Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 I bardzo słusznie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Na tego mercedesa, to ja nigdy nie uzbieram......... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Miro, nie bardzo rozumiem, o co Ci teraz chodzi? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 No jak o co?Jak obniżę cenę peklosoli do 1,5 zł, to nigdy nie uzbieram........ Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Miro, wyślij Koledze 5 na moje konto. Przy cenie 2 zł/kg na kilogram peklowanego mięsa wychodzi niecałe 10 gr. Nie szkoda czasu na takie dyskusje? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Nie szkoda czasu na takie dyskusje? Przynajmniej jest miło i kulturalnie......a pożartować też kiedyś trzeba.Ok. Wysyłam, ale co z kosztami wysyłki..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jak musisz, to dolicz. ;( Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jak szaleć to szaleć.....wyślę koledze cały worek. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 No i super. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Czego worek ? Bo zgubiłem się w wątku ? Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 to taniej jest kupić kilogram soli i dodać 5g saletry potasowej Taniej nie taniej, dyskusja o cenach, a bubel ilościowy wisi w temacie, bo 5g saletry na kilogram soli = żadna mieszanka peklująca. A ile saletry na kilo, by było dobrze pytam i wiem? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Myślę, że więcej osób także wie. Ale po co sobie komplikować życie, skoro nie robi się wędlin dojrzewających? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 A ile saletry na kilo, by było dobrze pytam i wiem? Dziadek wie najlepiej.... a ja zapomniałem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) To sobie odśwież temat Mirek http://wedlinydomowe.pl/peklowanie/mokre/180-peklowanie-na-mokro Skoro na 100kg soli dajemy 3-5kg saletry .... to na 1kg soli dajemy ile gramów saletry ? Oj i teraz się zacznie przeliczanie .... zera (te zjedzone) i przecinki Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) to na 1kg soli dajemy ile gramów saletry ? U mnie wyszło tak na oko to garść , albo łyżkę Mam saletrę i stosuję do długiego peklowania , bo wiadomo dlaczego (przeistoczenia itp. ) i stwierdziłem że jak się ma mięso nie kombinowane wcześniej wielofosforanami ( kupowane za dychę w hipermarkietach) to smak jest inny (lepszy) i smakuje jak za dawnych lat. . Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Skoro na 100kg soli dajemy 3-5kg saletry .... to na 1kg soli dajemy ile gramów saletry ? To 30 do 50 g saletry/ 1 kg soli będzie dobrze? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Pytanie nie było do Ciebie ... ale dobrze policzyłeś Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Pytanie nie było do Ciebie ... ale dobrze policzyłeś No to sie niepotrzebnie wyrwałem, ups. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Mam saletrę i stosuję do długiego peklowania , to smak jest inny (lepszy) i smakuje jak za dawnych lat. . Bo za dawnych lat tylko tak peklowali, smaki dzieciństwa Heniu "się odzywają" Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Bo w tamtych czasach Krzysiu nie było peklosoli ... a saletrę to sypali z garści Oj pamiętam ten smaczek jak dziadkowi się sypneło więcej tak w czasie "granie na puzonie" Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.