowiegoMaślanka spożywcza2. Produkcja napojów niefermentowanychMleko kawoweMleko kakaoweMleko owocoweMleko wanilioweCocktaileIII. Ocena i wymagania jakościowe w stosunku do napojów mlecznych1. Pobieranie próbek2. Ocena organoleptyczna3. Ocena chemiczna4. Ocena mikrobiologiczna5. Wartość dietetyczna i lecznicza napojów mlecznychIV. Higiena produkcji napojów mlecznych1. Wady napojów mlecznych i przyczyny ich powstawaniaWady kefiruWady jogurtuWady szampana mlecznego i serwatkowegoWady maślanki spożywczej2. Wpływ zakażeń mikrobiologicznych na jakość napojów mlecznych i zapobieganie ich powstawaniuV. Pomieszczenia oraz maszyny i urządzenia do produkcji napojów mlecznych1. Potrzeby lokalowe2. Potrzeby maszynowe3. Konserwacja oraz mycie maszyn i urządzeń4. Ogólne wiadomości o środkach myjących i dezynfekujących Edytowane 19 Stycznia 2018 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Źródło: Biblioteka WB/Rapid ShareDla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Edytowane 19 Stycznia 2018 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.